Čtu dcerám: Liška Šiška podruhé, tentokrát u doktora

Jak vaše děti snáší návštěvy u doktorů? U nás je to takové rozpačité. Vždy. A mladší dcera má aktuálně celkem averzi, i když jdeme jen na běžnou prohlídku (posledně jsme byli na 3-leté poradně).
Proto cokoliv, co může pomoci překonat tuto averzi, vítáme s otevřenou náručí :D A trošku jsem doufala, že by mohla částěčně pomoct i nová kniha o oblíbené hrdince lišce Šišce: Liška Šiška u doktora.
No...nepomohlo to (na tu averzi), ale...


Potvrdilo se, že liška Šiška je oblíbenou hrdinkou jak pro ty čerstvě tříleté děti, tak pro ty děti předškolské (necelých 6 let). Obě dcery si lišku Šišku oblíbily a nový příběh se jim líbil podobně jako ten první, kdy byla Šiska zapomenula Adélkou ve školce.

Tentokrát Šišku Adélka zapomněla v čekárně u doktorky, když byla nemocná a Šiška tam musela zůstat přes noc. A opět se tam děly věci :) Ostatní hračky přes noc ožily a nechávaly se ošetřit od hračkářské doktorky, která jakoby z oka vypadla skutečné doktorce malé Adélky.
Nechci se opakovat, ale musím - toto jsou tak nádherné knihy, s tak skvělými a příjemnými příběhy. Úplně se musím usmívat, když je čtu, i přesto, že většinou při večerním čtení knih skřípu zuby, protože dcery věčně něco žvatlají, povídají si s plyšáky apod. :D
Tyto knihy o Šišce mají na naše dcery jiný účinek - takové ticho jsem při čtení knihy snad nezažila :D Příběh je tak zaujal, že ani nedutaly a až jsem měla potřebu kontrolovat, jestli náhodou, konečně poprvé, neusnuly při čtení pohádky na dobrou noc (u nás se to totiž ještě nestalo, ony jedou na záložní zdroje takto večer :D).


Opět je to milý, ale vlastně jednoduchý příběh, ve kterém se zmiňuje pomoc ostatních, plyšáci, sladkosti (tentokrát bonbónky a bonbónkový lék), smích, kamarádi, kdy příběh je doplněn krásnými ilustracemi, kdy jen při čtení stále slyším "ukaž mami", protože už i dcery si zvykly, že k přečtenému textu bude nějaký vtipný obrázek :) 

 

Na naší averzi z doktorů to sice nepomohlo, ale věřím, že někomu by mohlo - prostě představit to relativně neznámé a "děsivé" místo u doktora takovou tou hravou, vtipnou a milou formou :) 
Budu se opakovat, ale toto jsou dokonalé knihy a fakt už tříleťák je v pohodě chápe :))
 
Autor: Iva Gecková
Ilustrace: Bára Buchalová
Nakladatelství: Bambook  
Počet stran: 72 stran
Zakoupit se dá na grada.cz aktuálně za 169 Kč :)
 
A protože se nám doma sešly dva výtisky, tak o jeden si zasoutěžíte v průběhu pár dní na instagramu - tak sledujte ;)  

Pozn: Prvním dílem byla Liška Šiška ve školce - recenze tu
Pozn: děkujeme za recenzní výtisk v rámci spolupráce

Komentáře

Oblíbené příspěvky