A co dál?

Je konec? Nebo nový začátek? I když vlastně každý konec znamená, že něco nové začíná. Možná doba, kdy budu mít více času pro sebe, protože možná by jste nevěřili, že psát blog, fotit a upravovat fotky zabere celkem dost času. I přesto, že je takový amatérský jako ten můj :))
Možná, že konečně budu mít čas na to utřídit si myšlenky a rozmyslet si, kam svůj psací potenciál posunout.
A nebo možná zase začnu chrlit články jeden za druhým.

zdroj

Upřímně netuším. Mezi svátky nastala u nás doma jedna "situace", která mi trošku pozměnila (už tak dost změněné) hodnoty a zase dala takovou tu "facku" od života, abych si vážila toho, co mám a nefrflala furt (manžel teda říká, že si stěžuju stále :D). Abych si vážila lidí a ne věcí. Nesbírala věci jako kompenzaci za to, že jako dítě jsem si nic nemohla dovolit (neměli jsme dost peněz). Abych nekupovala holkám stále blbosti ze stejného důvodu. Abych konečně vyházela vše nepotřebné a abych se doma konečně mohla v klidu nadechnout, bez toho, abych přemýšlela nad seznamem úkolů, které často obsahují slova "vytřídit" "vyhodit" "pofotit na prodej".
Prostě - abych srala na materiální věci a užívala si rodinu. Ve zdraví. Hlavně ve zdraví.

Netvrdím, že teď fičím na vlně minimalizmu, ale tento způsob žití mi začíná být sympatický. Musí být strašně osvobozující mít jen pár oblíbených věcí, které člověku dělají radost.
Pomalými krůčky k tomuto směřuji i na poli kosmetiky. A nebo jsem prostě už moc stará na to abych jen tak "na slepo" zkoušela novinky. Najednou jsem se přistihla, že více experimentuji při hledání vhodného pracího prášku (ekologického samozřejmě), hledání ideálního čističe na vanu (eko) apod. :D A z oblíbené DM-ky si neodnáším nic z tělové nebo dekorativní kosmetiky jednoduše proto, že... A teď vás to možná šokne - já nic nepotřebuju!

Je možné, abych po tolika letech testování přišla na to, že vlastně moje tělo toho až tolik nepotřebuje? Přiznám se, že jsem péči o sebe v posledních měsících prostě odsouvala na vedlejší kolej (nebyl čas "na blbosti" :D) a najednou jsem zjistila, že mě pokožka vůbec nesvědí i po horké koupeli. Vlasy jsou pevnější a rostou jak divé, i když je moc neumývám (možná právě proto :D). Že pleť nebudu mít nikdy čistou, ale nenosím make-up a pleť vypadá tak nějak stále stejně. Ano, mám jizvy po 20 letém boji s akné, ale přijde mi, že to není tak hrozné - nebudím se ráno s krátery a lesk pleti se taky celkem upravil. A nejlepší - že se skoro nepotím, i přesto, že jsem deodorant použila max. 4x za poslední 2 měsíce :D Nechci vypadat jak nějaká "lesana", ale pomalu a jistě zjišťuji, že kosmetický průmysl nebude takový sluha, jak si myslíme. Už kdysi jsem někde četla, že do "klasické" kosmetiky (známých značek, té "drogérkové") se přidávají složky, které sice pomohou například proti pocitu pnutí pleti, ale zároveň si pleť na něj zvykne a chce to zažít znova a znova :)) (laicky řečeno) Taková "droga" pro naší pleť. Pokožku. Peněženku...

Já tedy dala svému tělu, pleti a pokožce takový nedobrovolný detox a zjišťuji, že vlastně polovinu kosmetických věcí, které ještě doma mám (a které už asi budou blízko expirace) vůbec nepotřebuji.

A tím se dostávám k náplni tohoto blogu. On byl kosmetický. Hlavně kosmetický. Pak jsem ho "přejmenovala", aby byl více maminkovský. A stále více byly čteny příspěvky kosmetické. Mám v hlavě hodně nápadů na další články, ale nevím, jestli to chci dávat na tento blog. Jestli nezačít někde jinde, jinak...s jiným názvem, protože upřímně SpaceSusi už mě dost sere :D Je to už dětinské, jen to prostě bylo od začátku mým poznávacím znamením :)

Chtěla bych přidávat (pokud dcery dovolí) více postů nebo článků o postupné změně životního stylu. Třeba o tom, jak začínáme redukovat odpad. V čem pereme a jak šetříme. A nevím, jestli to nebude divné, když na blogu, kde člověk ukazovat kosmetiku ve velkém, najednou budu hlásat třeba "nekupujte sprchové gely kvůli plastovému obalu, ale raději klasická mýdla" :))

Proto se obracím i na vás, mé čtenáře, co si o tom myslíte? Nechali by jste se "přesměrovat" na nový blog s novým názvem nebo raději mám pokračovat tu, kde je vybudovaná určitá návštěvnost? Nebo vás články jako takové už nudí a raději si přečtete jen nějaké tipy u postů na instagramu?

Moc by mi VÁŠ názor pomohl v rozhodování :)

Jak se jinak máte? :))))

Komentáře

  1. Myslim,ze cestou akou chces ist dalej,tak to by si zasluzilo novy blog. Uzavriet jednu kapitolu a zacat novu:) A ked nam, tvojim citatelom, napises sem o novom blogu, ti ktori chcu sa presunu na tvoj novy blog:) Ja budem jednou z nich:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si myslím, že k tobě patří to minulé stejně jako to budoucí. mě moc baví právě ta cesta vás, mladých holek, které od "kosmetika na prvním místě" pomaloučku přecházíte jinam. Máme jiné priority.
    Baví mě sledovat ten progress. Proto bych blog nechala a jednoduše pokračovala stylem ,kterým se bude tvůj život ubírat.

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě bych pokračovala zde, jsi to pořád ty, jen měníš své hodnoty.. :-) já se v poslední době ubírám velmi podobným směrem, s holky s tunou kosmetiky (i na obličeji :-D) se ze mě stala holka, co se zajímá o ekologii, zero waste, minimalismus, přírodní kosmetiku, ekodrogerii, lokální módu a co na sebe každé ráno do práce dá místo 15 produktů 5.. Takže tuto změnu naprosto chápu, respektuji a vítám, protože se těším na přísun nové a nové inspirace! <3 Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Či budeš pokračovať tu alebo pod novým menom je na tebe. Ale určite by som privítala tie témy, ktorým sa chces venovať.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja sa asi tiež pridávam k názoru, že možno by si takáto zmena zaslúžila úplne nový štart ale určite s linkom hodeným aj sem, aby každý tvoj už verný čitateľ mal hneď preklik na nové články a nový blog :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo, tezko rict, asi bych nedokazala opustit blog a zalozit novy... ackoli zase novy blog, novy zacatek:)

    OdpovědětVymazat
  7. Nový směr se mi určitě líbí a souzní s mým součastným, takže určitě jsem pro. A jestli založit komplet nový nebo zůstat zde, to je asi jedno :)

    OdpovědětVymazat
  8. Každý se nějak vyvíjí, možná bych nechala starý blog a napsala k tomu příběh do " kolonky o mě" jak si se dostala k tomu o čem budeš psát nyní.

    OdpovědětVymazat
  9. Nechat tento blog. S novym blogom prides o citatelov. Ludia su proste lenivy pridat si do citaciek dalsi link.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky