Malé VELKÉ radosti - oblíbenci leden/únor 2018

Za leden a únor nového roka 2018 jsem:
- jsem přečetla jen pár knih. Bohužel najednou toho času bylo výrazně méně + nějak jsem na to neměla chuť. To je u mně neobvyklé. Hold uspávací maratóny i do půl dvanácté apod. mi sebraly chuť na vše (přiznávám, že tak trošku i na blog, který jsem zanedbávala...)
- měla částečný digitální detox. Ale to souvisí hlavně s tím, že večer času málo a přes den vůbec (starší dcera byla tyto dva měsíce více doma jak ve školce) :D
- měla chuť vše doma reorganizovat (zase :D), vyhazovat, třídit...a k pár věcem, jako je organizace šatní skříně, jsem se i dostala. Bude to ale ještě dlouhý proces...
- "léčila" zápal průdušek, ječné zrno a virózu s teplotami a vyrážkou starší dcery, zažívala krušné chvíle se zoubky dcery mladší a celkově ten rok moc dobře nezačal...
- léčila sama sebe z takové té pravé chřipky s 39 teplotou... 
- relaxovala u seriálu This Is Us (zase) a Nashville. Ale to už jsem tu zmiňovala asi 150x :D
- vypsala si filmy, které bych chtěla vidět :D Jsem zvědavá, kdy je reálně všechny uvidím, protože to je minimálně na 5 dní sledování v tahu (je jich tak 25)


Oblíbenou knihou se stala novinka od Dana Browna - Pôvod (v češtině Počátek). Jako i ostatní jeho knihy, jsem jí četla několik večerů po sobě s napětím. Musím ale zmínit, že tentokrát nebyla tak akční jako některé předchozí díly (nenavazující série, kdy je hlavní postavou Robert Langdom) a vlastně ani moc toho řešení a luštění tam tentokrát nebylo. Vlastně skoro vůbec. Byla jsem zvyklá, že Langdom vždy řešil nějaké záhady, zachraňoval někoho od vraždy nebo něco podobného a tentokrát to bylo takové "jednoduché", i přesto, že samozřejmě zase nějaký ten motiv tam je. I ten konec je takový celkem předvídatelný (aspoň mně se zdál), což se mi u Browna předtím nikdy nestalo. Ale i tak se mi kniha líbila a posledních řekněme 100 stran bylo takových zvláštních, vizionářských, pravdivých, poukazující na moderní dobu... i vlastně to bylo takové až mrazivé.
Kdyby vás, jen tak mimochodem, zajímalo jaké knihy čtu/mám přečtené, tak sledujte můj instagram, kde se každá kniha objeví i s krátkou recenzí nebo dojmy. Prostě ne vždy se teď dá něco postovat na blogu :)

V minulých oblíbencích jsem ochkala nad krémem s vřídelní solí Manufaktura a tentokrát budu stejně ochkat nad tělovým mlékem ze stejné řady s meduňkou (recenze). Jako jestli je nějaká vůně udělaná jak pro mě, tak je to právě tato. Možná prostě potřebuju už oddech :D Navíc se skvěle roztírá, vstřebává, nelepí... no dokonalejší už být nemůže :)
Balzámy na rty jsou u nás frekventované, Sandra si na nich nějak ujíždí v poslední době, tak se snažím (většinou) vybrat aspoň nějakou ne tak chemickou verzi. Z vánoční limitky Yves Rocher jsme si koupili oba dva, s tím, že bílý s vanilkou je prý můj a červený "berries" je její. Já si nakonec oblíbila ten červený, který se mi zdá i chutnější, voňavější a rozhodně lepší než jejich balzámy z klasické řady (která se prodává celoročně). Nevím, jestli jsou ještě k dostání, ale ten červený je fakt celkem must-have :)
Protože celé dva měsíce se na střídačku doma léčíme, tak dezinfikuji vzduch třeba eukalyptem, který dávám do aromalampy. Pozor s malými dětmi by se aromaoleje neměly moc používat - i já jsem v tomto ještě opatrná, i přesto, že ta mladší má už 7 měsíců. 

Bez kávy nedokážu začít den. I přesto, že se vyspím celkem dost (to bude tím společným spánkem v posteli s mladší dcerou, která se někdy v noci "připojí" na prso i bez mého vědomí :D), tak je to pro mě takový ranní rituál, na který nedám dopustit. Tato mletá káva Santo Domingo zaujme na první přičichnutí :) Voní jinak než jsem u kávy zvyklá. Její chuť je taková "sladká" (nesladím, ale mám pocit, jak když je trošku sladší), ale to bude tím, že podle popisu prý má mít až čokoládovou chuť. Tak asi proto to tak vnímám :) Ještě lepší chuť má, když se zaleje cca minutu-minutu a půl odstátou vodou (uvařenou samozřejmě). 
Výběr této kvalitní kávy mají na e-shopu cafesantodomingo.cz dostatečný. V nabídce najdete i dárková balení, kávový sortiment a pravé dominikánské rumy ;-)

Co jste si oblíbily za poslední měsíce vy? Jak se připravujete na jaro? :)
Já se fakt už nemůžu dočkat, protože tato zima mi přijde dlouhá, předlouhá a poprvé už vím jaké to je, když jsou maminky stále s nemocnými dětmi doma... Hnus velebnosti :D

Komentáře

Oblíbené příspěvky