❤ Novinky od Manufaktury na dlouhé zimní večery ❤

Nesnáším zimu. Myslím ten pocit zimy, i když je pravda, že i celé to roční období, mě nějak nebaví. Snad jen výjimečně mě potěší nějaký sluneční zimní den. A to stejně frflám, že mi odraz slunečních paprsků od sněhu vypaluje oči :D
Co mě ale baví na zimních tmavých dnech? Svíčky. Teplá koupel. Knihy. A dobře, přiznávám i víno (ideálně svařák :D).

sul do koupele manufaktura, zkusenosti s manufakturou

Manufaktura se mi tento rok trefila úplně do vkusu a uvedla na trh nové must-have produkty :) Přiznávám, že před takovým měsícem jsem očekávala návštěvu sestřenice, kterou jsem neviděla...uff, od té doby co jsem porodila Sandru a naklusala jsem proto do Manufaktury obchodíku, abych jí něco koupila. A koupila jsem jí zrovna sójovou svíčku a zimní sůl do vany. A doma si bouchala hlavou do zdi, proč jsem to nekoupila i sobě :D
Kdo mě sleduje ví, že mám spolupráci s Manufakturou. Takže dva dny poté přišla nabídka otestovat svíčky i zimní sůl. Juch! Ten vesmír funguje :D

Začneme zimní solí do koupele. Myslím, že ne každý používá sůl, ale osobně si myslím, že je to škoda. Sůl mi přijde v koupeli příjemnější než pěna, i když je pravda, že když je tam pěna, tak je tam sranda :D Netvrďte mi, že si pak s tím nehrajete, hm? :D Já teda ano :D
Pěny mě všeobecně celkem vysušují. Prostě kombinace teplé/vřelé vody a něčeho se SLS vysuší mé tělo jak hrozinku a já se pak musím natírat a natírat.
Sůl tento efekt nemá. Musí to být ale taková sůl, která se rozpustí a nedře vás pod zadkem, že? :D Soli do koupele od Manufaktury používám proto už několik let, protože je to taková jistota. Nejoblíbenější je prozatím asi ta "klasická" z mrtvého moře (psala jsem o ní TU na blogu)
Tato nová směs, zimní směs, je skvělým požitkem, protože fakt nádherně voní. Nevoní ale typicky vánočně/zimně, jak bych si představovala. Je to taková celkem sladká vůně, přijde mi jak s citrusy, ale tuším ve složení nejsou :D. Každopádně nádherně provoní koupelnu.
Na jednu koupel se doporučuje cca 100 gramů, myslím, že se může dát i trošku méně.
V obchodech Manufaktura je možné si nechat nasypat jakékoliv množství - mají k tomu i sáčky a plastové dozičky (ty vám vydrží a můžete do nich sůl vždy přesypávat). A nebo si rovnou koupíte takový celofánový "kornoutek" naplněný (to je pak 300 gramů na 3 koupele) a nebo v dóze 400 gramů na 4 koupele.
Cenově to vychází cca 30 Kč/euro na koupel, což není tak zlé ;-) 


manufaktura svicka, tip na darek manufaktura

Svíčky. Kdo k nám přijde ví, že svíčky zbožňuji. Jsou všude! Manžela to někdy už asi trošku štve, protože otevře jakoukoliv skříňku a tam svíčka těsně před vypadnutím :D Ano, musím to pálit více, protože už to nemám kam dávat.
Od dob holek (dcery - tříletá a čtyřměsíční) si ale více hlídám, jaké svíčky zapaluji v jejich přítomnosti. Ještě před pár lety jsem to moc neřešila a pálila "cokoliv". Teď se snažím vybírat svíčky alespoň s částečným podílem sójového vosku a nebo ty celé "sójové" :) Jsou zdravější a vydrží i o něco déle hořet.
Manufaktura asi tento trend sleduje a tak přišla i ona na trh s novými svíčkami ze sójového vosku. Navíc omamně voní. Jsou 2 druhy - jedna přírodní sójová svíčka Rosé a druhá Fresh Linen.

manufaktura svicka zkusenosti, manufaktura blog
Svíčka Rosé je dokonalá. Nejsem vůbec na sladké vůně a tato je teda sladká až až, ale ne takovým tím protivným způsobem. Nezapálená voní celkem intenzivně, ale při zapálení to vůbec není bolehlav :) Bytem se šíří příjemná vůně.
Svíčka Fresh Linen je zvláštní. Není to úplně ta čistá vůně, kterou bych si pod tímto názvem představovala a hlavně je celkem dost intenzivní. Jako nezapálená se mi až tak moc nelíbila, ale po zapálení jsem byla velmi překvapená. Tato je snad ještě příjemnější jak ta Rosé :)
Obě by měly vydržet hořet až 30 hodin. Mají klasický knot. A prodávají se v krabičkách.

zdrava svicka, sul do koupele

Vonné jezírko se vytváří celkem dlouho, proto trošku trvá než se vůně začne šířit místností. Určitě nejsou tak intenzivní, aby provoněly větší prostory - náš obývák provoní pěkně. Vůně to nejsou nijak zvlášť intenzivní, takže určitě nevadí ani dětem ani domácím mazlíčkům :)
Na knotech se vytváří "čert" (já nevím jak se tomu správně říká, ale takový černý chuchvalec), který je dobré před dalším zapálením "odloupnout" (jde to vidět na foto výše). Ideální je zastřihávat knot na cca 1 cm, aby svíčka moc neplápolala.
Na té Rosé mě malinko mrzí, že po prvním delším zapálení už není tak pěkná, protože ten vosk jakoby pálením trošku ztratil barvu a tak jde na svíčce přesně vidět, kam až sahalo vonné jezírko po předchozím pálení (viz foto výše, kde jde vidět bílý pruh na růžové svíčce). Jednoduše - už nemá jednolitou růžovou barvu. Na té bílé víceméně nejde poznat rozdíl.

Vzhledem k tomu, že jsou ze sójového vosku, tak nejsou až tak drahé - jedna vyjde na 239 Kč.
A hlavně - obě vytvoří takový ten příjemný hřejivý pocit v místnosti, která je jemně provoněná. Prostě pocit domova

Komentáře

  1. Škoda , že neprovoní velké prostory, my máme obývák s kuchyní dohromady a dost velký tedy , tak pak mi přijde škoda , když svíčku cítím jen v části místnosti , kde zrovna projdu, i tak bych jí jako dárkem nepohrdla (sestřenice měla určitě radost ), ba naopak , Manufakturu mám moc ráda a svíček není nikdy dost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak těžko říct, jak by se "chovala" v takovém větším prostoru. Náš obývák je takový průměrný bytovkový :) Ale je to taková nevtíravá příjemná vůně a fakt jsem si je (obě) teď dost oblíbila :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky