Aby se staré s novým spojilo a favi.cz s aukro.cz spolupracovalo... :)


Zařizovat si nové bydlení a nebo si zútulňovat to své aktuální, vůbec není jednoduchá a hlavně levná záležitost. To vám ale asi nemusím vysvětlovat :) Myslím, že na to přišel každý, kdo se o to pokusil :D 

Dnes jsem se chtěla zmínit o tom, že oblíbený vyhledávač nábytku a bytových doplňků (a nejen toho) favi.cz se spojil s aukro.cz (kdo nezná, ať to ani nikde nahlas neříká :D) v takovém projektu, kdy ukazuje, že při zařizování vůbec nemusíme hledat vše jen nové, ale že i s použitými věcmi a nábytkem za nižší cenu, dokážeme vykouzlit domov. Ten útulný, kam se rádi vracíme a který odráží naše pocity a sny. 

I my jsme si nedávno takovým "menším" zařízováním prošli, když jsme měnili dispozici bytu a stěhovali dcery z menší místnosti do větší. Nebudu zmiňovat jak to bylo hrozné...to musí být snad každému jasné, když si představí jednu mísnost, do které se muselo na dva dny narvat vše z "vyměňovaných" mísností :D 

Samozřejmě došlo i k drobným úpravám a zařizování a já si utvrdila, že pro mě je inspirací severský styl bydlení. Jednoduchý, laděný do šedo-bílo-přírodních tónů s jednoduchými doplňky. 

A protože jsem byla oslovena, nevím proč :D, na to, abych vás inspirovala, vybrala jsem záměrně podobné kousky, které reálně máme v ložnici nyní :)


 

Postel máme jednoduchou, s čelem, protože já bych si teda nedokázala představit, že by tam to "prkno" nebylo. Bych asi každý den lovila polštář za postelí :D Máme takovou podobnou jako je tato Actori (1, favi.cz) v dekoru dub sonoma (ten u nás doma převládá).

Zatemňovací závěsy (2), povlečení (3) s jemným vzorem (pro romantickou duši jako jsem já), teplá deka (4) nebo vlněný koberec (5) k posteli? Jasné, to vše se dá sehnat z druhé ruky a sama vím, že dost často v perfektním stavu. Všechny zobrazené produkty jsou momentálně v aukci na aukro.cz

Jako knihomol si nedovedu představit ložnici bez knih a lapačů prachu (jak říká mým dekoracím a svíčkám manžel :D). Knihovna (6, favi.cz) je u nás proto nezbytnost a osobně teď fičím na těch jednoduchých, regálových. Ach... hned vypadá lépe ta bílá knihovna u nově natřené šedé stěny. 

Příjemná vůně (7, aukro.cz), svíčky (8, favi.cz), plakát v rámu (9, favi.cz) a dobrá kniha (10, aukro.cz). To je něco co nesmí v naší ložnici chybět a i když manžel by to tam klidně radši neměl, tak právě tyto věci dělají tu naší ložnici tím klidným odpočinkovým místem, kam se ráda vracím a fakt mám pocit, že od té doby, co jsem si tak více vyhrála s ložnicí (konečně v ní není dětská postýlka, přebalovací pult apod. :D), tak se budím více odpočinutá :) 

 

 
A když se chci "zbavit" starého povlečení nebo doplňků? Tak buď podaruji a nebo se pokusím někde "udat", v žádném případě věci nevyhazuji (jen když jsou rozbité např.). V mé nové práci (pracuji v knihkupectví, splněný sen ;-)) jsem se naučila, že každá kniha má svůj den a věřím, že i každá věc, kterou já nebo kdokoliv jiný už nevyužije, má taktéž svůj den. Den, kdy udělá radost někomu jinému :) 

A kupovat jen nové věci je už přežitek. Mě aukro, různé bazárky, darovací stránky a sekáče prostě baví. Je to takový jiný "adrenalin" a radost :)




Jak jste na tom vy? Kupujete jen nové věci nebo dáváte šanci i těm použitým? 

Co děláte s věcmi (nemyslím jen nábytek, dekorace, ale i oblečení, knihy...), které už nechcete, ale jsou ještě v pořádku? Prodáváte/darujete nebo vyhazujete?

Komentáře

Oblíbené příspěvky