My tu zimu přežijeme! Aneb dopřejme si zimní bylinné lázně s Manufakturou

Co všichni mají na té zimě? Znám spoustu lidí, kteří se na zimu těší!? Já osobně bych brala být jako medvěd - prostě zalehnout na podzim a vylézt až na jaře :D A spát, spát a spát. Jo, kdyby se to dalo... Tak se aspoň zahřívám čím můžu (v poslední době nejčastěji vínem :D), pálím svíčky, hydratuju vysušené tělo (v zimě na to trpím), ošetřuju drsné lokty (hroší kůže hadr) a dělám všelijaké podobné blbosti (tak tomu říká manžel :D), abych nějak tu zimu přežila... jo a vyhlížím jaro!


kosmetika s vřídelní solí, relax řada

Má milovaná Manufaktura ví, jak mi zpříjemnit všechny tyto zimní rituály jako jsou dlouhé koupele, sprchování horkou vodou a nalévání se čímkoliv teplým (teď nemluvím o vínu :D). Obdržela jsem od nich balíček produktů z řady Relax s meduňkou, Carlsbad, kosmetiky s vřídelní solí.

carlsbad kosmetika, original home spa

A jaké je tělové mléko s vřídelní solí, mandlovým olejem a meduňkou? ÚŽASNÉ! Už jsem měla v minulosti tělové mléko s růží (recenze) a do dnešního dne na něj s láskou vzpomínám :) Dokonce si myslím, že bylo jedno z nejlepších, jaké jsem kdy měla. A toto je ještě o chlup lepší, ale to bude zejména tím, že tak úžasně voní. Zbožňuju tu vůni a být jím natřená :) Úplně nejlepší na něm ale je, že se bleskurychle roztírá a vstřebává do pokožky, zanechává jí hladkou a voňavou a je tak akorát tekuté, aby způsob aplikace byl příjemný. Jedinou nevýhodu snad má, že se nedokáže samo zahřát :D Hele, taky nesnášíte, když se máte natírat tělovým mlékem, které je v zimě tak nějak stále studené?

tělové mléko manufaktura, kosmetika s vřídelní solí
recenze manufaktura, carlsbad kosmetika

Zjemňující a výživný solný peeling voní identicky jako tělové mléko a krém na ruce a to si já užívám. Tento peeling je obohacen o mandlový a meruňkový olej a vřídelní sůl. Tyto složky tak nějak jde vidět i po otevření plastové dózičky - velmi zřetelně jde vidět, že se jedná o "vodovou" (v tomto případě olejovou) složku a hrubší sůl. Při aplikaci na tělo doporučuji trošku zakvedlat a spojit tyto složky, aby se dostavil efekt jak "oškrábnutí" kožních buněk, tak vyhlazení a ošetření pomocí olejů. Já peelingy nepoužívám na celé tělo, ale jen na lokty a případně na nohy (jen lýtka a chodidla). A jak funguje? Skvěle. Moje hroší lokty jsou vyhlazené a ošetřené a nebylo ani potřebné je dodatečně natřít tělovým mlékem - i když není to na škodu. Sůl je ale malinko hrubší, takže s aplikací opatrně, ať nejste celé červené :)

manufaktura, kosmetika

Skvělým produktem je i bylinná koupel s mátou, která je sice maličká (60 ml), ale poskytuje znovu dokonalý požitek.

bylinná koupel s mátou, koupel na uvolnění svalů
Tentokrát možná ne tak úplně voňavý (i když jasné, že komu voní máta, tak si bude libovat), ale spíše ten, že pomáhá zrelaxovat a uvonit svaly po dlouhém těžkém dni. A co si budeme povídat - takové dny zažívá každý z nás, i když každý z nás je "hotový" z něčeho jiného. Do jedné koupele se doporučuje dát až cca polovina této flaštičky - 30 ml. Dala jsem asi trošku méně, ale i tak krásně voní a nevysušuje tělo. Zbytek jsem si dala (ne vše) jen do samostatné koupele nohou (no prostě do lavoru s teplou vodou k telce :D). Po dlouhém stání na nohou nebo běhání s kočárkem je to úžasná úleva. Když jsem pak chodidla trošku vymasírovala peelingem a natřela po osušení krémem, tak jsem se cítila skvěle...ale možná spíše tak akorát připravená padnout do postele. Ale krásně voňavá :)

koupel manufaktura, kosmetika s vřídelní solí

Bylinný čaj Antistres a Relaxace je jediný, který jsem nevyzkoušela přímo já, ale moje mamina, která ale zbožňuje všechny čaje, zvláště bylinné. Takže nevím, jestli je opravdu správný tester čaje :D Každopádně pochvalovala si jemnou bylinkovou chuť - ona bylinné čaje většinou pije neslazené, ale myslím, že s takovým medem nebo sirupem bude báječný. Obsahuje, jak můžete vidět, hlavně hodně lípy a heřmánku. Je tam i nějaká ta levandule. A máta - a ta je důvodem, proč jsem nevyzkoušela čaj i já. Máta může snižovat/zastavovat tvorbu mateřského mléka a já, prozatím, stále kojím. Takže kojícím maminkám určitě nedoporučuji + na bylinné čaje by si měly dát pozor i těhotné ženy.

bylinný čaj, manafaktura sypaný čaj

Kdybych chtěla takový ten "hygge" okamžik s Manufakturou dokončit, tak doporučuji po natření rukou (třeba krémem na ruce ze stejné řady, který je pro mě asi top z jejich krémů na ruce) a nohou, si uvařit čajík, zapálit jejich sójovou svíčku (třeba tu Rosé) a pustit si oblíbený film nebo seriál. Hele, jako já fakt můžu třeba This Is Us, to jen takový tip. A nebo vemte do rukou nějakou knihu - oddechovky jsou třeba od Jojo Moyesové, Ahernové, ale i takový Backman není k zahození. Nebo radši severské krimi?

Jak pře/užíváte zimu vy? :)

PS: A pozor, pozor - už 1.3. přijde Manufaktura s novou limitovanou edicí na jaro/léto a podle "hádanky" na oficiální fan stránce Manufaktury bude fialová...snad s vůní fialek? Uvidíme, ale bude balzám na rty a ty fakt můžu

PS2: Bude soutěž...s Manufakturou. Na instagramu...tak sledujte spacesusi_mamou ;-)

Komentáře

  1. Zimu najradšej trávim v teple pri ohni a s čajom v ruke.
    https://lifeforjul.blogspot.sk/?m=1

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky