Tip na dárek pro děti: Hubelino, kuličková dráha

Každý rodič, kterého znám, se snaží kupovat svým dětem hračky, které hned neomrzí. Jen škoda, že děti vždy chtějí zrovna takové hračky, které jsou (v očích nás rodičů) totálními blbostmi :)
 
hubelino, kuličková dráha recenze

Ale přeci jen pár stejných hraček se objeví snad v každém dětském pokoji, jako třeba lego a různé stavebnice. A dnes vám chci představit stavebnici, která baví i dospěláky a která by se podle mně měla objevit taky v mnoha pokojích. Fakt! :)

Všechny stavebnice a lega obecně rozvíjejí dětskou představivost a schopnost koncentrace a logického myšlení, protože přeci jen třeba taková střecha se dá postavit jen na nějakých základech apod. Vždy mě baví u tohoto stavění Sandru sledovat, protože doslova jde vidět, jak jí to v hlavě šrotuje a jak přemýšlí, jak to udělat lépe.

hubelino stavebnice, dárek pro děti
jednotlivé dílky byly v krabici rozděleny v sáčcích * všechny dílky na hromadě a Sandry zamyšlený výraz :D

Takovou nadstavbou je tato kuličková dráha Hubelino. Ona totiž není jen o tom "nějak postavit" dráhu, ale musí být postavena správně, aby kulička/kuličky opravdu prošly celou dráhou. Někdy je to zabírák i pro dospěláky.

Máme doma startovací set Hubelino, který obsahuje 84 dílků a 7 kuliček. Akciově k němu byly připojeny další kuličky (12 ks), které se vždy hodí. Mám totiž pocit, že už minimálně 4 nám chybí :D
Ze základního setu je možné vytvořit celkem obstojnou dráhu, i když někde to sem tam trčí a sem tam je i vratká :D Může však být celkem dlouhá :)
Je to stavebnice, která baví snad všechny věkové kategorie - dovedu si představit, jak to bude fascinovat Andrejku až bude mít řekněmě kolem roka (samozřejmě s dozorem). Baví to i naší tříletou Sandru. Baví to nás a to fakt moc :D
Já totiž vždy byla ten typ, který vymýšlel, jak postavit něco "jiného". Takže i teď jsem se hned do toho pustila a každý den jsem Sandře stavěla vyšší, prudší, zakroutěnější...dráhu :D
Sandra (čerstvé 3 roky) si zvládne postavit jen velmi jednoduchou dráhu - spíš rovnou (resp. ne z kopce). Nedokáže ještě přesně pochopit, jak mají za sebou kostky následovat, aby se vytvořitl tunel nebo kopec. Ale pěkně se snaží za sebou skládat ty "odbočky" a všímá si, že by jí tím kulička neprojela. Proto si myslím, že na takové stavění složitějších drah z její strany si ještě počkáme takový rok, možná dva. I tak jí baví stále dokola pouštět jednotlivé kuličky a největší překvapení bylo, když jsem jí jednou postavila dráhu, kde bylo možné pustit z každé strany jinou kuličku a dráhy se tak propletly, že když spustila třeba na pravé straně žlutou kuličku a na levé modrou, tak dole vyšly přesně naopak - vpravo modrá, vlevo žlutá a to teprve bylo vidět, že to Sandře šrotuje v hlavě. No absolutní nechápačka a zkoušela to pak asi 15 minut s různými barvami stále dokola :D

pro děti, tip na dárek, blog kuličková dráha pro děti

Co je na této stavebnici super? Že se dá stále rozšiřovat a dají se dokupovat další části, kdy se dráha může i výrazně zlepšit a zvětšit. Jednotlivé kostky se dají použít s kostkami Lego Duplo, takže kdo má doma může si to pěkně rozšířit.
Škoda, že podložka, na které se dráha staví, je celkem malá. Klidně bychom si postavili i jednu delší dráhu, takto prostě musí být zakroucená :) To mě právě i na celé hračce překvapilo - ta krabice byla obrovská, ale uvnitř toho moc nebylo :)

blog recenze hubelino, hubelino zkusenosti
Kuličky "extra" byly přiloženy v malé krabičce * přehled všech dílků, které se v krabici v základním setu objevily
(klik pro zvětšení)

Každopádně tento základní set je dostačující a dají se s ním poskládat různé dráhy, i s tunely. Myslím, že je to hračka, která zabaví snad každou věkovou kategorii. Nezáleží na pohlaví :)
Pokud máte doma už lega až na hlavu, tak si myslím, že toto je skvělý způsob jak dát dětem zase něco jiného. Garantuji vám, že zaujme děti na celé hodiny ;-)

U nás asi (zatím) nejvíc baví mě a pak návštěvy :D

Koupíte např. zde

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Nepopírám, že taky mám raději dřevěné hračky, ale třeba zrovna tato není vyloženě blbostí jako nějaká "bouchátka" a zbytečnosti, s kterými si děti hrají asi 3 minuty a pak se na to jen práší...

      Vymazat
  2. Děkuji za tip, o kulickove draze detem uvažuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Jelikož máme hromadu Dupla tak toto také plánuji :) mladšímu k 1. narozeninám, takže si s tim budem moct hrát hlavně všichni ostatní a on bude koukat :D a všichni budou spokojení

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, diky za tip, duplo take poridim ;) Jinak jsem jeste pro mensiho syna objednala toto odrazedlo https://www.detske-kocarky.cz/odrazedlo-s-brzdou-puky-learner-bike-lr-1-br-2016.html , tak jsem zvedava, jak se mu bude libit ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to super, dcerka (3 a čtvrt roku) se s tím úžasně vyblbne. Navíc na hubelino.de jde najít návody na další dráhy. Jsou perfektně kreslené a dcerka to už podle nich staví sama!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky