S časopisy není nuda!

A obzvláť s těmi od Egmontu. Znáte? Pokud máte děti, tak jsem si definitivně jistá, že znáte :) Tedy pokud chodíte s dítětem do trafiky nebo kolem novinového stánku.

casopis pro holky, my little pony casopis

Protože s těmito časopisy nejen, že je to kreativní zábava, kdy s dítětem můžete vyplňovat různé úkoly, hádanky, rozdíly a číst k tomu i příběh, ale zejména - na obálce je vždy nějaký dáreček, který je prostě must-have pro každé dítě od řekněme 2 let :D (a nejen pro holky, i klučičí verze jsou :D ) Já už takových časopisů "musela" koupit... Právě proto už do trafiky chodím vždy sama. Radši :D

My máme doma, na testování, 4 čísla různých publikací, které jsou zaměřeny na holčiny cca ve věku 3-8 let a co vám budu povídat. Při rozbalování bylo samé "jůůůů" "wau" "to je mojeeeeeeee" (samozřejmě to zaujalo i tu 2,5 letou).

Dnes vám chci tyto vzdělávací časopisy alespoň zrychleně představit, protože možná ani nevíte, že některé z nich existují. Alespoň já měla za to, že existuje jen Barbie verze a Princezna Sofie :D

casopis egmont pro holky, holky casopis
Začnu rovnou výše zmíněnou a všem známou Barbie. Tento časopis zaujal naší Sandru (5 let) asi nejvíce a tak jsem pátrala proč. Bude to ale asi tím, že i bez znalosti čtení většinou pochopila, co se po ní v kterém úkolu chce, takže se do něj mohla pustit i sama když jsem uspávala její mladší sestru :)
Zbytek jsme prošly společně - přečetly příběh (příběh obsahuje každý z těchto časopisů a je tématicky zaměřen na dané postavičky), doplnily ostatní úkoly, kdy chválím, že opravdu jsou už klidně pro ty cca 4-5 leté slečny (žádné složité, žádné velké vypisování písmen-slov nebo počítání). Sandru nejvíce zaujaly dva plakáty uvnitř a samozřejmě překvapení na obálce - to si ale nakonec vyřvala mladší sestra :D Byl tam "foťák" (kdy po cvaknutí se v něm mění obrázky s motivem Barbie, což mladší dcera ještě ani nezvládne vidět, ale prostě je růžový, tak ho chce :D) a "malovátka" (ne reálná), ale křiku kolem toho bylo dost, jak kdyby skutečně malovala :D 
V tomto čísle bylo dárečků mnoho, no ta "návrhářská" panna nezaujala. Možná až budou větší :)

egmont casopis, casopis pro slecny
Littlest Pet Shop časopis se zase nejvíce líbil mně. Ale třeba zrovna ten mi přišel spíš pro slečny školou povinné, tedy od těch 6-ti let (poznámka - všechny časopisy jsou prezentovány jako vhodné cca od 3-8 let). Jsou v něm totiž i písmenkové úkoly, kvízy a třeba i věštecké kolo. To by ještě bylo dost nepochopeno :) 
Na druhou stranu, jako jediný obsahoval i nápady, co bychom měli s dítětem dělat ve volném čase. Například obsahoval hru, kterou můžete hrát s figurkami a kostkou (což je podle mě skvělé a to Sandru teď hodně baví) a třeba vystřihovánky "zapichovátek" do muffinů (nebo jiných koláčků) na narozeninovou oslavu. 
Určitě proto ještě využijeme, ale tak za rok dva :)
U tohoto časopisu ale nejvíce nadchl dáreček "petšhopák". Opět a znovu se o něj rvou :D

egmont, casopisy egmont, predplatne egmont
Největší nostalgií pro mou maličkost byl a je časopis Disney Princezna. I přesto, že některé princezny jsou "nové" (tuším Locika za "nás" nebyla), ale taková Ariel, Sněhurka, Popelka a Šípková růženka... No pro holčičky je to ráj a já jen vysvětluju, která je z které pohádky a jestli jsme jí už viděli. Zjišťuji, že ještě ani moc ne :D 
Úkoly s pomocí zládne i pětiletá, ale možná klidně ten rok by na některé mohla počkat :) Opět nechybí plakát, který je teda vybarvovací... mladší slečny ho asi "začárají", i Sandra s tím má trošku problém ještě (vybarvuje sice už pěkně, ale je tu dost detailů), takže jako sorry, ale na zeď bych jí to asi nedala :D (dělám si srandu, jsem ten typ matky, která jim vystaví vše, i když je to ... však víte asi jaké :))
Překvapení (dáreček) byl krásný. U nás moc ale nezabodovala ta "palička", protože už mají větší Elsovskou :D 

egmont, casopisy egmont

Posledním časopisem byl My Little Pony, který mi přijde asi nejvíc cute a jednoduchý. A má asi nejkrásnější plakát a myslím, že ten vyhrál i u Sandry, že ho fakt někam budu muset nalepit :))
Tento časopis mi ale přijde i nejslabší (co se týče počtu stran). Dárek byl takový no... holky čekaly, že co to bude (vypadalo to ze začátku jako zmrzlina) a nakonec to byly gumičky do vlasů (ne čelenky, jak se píše na obálce, že "sada čelenek") v různých barvách. Praktický dárek :), ale malé slečny přeci jen mají raději různá cvakátka (ty foťáky - máme totiž už jeden z časopisu Princezna Sofie, možná proto starší dcera tak ustoupila, že ok - je to tvoje - svojí mladší a křičící sestře :D) a takové napodobeniny reálných věcí nás dospěláků - jako mobil, malovátka apod. 

*****

Kdybych to měla zhodnotit, tak pro mladší dceru (2,5 roku) je takového časopisu ještě škoda :D Ale s dárky si už vyhraje a i nějaký ten příběh zvládla poslouchat (jsou většinou kratší). 
Starší dcera (5 let) už by mohla mít všechny pravidělně (jak se vyjádřila - což jako sorry :D). S pomocí někoho, kdo čte, samozřejmě :)

Cena každého časopisu je 79,90 Kč (při předplatném 67,90 Kč). Na Slovensko (žijeme tu) se dostávají a běžně je vidím v trafice, ale stojí až 3,60 €. Pro maminky Slovenky je určitě hodno zvážit, že jsou v českém jazyce :) 
Cena je trošku "vyšší", na to, že jsou rozsahově celkem kratší, ale zase obsahují celkem dost dárečků, které potěší, každé srdce malinké slečny :) Protože to je přesně to, co tyto malé potvůrky (myslím to s láskou, samozřejmě :)) chtějí a vyhledávají a po čem jejich srdce piští:) 

Navíc časopisy mohou být takový začátek k prvnímu čtení, kdy si společně s dítětem prohlížíte obrázky oblíbených hrdinů a čtete si co zažívají :)

U nás časopisy někdy fičí více jak klasické knihy - právě proto, že se do nich dá kreslit, vystřihovat, doplňovat a hodně oblíbené jsou právě ty plakáty. 
Pokud tedy hledáte plakáty oblíbených hrdinů, tak v těchto časopisech je najdete asi vždy :) 

Jediné co mě mrzí a trošku brzdí od koupě - množství plastového obalu. Myslím, že když už to "musí" být zabalené ve fólii, tak aspoň ty jednotlivé části "dárečku" (uvnitř, pod plastovým obalem) by mohly být v papíru nějak uchycené... No, ale mně to možná připadá jako jednoduché řešení, ale v reálu to asi tak jednoduché nebude :)

tituly egmont pro deti, casopisy pro deti

Každopádně, po kliknutí na seznam publikací (seznam časopisů pro děti Egmont zde), které vycházejí je mi už teď jasné, že budeme muset sehnat i časopis Ledové království, protože to je u nás stále asi TOPka a začíná tomu propadat i mladší dcera :D
A samozřejmě - tyto časopisy jsou i ve verzi pro malé kluky - takové Auta Pixars, Lokomotiva Tomáš nebo Tlapková patrola? Neříkejte mi, že to by žádný malý hrdina nechtěl ;-)

Tak jak jste na tom vy? Už jste "museli" některý z těchto časopisů koupit kvůli hračce na obálce? :D 
A nebo je neznáte? :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky