SpaceSusi plní skládku (naposledy) aneb spotřebováno 20

 
Vždy si říkám "toto je už poslední spotřebováno" a potom zase nenápadně syslím spotřebované produkty ve skříni. Nepoučitelná :) No, tentokrát, to už bude opravdu naposledy. Však 20 je krásné číslo, ne? :)

Tentokrát se spotřebovaných produktů nasbíralo fakt hodně. Až jsem překvapená. Ale bude to dané hlavně tím, že poslední spotřebováno bylo v září a v září jsem taky začala zase znovu, po 6-ti letech na mateřské, chodit do práce. Takže jde dost vidět, že jsem se i starala více o tvář, odličovala se apod. :D 

I tak se jedná o produkty rozpoužívané, takže neznamená, že jsem spotřebovala tolik sprchových gelů za nějakých 5 měsíců. Spíš byly načaté, ráda to střídám, ale teď už si fakt říkám, že sakra už mám věk na to, abych spotřebovala jeden sprcháč bez přeskakování od jednoho k druhému :D

A tak začnu třeba zrovna těma sprcháčema :) Hydratační sprchový balzám Bupi používaly dcery. Je vhodný i pro maminky po porodu, protože má celkem nevtíravou vůni :) Takový neutrál, no dcery už ho nechtějí, protože chtějí něco více růžové :D

Rituals sprchová pěna je super, úžasně voní a i překvapivě celkem dlouho vydrží, na to jak je to malé balení. Ale že bych se zbláznila z toho, že jí musím mít stále...hm, to asi ne :)

Nivea sprchový gel jsem dostala. Já bych si ho už asi nikdy sama dobrovolně nekoupila. Nějak tyto drogérkové značky už nemusím a tento sprchový gel byl přesně takový jaký jsem očekávala - vysušoval mě, ale zase jinak nijak zvlášť neurazil.

To oproti tomu úchylku na Manufaktura sprcháče mám slušnou a myslím, že v posledních 6-ti letech jsem snad měla sprchový gel z každé jejich limitované edice :D Jahoda a Brusinka (jarní a zimní edice nezklamaly a stále se budu opakovat, ale jejich sprchové gely jsou takové konzistentní co se týče pěnivosti, nevysušování a mění se snad jen vůně :) Vždy mi vydrží strašně dlouho a prostě je můžu :)

A Balea sprcháč z DM už ani nevím, jak se ke mně dostal, ale byl celkem fajn. Používala jsem ho ještě hodně v létě minulý rok, tak se mi zdá, že nevysušoval a například mně vyhovoval více jak výše zmíněná Nivea. A to stojí minimálně o polovinu méně ;-) 

Musím se přiznat, že jsem vám tu ještě nikdy neukázala šampón všech šampónů. Šampióna mezi šampóny :D Anti Hair Loss od Dr. Santé. Fakt. Přísahám, že padnete na zadek, jak ho vyzkoušíte. Já ho primárně používala když mi padaly vlasy a myslím, že i na to celkem obstojně pomáhá. Ale čemu nejvíce pomáhá? Růstu vlasů. Nejen do délky, ale i podporuje růst těch malinkých. Používám ho už snad dva roky a ještě jsem ho tu nezmínila a na obrázku vidíte důvod - měla jsem zásoby, přelévala z té velké "tuby" do menších a prostě stále ho nespotřebovala. 

Vlasy jsou po něm krásné, rostou šíleně rychle a až se podíváte na cenu, tak odpadnete. Je extrémně levný! Navíc má dobré složení (velmi jsem nezkoumala, ale prodává se i u nás v obchodeh s přírodní kosmetikou). Jo a ta cena - litrové balení stojí okolo 5 eur. 

Kondicionér Yves Rocher je fajn. Rozhodně se mu nebudu bránit. Vlasy po něm jdou krásně rozčesat a nejsou rozlítané. 

 

Pleťové starostlivosti jsem vyzkoušla mnoho - neuvěříte, ale já to akné stále mám! A to mám sakra už skoro 36 let (za pár dní). Takže nevím - ale to jak každý říkal, že do 18-ti, do 25-ti, no nejhůř do třicítky se ztratí...tak teda ne. Přitom se ale postupně mění moje pleť - už sama cítím, že není jen mastná, ale je spíš smíšená, protože mám na tváři i suchá místa, což jsem nikdy neměla. Myslím, že se už i tak strašně nelesknu, jak kdysi :) Ale nosení roušek mi teda dává zabrat a mám zase takové krátery na bradě jak 13-ti letá, sakra :D

V posledních měsících jsem teda používala tyto pleťové/micelární vody. Pleťová hřebíčková od Nobilis Tilla výrazně voněla (někomu by asi spíš smrděla :D), ale byla taková...já nevím, úplně mě nenadchla. Nebyla zlá, ale když jsem pak vyzkoušela tymiánovou pleťovku od Garnier BIO, tak to bylo sto a jedno. Prostě ta od Garnieru je dokonalá a přesně pro mojí pleť. Cena, na to, že je to BIO (hledejte v regálu s přírodní kosmetikou), je přiměřená, voní nevtíravě a fakt mám pocit čisté pleti. Už mám koupené další dvě balení, protože zatím se s ní nehodlám loučit :)

Micelárka Yves Rocher mi jeden čas taky dost vyhovovala, ale po té tymiánové vodě prostě už tuto nechci. Začínám být stará konzerva a jak najdu, že mi něco vyhovuje, tak to odmítám měnit (možná proto se už nevyplatí psát další spotřebováno, protože v podstatě už velmi neexperimentuji :)). 

Odličovače Alverde vs. Garnier, tak tu jednoznačně zase vyhrává Garnier, i když má teda horší složení. No nedráždí mi oči a setře vše hned. S Alverde jsem se trošku potrápila, i když pamatuji si, že kdysi mi vyhovoval tento odličovač Alverde moc. No časy se mění, já stárnu, vrásky se tvoří...třeba se dobře starat o oční okolí :)

 

Intim hygiena u mě vždy jen s Lactacydem, dokonce teď mají i prebiotickou verzi (ten menší, s modrým nápisem). Nemám s tímto problém a to jsem teda problémy vždy měla. Od dob Lactacydu nic. Přísahám :)

Krém na ruce Alverde fajn, ale ne velmi hydratační. Podobně i Oriflame. Oba sice voněly krásně, byly příjemné, ale nepoběžím si je koupit/zaobstarat znovu :)

 

 

A jdeme na pěnu na holení Balea. Tam už si asi nikdy nekoupím jinou a prostě jen střídám vůně. Antiperspirant Dove překvapil - je fajn. Rexona u mně stále vede, ale určitě se ani Dove antiperspirantu bránit nebudu.

Tělovému mléku v poslední době moc nedám - spotřebovala jsem jen toto "mini" od Rituals a teda zase toto - to byl vyšší level, no vzhledem k ceně se to tak nějak očekává ne? :D Úžasné, voněla jsem dlouho, předlouho, vstřebával se rychle... jako stojí za to. 

A náplň do tekutého mýdla od Frosch je jediná, která nám zachraňuje ruce našich dětí - hlavně starší dcery, která trpí v zimě na atopický ekzém. S tímto tekutým mýdlem nemáme problém :)

 

 

Přejdu rovnou na tu dětskou část - pěna do koupele SauBar z DM - super, voní, nevysušuje, kupujeme stále. Nahoře je sůl do koupele, kterou taky seženete v DM a ta byla taková "neutrální" no. Zabarví vodu, to děti baví, ale to je tak všechno co to umí :D 

Zubní pasta pro děti Biela Perla se asi prodává jen na Slovensku (teda odhaduji) - no je taková málo pěnivá až mě vytáčí :D Vím, že co se týče složení je ok, ale nějak nemám pocit, že by děti měly dokonale čisté zoubky. A to jsme dostali ještě druhou... 

A moje zubní pasty - Parodontax přišel s novými příchutěmi a teda tato mě celkem baví a vyhovuje mi. Střídám vždy přes den s nějakou jinou - velmi jsem si oblíbila Be You od Curaproxu, kde mě ale dost odrazuje cena. Jinak je úplně skvělá a je tuším až 6 různých příchutí (se stejným účinkem, takže nehledejte mezi nimi rozdíl, že jedna je třeba na dásně, druhá na bělost apod.). Určitě doporučuji, pokud na to máte :)

*******

Tak a tradá. Konec. Vyhodíme staré obaly, resp. vytřídím do správných nádob a tak nějak toto všechno ukončíme. Ano, i blog. Ne hned, mám ještě asi 3 resty, které jsem s v rámci spolupráce slíbila sepsat, ale potom ano. A i když jsem si ještě celkem nedávno nedovedla představit, že co bych dělala po večerech, než bych se věnovala blogu, tak ono to jde. Hold stárnu a nikdo nebude číst rady od nějaké pomalu čtyřicátnice... Ježiš, a to jsem začínala psát první blogy, když mi bylo 22 let :D No uznejte, nejvyšší čas skončit :)

Komentáře

  1. Super post a doufám, že si to se psaním ještě rozmyslíš!!

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem skoro padesátnice a blog píšu :-)
    Na šampon se určitě mrknu, pro dceru, která se pořád rozčiluje, že ji vlasy rostou pomalu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak hadam este nejake clanky na blog napises. Bolo by skoda skoncit.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky