Malé VELKÉ radosti - oblíbenci březen/duben 2018

ta malá ručička šmátralka nebyla plánem, ale bez ní se to nedalo prostě vyfotit - je rychlá no :D

Za měsíc březen a duben roku 2018 jsem:
- byla nějaká věčně unavená a marná a nechtělo se mi nic. Asi nějaká jarní únava a celkově nálada pod bodem mrazu, takže jsem ani nepsala na blog (což jde asi poznat, kdo to sleduje) a byla jsem i celkem znechucená a zahlcena sociálními médii (tedy instagramem hlavně). O tomto plánuji samostatný článek, takže to jen takový předvoj... :)
- přečetla jen pár knih - fakt se mi nechtělo nic :)
- zažila jsem "zázračný" týden naší Andrejky, kdy se během jednoho týdne naučila snad vše - rychle plazit, lézt po kolínkách, dělat paci-paci, berany duc, reagovat na jméno, říkat má-ma, mňam-mňam a já nevím co ještě :) Celkově je to s ní čím dál veselejší a hlavně akčnější, takže i času na blog a jiné aktivity je výrazně méně.
- sledovala jsem "své" seriály jako The Middle, The Big Bang Theory, Nashville, Survivor a The amazing race a kterým jsem věrná už několik let :)
- nefotila jsem nic, snad ani děti :D
- žila jsem dětmi...a co je víc :)

Oblíbené produkty se nesou trošku v jiném duchu - není tu až moc kosmetiky jak bývalo zvykem. Zahnrula bych určitě i knihu od spisovatele Haruki Murakami (neumím jeho jméno skloňovat :D) - Slon mizne. Je to soubor povídek a nedávno jsem o této knize psala na mém instagramu. Mně se prostě Murakami líbí, mám ho ráda, ale chápu, že někomu musí připadat úplně psycho. Mně se líbí hlavně vykreslení postav, prostředí...vždy se do děje úplně ponořím a v případě těchto povídek jsem spíše byla překvapená, že už končí. Třeba povídka o (ne)spaní mi přišla brutální a přemýšlím, jestli to náhodou není z nějaké jeho knihy, protože to bych si ráda přečetla (dozvěděla se) více.

Protože naše domácnost je (díky mé péči) více eko, tak i praní se snažím nést na této vlně - vyzkoušela jsem tuto aviváž Ecover (vůně Apple Blossom & Almond) a víte co? Je DOKONALÁ. Já jsem snad necítila příjemnější vůni a prádlo voní úplně božsky! Kam se hrabou ty "chemické" vůně - toto je opravdu slast. Navíc je prádlo příjemně měkké, i když asi ta "chemie" mi s ním udělala větší zázraky, to zase přiznám. Ale už kvůli vůni zůstanu této aviváži věrná. A asi pěkně dlouho.

Kávu si nemůžu odpustit - hold ten zpřetrhaný spánek (někdy i každých 20minut - ach, to mi fakt "chybělo" - i Sandra, prvorozená, to tak měla :D) a i když je spánku jinak celkem dost, tak ranní káva je pro mě takovým tím rituálem, kdy pustím Andrejce v tv Super Simple písničky (z youtube - fakt doporučuji, zaujmou na 100%, Sandra se na nich učí angličtinu a dost úspěšně a jsou návykové i pro mě a manžela :D), ona se zahledí aspoň na pár oblíbených a já těch 10 minut využiju na intenzivní vyvětrání v ložnici a vypití (ex-nutí) kávy. Aktuálně jsem si oblíbila tuto Induban Gourmet mletou kávu, která absolutně postrádá jakýkoliv náznak hořkosti (jak některé kávy mají). Je fakt lahodná :) Chutná mi možná o chlup více jak Café Santo Domingo, které jsem zmiňovala v minulých oblíbencích.

Protože jsem "divná", tak mám znaménko přímo na rtu. Uvědomuji si jeho "rizikovost", protože přeci jen je na citlivé a slabé kůži. Proto každý rok hledám nějaký balzám na rty s UV faktorem - tentokrát jsem nešla daleko, ale jen do DM-ky a vzala tento Sun Dance - SPF 50 a jsem překvapená, že nezanechává bílý film, jako mnoho s podobným účinkem. A stál fakt...malinko (39,90 Kč). Na léto užitečný společník. Skvělým pomocníkem je i tato maska od Frais Monde, o které jsem se rozepsala nedávno TU. Jednoduše gumuje krupičku na čele a fakt pomáhá pleti. 

Zubům a dásním se od druhého těhotenství (které dalo mému tělu zabrat více a kdy jsem cítila snad celé těhotenství divné brnění zubů a celkově mám pocit, že se stav mého chrupu výrazně zhoršil - Andrejka si čerpala mnoho vápníku) věnuji intenzivněji - posílila jsem starostlivost (možná i díky "Z deníčku dentální hygienistky" - sledujte na instagramu, všichni povinně! :D) a aktuálně jsem si oblíbila tuto pastu na zuby od Curaprox, Enzycal 1450. Je s nízkou abrazivitou (neobrušuje zuby a může se používat každý den bez obav), neobsahuje SLS a chrání proti zubnímu kazu.
A takový tip - do Curaproxu - do Smile Shopu (teda našla jsem tu informaci na Slovensku, ale snad bude platit i pro ČR, časem) můžete nosit staré zubní kartáčky na recyklaci (a nejen ty od Curaproxu). Curaprox je zrecykluje a použije na vytvoření košů na třídění odpadů do škol.

Takže asi tak k mým oblíbencům :) Co jste si oblíbily za poslední měsíce vy? :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky