Malé VELKÉ radosti - oblíbenci květen/červen 2018


V mesících květen a červen 2018 jsem:
- jsem viděla (po dlouhé době) i pár filmů. (Ne)obyčejný kluk (Obyčajná tvár) byl takový milý film, od kterého jsem ale čekala trošku více (nevím proč, ale čekala jsem pověstný knedlík v krku)...ten přišel až u jiného filmu - I dva jsou rodina. To je absolutně krásný film. Viděla jsem i Všechno nebo nic a co já vím... kdysi jsem četla i knihu, ale už mi takové příběhy prostě přijdou "to much". Hold jsem shodila růžové brýle...už dávno :D
- volala jsem alelujah při sledování dalších sérií mých oblíbených seriálů - Humans, Wentworth a Nashville. S lítostí jsem dokoukala poslední díl poslední série The Middle (Průměrňákovi), který patřil mezi moje nejoblíbenější asi i tím, že jsem v nich doslova viděla naší rodinu (kdybychom měli syny, tak by to bylo snad identické :D a zvlášť můj manžel je celý Mike, snad jen, že nenosí flanelku :D)
- přečetla jsem zase více knih, i když žádná sláva a hlavně mě žádná z nich úplně nenadchla (viz. instagram a pravidelné posty o přečtených knihách)
- zažila krušné týdny nejdříve s mojí břišní chřipkou, která mě odrovnala na pár dní, pak s očkováním a reakcí na něj u Andrejky, mladší dcery, kdy měla skoro 5 dní až 39,3 teploty téměř nonstop a kdy...přísahám, že jsem se o ní bála jako snad ještě nikdy...

Tím, že tyto dva měsíce nějak extrémně rychle utekly a byly tak nějak náročnější, tak jsem měla (snad poprvé) problém vybrat několik věcí/produktů do oblíbenců.

Snažím se sem vždy hodit nějakou knihu, ale tentokrát jsem neobjevila nic extra. Začala jsem ale znovu listovat touto knihou Najděte si svého marťana (od M. Hermana) a znovu se ujišťuji, že je asi nejsrozumitelnější co se týče pochopení mateřské role a dětí a výchovy a tak všeobecně vlastní osoby.

Po delší době jsem se vrátila k okurkové micelární vodě pro mastnou pleť od Manufaktury a zase se znovu přesvědčuji, že pro můj typ pleti je prostě ideál. Dokonale dočistí, nedráždí, nedělá žádnou neplechu (nové akné) a krásně osvěží.
Holení nohou nesnáším! Fakt si vždy oddechnu, když je v létě aspoň pár dní pod mrakem a já můžu jít ven v riflích a nemusím řešit jestli mám hladce oholené nohy :D Mě totiž hlavně nebaví holit je skoro obden, protože já prostě vidím, že tam jsou a deptá mě to (i přesto, že manžel tvrdí, že to nejde vidět, že už rostou...no já to vidím :D). Tyto pěny na holení od Baley proto v létě padnou vždy aspoň 3. Pokud nepoužíváte, tak doporučuji - tato navíc krásně voní, dělá bohatou pěnu (snad víc jak ty jiné, co jsou pravidelně v nabídce - toto je limitka) a je "za hubičku" (24,90 Kč) :) Pro mě ideál :)

O zuby a zubní hygienu se starám v poslední době čím dál víc a myslím, že velký podíl na tom má i sledování profilu "Z deníčku dentální hygienistky" na instagramu. Jako pokud vás ona nepřesvědčí, že si máte čistit zuby 2x denně a z toho 1x denně mezizubním kartáčkem,...tak už nikdo :) Simona nakousla i složení past a že vlastně vše co se dostane na dásně, to se dostane i do těla...takže jsem volila tentokrát "neškodnou" pastu Lavera a jsem velmi spokojená. Pění tedy výrazně méně, ale čistí stejně. Takže žádné obavy ;-)

A pokud hledáte tip na dobrou kaši na snídani, tak tato od Emco je mňam a navíc je tam o něco méně cukru, což mě osobně vůbec nevadí :) Tak trošku jsem se na ní stala závislá. /ps: nejlevnější jí mají v Kauflandu/

Na závěr bych ještě ráda zmínila portál plnapenezenka.cz (plnapenezenka.sk) přes který v posledním asi třictvrtě roce nakupuji na oblíbených e-shopech. A i když někdo bude tvrdit, že 1-5% z nákupu je maličko, tak se mi nedávno vrátilo téměř 15 €. Jen tak... prostě za to, že nakupuji :D
Takže to spíš jako takový typ jak dlouhodobě a pomaličku ušetřit aspoň pár Kč/eur.
Podobně funguje i tipli.sk (tipli.cz).

Co jste si oblíbily vy? Jaké seriály a filmy jste si oblíbily? Nějaké tipy? :)

Komentáře

  1. Já tyto instantní pytlíkové kaše nemám vůbec ráda. Raději si udělám doma vlastní a vím, že v ní nejsou zbytečné věci, co cpou do těch pytlíkových :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to vyhovuje v poslední době hlavně kvůli tomu, že prostě ráno mi kvičí dítě pod nohama, že chce do náručí, tak je to pro mně pohodlné :D Ale vždy tam nasypu i chia semínka a pokud máme borůvky nebo maliny, tak přihodím ještě i to - trošku upgrade :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky