Manufaktura Violka - jaro/léto 2018

Zbožňuju limitované edice. A zvlášť ty od Manufaktury! Vždy jsou nápadité, jiné, krásně voňavé. Toto jaro a léto se ponese v Manufaktuře ve znamení fialky a krásných fialových obalů. Kdo mě zná, tak ví, že fialovou barvu zboňuju už několik let a že dokonce naše ložnice je vymalovaná v podobném odstínu.

fialkova edice, manufaktura recenze
Vůně fialek je dost netradiční. Zvlášť když uvážím, že fialkový je i sirup. Upřímně - řekněte, jestli vůbec víte, jak voní fialky? :) Já asi moc ne. Byla jsem proto zvědavá na testování těchto novinek.

A víte co? Vůně je mi známá. Určitě jsem jí už někde cítila. Snad na louce v dětství. Snad u babičky ve skřini. Je to opravdu taková trošku staromódní vůně a taková lehce nostalgická. Prostě květinová. A nemusí, podle mně, vonět každému.
Do této limitované edice patří až 6 produktů - fialkový sirup, krém na ruce, balzám na rty, sprchový gel & šampón, tuhé mýdlo a pleťová mlha. Hmmm... Takže je z čeho vybírat :)

fialkovy krem na ruce, manufaktura recenze


Začnu asi jedním z mých oblíbených produktů a to je regenerační krém na ruce s fialkou. Obsahuje mimo jiné i panthenol a mandlový olej. Krémy na ruce používám dennodenně a ty od Manufaktury mám velmi ráda. I přesto, že některé možná nejsou až tak hydratační...i když sama jsem se přesvědčila, že nejsou hydratační třeba na první, druhé použití, ale pokud je používám pravidelně, tak se stav mé pokožky na rukách výrazně zlepší. Na tomto krému se mi líbí jeho design (méně plastu díky víčku), i to, že vytéká jen přes malinkou dírku, takže nehrozí, že bych ho měla na rukách více než potřebuju. Voní příjemně, rychle se vsakuje do pokožky a nemastí.

slozeni kremu na ruce, manufaktura kosmetika manufaktura, recenze fialkoveho balzamu

Pečující balzám na rty s fialkou je druhým mým oblíbeným produktem z této limitky. I přesto, že jsem (nevím proč) čekala a doufala, že bude jemně fialový vevnitř :D Krásně se roztírá po rtech, nezanechává lepkavý pocit nebo nějaký bílý povlak, vyživí je hned v daném okamžiku a vydrží na rtech dlouho. Voní, ale není to intenzivní a na rtech necítím žádnou chuť - což je spíše plus, protože tato vůně nemusí ulahodit každému, takže raději něco neutrálního na rtech. Za mě je určitě lepší jak balzám na rty ze zimní edice s rakytníkem a medem.

balzam na rty, manufaktura recenze
edice 2018, jaro manufaktura
 
No, pojďme na další produkty, kde už budou nějaká ale...
Hydratační pleťová mlha na tvář s výtažky z fialek a mandlí a je dost zajímavým produktem. Je velmi osvěžující a v létě bude určitě úplně skvělá - prostě se můžete kdykoliv osvěžit jemným přestříknutím na obličej. Prý nic neudělá s make-upem - nemohu posoudit, protože jsem už snad 2 měsíce zavřená doma s nemocnými dětmi, tak se teda fakt nemaluju :D Ale pocit osvěžení mohu potvrdit :) Vytváří takový lehounký "opar" nebo jak bych to nazvala :D Druhým způsobem jeho použití je použití klasicky na dočištění pleti. Tam mi trošku nevyhovuje aplikace stříkáním na vatový tampónek - přijde mi to zdlouhavé (málo se vatový tampónek navlčí a musím stříkat a stříkat a stříkat). Proto raději vždy šroubuji uzávěr a trošku si naleju na tampónek. Pocit čisté pleti se opravdu dostaví. ALE v tomto případě cítím z vůně ještě něco jiného a strašně mi to připomíná nějaké lepidlo z dětství. A tím pádem je mi to trošku nepříjemné...ale nikdo jiný to v recenzích (co jsem viděla) nezmiňuje, takže jen asi nějaké mé osobní trauma :D
pletova mlha manufaktura slozeni, mlha manufaktura pouziti
manufaktura, sprchovy gel a sampon s fialkou


Velejemný sprchový gel a šampón s fialkou 2v1 je takový univerzální pomocník a ulehčovač (existuje takové slovo? :D) života. V tomto případě (jako i v případě sedmikráskového 2v1 z minulého roku) mi vyhovuje více jako šampón. Vlasy jsou po něm hladké, jakoby nadýchané a mám pocit, že o vydrží zhruba o den déle nemastné (což je teda u mě dva dny :D). Mám po něm ale lupy, takže kdo má "lupový problém", tak raději opatrně. Dobrá ale je, že pokud si tento produkt zakoupíte za účelem šampónu, tak prostě když vám nesedne, dopotřebujete jej jako sprcháč. Tam dost pění (zdá se mi, že více jak ostatní sprcháče od Manufaktury), příjemně voní, ale malinko vysušuje. To se mi, popravdě, se sprcháči od Manufaktury nestává, ale možná je to tím, že více pění, je tam více nějakých pěnivých složek (pozor, není tam ale SLES!) a proto mojí pokožku dráždí. 

slozeni sprchoveho gelu s fialkou, recenze
mydlo manufaktura recenze, recenze blogspot

Zvláčňující rostlinné mýdlo s výtažkem z fialek jsem popravdě šoupla do skříně na provonění oblečení :D U nás teď totiž žádné mýdlo nevydrží, tak si ho šetřím. Proč? Sandra (dcera) má prostě teď takové období, kdy patlá v koupelně mýdla, ďobe do nich, láme je apod. Strašně se mi na něm líbí ten retro design

fialkove mydlo slozeni, fialkove mydlo manufaktura
sirup manufaktura zkusenost, recenze


Posledním kouskem z této limitované edice je fialkový sirup. Nebojte, není přímo z fialek (mojí maminu to upřímně vyděsilo :D), jedná se spíš o vysoký podíl přírodní šťávy z červených hroznů (až 80%) a až zbytek je výtažek z fialek. Podle mě je to ale spíš aroma? Za mě by té vůně mohlo být výrazně méně. Při pití se nemůžu zbavit pocitu, že piju tu pleťovou mlhu na tvář nebo jakýkoliv jiný kosmetický přípravek. Zrovna u tohoto sirupu je mi ta vůně fakt nepříjemná a dokonce se přes to nemohu přenést. Moje mamina (s citlivým nosem na vůně a pachy) tu vodu/čaj ani nevypila kvůli intenzivní vůni. Tuším se dá tento sirup ochutnat přímo na prodejně, takže určitě raději vyzkoušejte. 

limonada fialkova, fialkovy gin


**********
Celkově je to u mně tak půl na půl. Moc se mi líbí vizuál s jakým Manufaktura tuto limitovanou edici prezentuje - tedy v duchu první republiky a s úctou k tradici. Je to tak trošku retro a nejvíce to jde vidět na krému na ruce (jeho design mi tak připadá). Mimořádně vydařené jsou téměř všechny produkty, ale ten sirup je podle mě dost indivindi. Buď ho budete milovat nebo vám bude nepříjemný jako mně a naší rodině. Tam by se hodilo asi méně té vůně - on je totiž jinak chuťově výborný. A přiznávám, že lépe se mi pil v době kdy jsem necítila nic kvůli rýmě :D

I ta vůně fialek byla celkem odvážným krokem Manufaktury, protože třeba i já nejsem až takový zastánce květinových vůní. Minulý rok jsem si hledala cestu k sedmikráskové řadě (prostě je to něco jiné, tyto jejich vůně podle květin) a nakonec jsem jí podlehla. U této fialkové miluji hlavně barvu, ale přiznávám, že mě sprcháč stejně vždy překvapí vůní - člověk tak nějak stále očekává levanduli, jak bývá u fialových kosmetických produktů zvykem :D 
Pokud si chcete kupovat něco z této edice pro sebe, doporučuji pořádně očichat (pokud máte možnost). Ta vůně je opravdu spíše staromódní a nemusí ulahodit každému.

Nebudu tvrdit, že tyto produkty miluji. Přiznávám, že kvalitou (co se týče péče o rty, ruce, šampón, ale i to dočištění pleti s mlhou) jsou na tom velmi dobře. Na vůni si zvykám a stále si nejsem jistá, jestli tu vůni miluju nebo ... klidně bych uvítala produkty s touto kvalitou, ale v nějaké neutrální vůni, takový ten "cotton". 

Co vy a takové "netypické" vůně? Myslíte, že je to risk jít na trh s produkty, které voní úplně jinak nebo raději jít na jistotu s vůněmi, které zná každý?

Komentáře

  1. Tady si nedokážu představit, jak to asi voní :) Ale líbí se krém na ruce, ten má skvělé balení :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Tato limitovaní edice se mi líbí :) Láká mě ten fialkový sirup.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky