Hubnu, hubneš, hubneme s Ketofit

Jsem jako každá jiná žena. Řeším svoje tělo a svou váhu. I když přiznávám, že patřím k těm šťastným ženám, které sice přibraly 18 kil, ale zase 25 kil zhubly. Teď se ale neděste - není to na žádné fotky before-after. Jednoduše těhotenství :D

proteinova dieta, proteinove tycinky

Ale teď vážně. Můj metabolismus určitě funguje a fungoval vždy dobře a i když jsem si myslela, že jsem "tlustá", tak moje váha mimo tehotenství se nevyšlhala nad 60 kilo. No, ale je mi už něco přes třicet. Konkrétně 35. A ten metabolismus se i u mně dost zpomaluje. Už dávno neplatí, že můžu sníst vše co přede mnou neuteče a nepřiberu ani gram. Ano, kdysi, kolem dvacítky, to tak bylo :D A tak jsem se minulý rok (možná i díky kaloriím z večerního pití vína, hold matka dvou detí :D) "vyprasila" skoro na 60 kilo, při výšce 162 cm. A nebudu tu tvrdit, že jsem byla "nechutně" tlustá (ale dobře, tak jsem si připadala, ale možná to někdo ani tak nepoznal v tom zimním oblečení :D), ale necítila jsem se vůbec dobře.

A naštěstí moje vůle a výdrž je celkem obstojná a od nového roku jsem začala cíleně hubnout. Snad poprvé v životě, pořádně poctivě...a bez pohybu.
Protože víte co je základ toho správného hubnutí, po kterém se nedostaví jo-jo efekt? No změna stravy. Čím dál víc jsem si o tom četla a hledala informace a zjistila, že trvalého snížení váhy se dá i bez "zbytečného" pohybu. Já totiž nejsem vůbec na pohyb. Jediné co mě kdy bavilo, byla jóga, ale k té se nějak nemůžu stále dokopat (sem tam si udělám pár pozdravů slunci). Ještě dávněji jsem i tu na blogu psala dojmy z cvičení s Jillian Michaels - 30 day shred (článek byl velmi populární tu), ale to jsem na to měla ještě chuť před dětmi. Já totiž nechápu, jak některé matky mohou cvičit při dětech...:)))

Ještě vám řeknu takové jedno "tajemství" - jsem takový sběratel informací. Takže o změně stravy v případě, že chcete být zdravé a fit a štíhlé, jsem si dost nastudovala. Přečetla několik knih (kniha Perfektný metabolismus je super!) a článků. Poslechla pár videí (například od Bukovského) a zjistila jak na úpravu stravy.
Ono to vše má celkem logiku, když to tak zpětně beru a vlastně pořádně nevím, proč jsem si myslela některé věci. Co se týče stravování :) O tomto se ale rozepíšu ještě v dalším článku, který se objeví na blogu nejpozději do měsíce ;-)

Jedno ale prozradím. Při hubnutí mají velký význam bílkoviny. Tzv. proteiny. Už vám svítá? Viděli jste někde proteinové produkty, tyčinky, kaše,...? A mysleli jste si (jako ještě nedávno já :D), že je to spíše pro ty, kteří makají v posilovně a potřebujou nějak doplnit vypocené živiny? Jako, že mě se takové proteinové produkty netýkají? No, tak při hubnutí po nich klidně sáhněte i vy...

Proč? Asi nejjednodušší by bylo, kdybyste teď všichni šli a zřídili si účet na kalorických tabulkách (kaloricketabulky.cz) a vyplnili si alespoň 3 dny a vaše stravování. Pěkně poctivě. Poctivě si odvažte každou porci, kterou si nakládáte na talíř.
Při "normálním" způsobu stravování určitě zjistíte, že vám na konci dne chybějí bílkoviny (proteiny). Předpokládám, že nebude ani v kalorickém deficitu, ale o tom v tom dalším článku :)

A jak do toho člověk proniká, tak zjistí, že proteinové produkty jsou vlastně fajn věc :) A nezbytné pro zdravé hubnutí. A nebo jen pro udržení váhy a svalové hmoty. Proteiny se dají sice celkem dobře doplnit pokud si uvaříte něco s masem nebo si dáte vajíčka, ořechy, ale některé dny jsem zjistila, že i přesto mi chybí proteiny, ale pokud bych si dala další vajíčko, tak mi stoupnou tuky (ach, to je něco pro tabulkové lidi jako jsem já, to počítání kalorií :D) a tím bych nebyla v kalorickém deficitu, který je pro hubnutí potřebný.

Takže jsem přišla na to, že i já nějaké ty doplňkové proteinové produkty sem tam potřebuju. Jako takovou berličku ve dny, kdy jsem měla třeba rizoto bez masa (kvůli dceři :D)

kase s vlakninou, snidanova kase s vitaminy, ketofit

Nejvíce se mi osvědčilo rovnou začít den s proteinovou kaší. Při poctivém vyplňování kalorických tabulek to i velmi dobře vypadá, když hned první jídlo dne tak přiměřeně procentuálně vyplní bílkoviny, tuky, sacharidy, vlákninu a nezvedne moc celkové povolené denní kalorie ;)
Oblíbila jsem si proteinovou kaši Ketofit, která je plná i vlákniny (co si budeme povídat, ale to je důležitá složka pro správné fungování střev) a díky proteinům člověk hned nevyhládne. 
U této kaše ale pozor, protože její způsob přípravy je trošku netradiční a dokonce se nemusí na první pokus podařit (jako mně :D). Dostanete totiž čistou proteinovou kaši Ketofit a k tomu blister se zvolenou příchutí (je jich až 24!!). A ty "tablety" se postarají o požadovanou chuť kaše. A fakt stačí jen polovina tablety. A fakt se rozpouští extrémně rychle. A je to fakt netradiční :))

proteinova dieta, proteinova kase
A když mně v průběhu dne chytne tak trošku mlsná, tak sahám na další osvědčený produkt - proteinové tyčinky Ketofit, které ve verzi kokos-čokoláda jsou tak trošku jako margotka. Musím se ale přiznat, že já ty proteinové tyčinky nikdy nesním celé naráz - vždy mi stačí tak polovina. Jsem vždy hned plná - máte to taky někdo tak? :)

tycinky na hubnuti, ochucene proteinove tycinkyproteinove tycinky, ketofit, hubnuti s ketofit


Proteinová kaše i proteinové tyčinky spadají pod produktovou řadu Ketofit, která se vyrábí v Čechách (tuším v Brně). Složení všech produtků Ketofit je speciálně navrženo pro potřeby žen. Samozřejmostí je, že se jedná o produkty schválené a zdravé :)

Při zdravém úbytku váhy určitě myslete na svůj metabolismus a vhodně upravte stravu. Sama jsem zjistila, že mně to pomohlo k váhovému úbytku cca 5 kilo za 2,5 měsíce. I bez toho cvičení.


A jestli nevíte, jestli máte této dietě věřit, tak si zkuste prohlédnout fotky před a po používání produktů Ketofit. Ono je totiž možné zakoupit si proteinové skoro vše :D Od kaší, tyčinek, po polévky, hotová jídla, proteinové těstoviny a jiné.
Dá se dokonce vytvořit celý plán tzv. ketodiety, kdy v rámci této diety máte sestavený jídelníček na celý den. 

Na závěr snad jen - jeden blízký známý díky těmto produktům zhubl téměř 10 kilo za cca 2 měsíce (i cvičil k té úpravě stravy). A to už je pěkné číslo, nemyslíte? ;-)

Jak jste na tom s dietami? Jen cvičíte a "cpete se" nebo upravujete i stravu? Od známých totiž znám asi všechny možné scénáře a každému přijde divné, že nehladovím, necvičím, ale hubnu :D 


PS: nezapomínejte ani na pitný režim, ten je při hubnutí taky důležitý ;-)

* produkty Ketofit poskytnuty v rámci spolupráce

Komentáře

  1. Mě by zajímalo, jak to s těmi dietami je. Je sice hezké, že díky ní zhubnu, ale to se podle ní musím stravovat pořád, nebo se po zhubnutí můžu vrátit k normální stravě, aniž by se mi kila vrátila zpátky? Ono tyto diety nejsou zrovna laciná záležitost. Mnohem lepší mi přijde si trochu upravit jídelníček. Vyvarovat se sladkým a tučným jídlům a pořádně se hýbat. Já nejsem žádný velký sportovec, ale vloni na jaře jsem si koupila fitness náramek Xiaomi Mi Band 6 a letos i nový náramek a měřím si s ním, abych každý den ušla minimálně 8000 kroků a taky si ho zapínám na kolo, nebo když jdu plavat :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky