3 důvody, proč by Lego Duplo měl mít každý prcek a předškolák

Jsme hrozní, hrozní rodičové! Lego nás tak nějak obcházelo a žádné jsme dosud holkám nekoupili. Ach, my hlupáci.
Co jsem si už nepamatovala, že jako malá jsem u lega strávila hodiny a hodiny? Že mě bavilo stavět stále nové a nové budovy, zahrady a obchůdky? Že jsem k legu sedla hned po probuzení a pomalu ho odkládala až večer (dobře, nebyl internet a v tv taky nic moc :D).

mickeyho prazdninovy dum recenze
Máme verzi Mickeyho prázdninový dům, které má 57 kousků + letadélko a sáňky + 4 postavičky :)

No prostě, napíšu vám 3 důvody, proč je dobré Lego Duplo koupit a proč s ním začít klidně už u 1,5 ročních dětí.

1. Lego Duplo přitahuje. Nevím, jakou energii lego vysílá, ale naše děti, které jinak nevydrží nikdy u ničeho déle jak 3 minuty (a to možná ještě přidávám :D), vydržely hrát si s legem BEZ MOJÍ ASISTENCE (!!! to pěkně pozor! To je u nás taky novinka :D) 40 plných minut! Možná si řeknete, že to není moc, ale jsou jim 2 čerstvé a 4 skoro ukončené roky (bude mít 5 let do měsíce) a já během té doby stihla: vyklidit myčku, naložit znovu, uvařit si kávu, teplou jí vypít!, přečíst pár stran z knihy. Bez keců a bez všudypřítomného "ma-mááááá". Až jsem se bála našlapovat kolem nich, abych je nevytrhla z koncentrace :D
Další dny už to nebylo tak slavné, to už se začaly o něj rvát a pištět u toho, ale samostatně si s tím každá dokáže hrát pěkných pár minut. I ta dvouletá!

2. Lego Duplo učí. Někde jsem četla, že tyto sady ničí kreativitu dětí. Nevím, jestli to platí u všech, ale my postavily ten originál domeček jen jednou a pak jsem návod někam založila (fakt nevím kam :D), takže mladší si staví nějaké náhodné "cosi" a starší prostě zkouší a vzpomíná, jak to jako bylo :) Vždy ale postaví něco trošku jiného a už se pouští té představy, že to musí být domek :) Mladší zase stále využívá šikmé střechy na klouzačky pro postavičky (hlavně Pluto, chudák pes :D). Sama vidím, že i s relativně málo prvky (já jako malá měla lego, které mělo snad milion kousků) si vyhrají, zkoušejí. Tu mladší to hodně baví i proto, že v naší sadě jsou i okna a dveře, které se dají otvírat a co si budeme - rozvoj motoriky a tak ne? :)

3. Lego Duplo chrání. Moje nervy (= děti zabavené). Mojí ostražitost (= nejde to sežrat, takže i u našeho přehltače mladšího, která jednu dobu rvala do huby vše co mohla a radši nechci vědět, co vše i reálně spolkla, nemusím být ostražitá a nonstop v pozoru). Moje děti (= před nástrahami televize, telefonu a nebo počítače - mu-he-he. Prostě nevyžadují si čumět na Baby Sharka nebo Doktorku plyšákovou :D).

duplo pro nejmensi, lego sada, duplo mickey

Jedno ale musím Legu vytknout. Nechrání naše peněženky :D Je to trošku dražší záležitost, ale už teď přemýšlím, jaké rozšíření přinese Ježíšek. Člověk to tak nějak má sám potřebu rozšiřovat, když vidí, že to ty děti fakt baví :))

A i když je to plast a někdo je hodně proti takovým hračkám, tak zrovna u lega si myslím, že není důvod se na toto ohlížet. Ono se dá krásně poslat dál a mohou si s tím hrát "generace". Je krásně odolné a já do dnešního dne lituji, že moje "milionkouskové" lego se ztratilo při stěhování.

Jak to máte s Lego Duplo vy? Mají ho vaše děti? :) 

PS: děkujeme webu emimino.cz za darování sady Mickeyho prázdninový dům Lego Duplo :)
PS2: Lego Duplo je kompatibilní s některými jinými stavebnicemi - my máme například Hubelino kuličkovou dráhu a s tou se dá propojit :)

Komentáře

  1. Titanium Tube | Culinus | Culinus | Culinus | Culinus | Culinus | Culinus.
    Culinus. Habanero. 1g. 0g. titanium tubing Triton - 2g. Culinus. 10g. 제왕 카지노 코드 10g. Achirophenia. 30g. Culinus. 30g. 안전한 바카라 사이트 The 토토커뮤니티 Spice Plant. 30g. The Spice Plant. 더나인카지노 30g. The Spice Plant. 30g. The Spice Plant.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky