Instagram + foto = clickbooks.cz

Už několikrát mě napadla myšlenka: "Co všichni dělají s fotkama z instagramu?" Ony totiž jsou většinou velmi pěkné, ale zase...upřímně. Jsou to fotky, které si lidé vyvolávají do albumů? Myslím, že tak v 80% určitě ne. Samozřejmě záleží na tom, na co je instagramový účet zaměřen. Ale když si vezmu nějakou mamablogerku, která má na blogu "tisíc" fotek svých dětí při různých činnostech, lumpárnách, ve spánku apod....tak určitě každá uvažuje, jestli a jak má tyto fotky vyvolat. A myslím, že dobrou alternativou může být taková "instagramová" kniha clickbooks.


Proč? Protože si prostě vyvoláte všechny (nebo vybrané) fotky z Vašeho instagramu nebo facebooku. Úplně jednoduše se zaregistrujete, vyplníte o sobě údaje + Váš profil a můžete si doslova kliknutím vytvořit Vaší personalizovanou knihu fotek z vybrané sociální sítě. Fotky se automaticky nahrávají, takže nemusíte nic jen chvilku počkat a pak editovat - třeba popisky k fotkám (vše se stahuje automaticky i s hashtagy, takže pokud nechcete za pár let dítěti vysvětlovat, proč jste psali k nějaké fotce #milujihojenkdyzspi, je lepší tyto hashtagy odmazat :D).

Úpravy jsou jednoduché. Ale možná trošku zdlouhavé, pokud chcete u každé fotky editovat třeba popisek...(musí se editovat kliknutím na každou fotku zvlášť). Řešením může být deaktivace tisknutí popisků. Stejným způsobem se dá aktivovat/deaktivovat tisknutí datumu, místa a času (tlačítko nastavení).

Každopádně - co jsem hlavně chtěla? Ukázat jak to vypadá v reálu!
Řeknu to ale asi jednoduše - podle toho jak pěkné jsou fotky u vás na profilu, podle toho bude pěkná i clickbooks kniha :) Já byla překvapená, že jsou fotky jakoby tmavé, což na mém PC tak nevidím, ale je možné, že mám špatně nastavený jas na pc už několik let a postuju tak tmavé fotky :-o Hrozné zjištění :D

fotky z instagramu, vyvalovane foto z instagramu
Určitě kniha bude vypadat lépe, pokud budete mít všechny fotografie ve stejném rozměru - já na instagram dávala
sem tam foto na výšku, na šířku, nebo klasicky ořezané na čtverec...takže je to takový trošku mix...

Líbí se mi formát, který je tak akorát. Uvítala bych možnost napsat vlastní text na první stránku (na desky) - i když možná se to dá, jen mi to uniklo. Hashtagy odmazané úspěšně, jen sem tam jsem je nechala pro pobavení. Písmo je akorát. Ukazuje se i datum zveřejnění, případně místo, kde byla fotka pořízena, pokud jste to na instagramu zadali.
Desky fotoknihy nejsou úplně tvrdé, tedy není to klasická fotokniha - spíš takový sešit vytisknutý na křídovém papíře s pevnějšími deskami (dá se stovka připlatit za tvrdé desky).


Jsem spokojená, protože tato kniha clicbooks je vlastně takovým milým sešitem fotek, které by jinak zapadly v počítači, protože by je nikdo nevyvolal. Aspoň tak vnímám některé fotky na instagramu "obyčejných lidí" (tedy ne vystylizované), který ukazuje někdy jen tu hezkou stránku věci, ale já osobně na instagram spíše dávám takové momenty, co se rodiny a dětí týče. No a fotky knih a kávy...to vyvolané nepotřebuji mít :)

Bude vás asi zajímat cena - ta je 199 Kč za jeden sešit, ve kterém je místo až pro 60 fotek. Není to podmíněné jen instagramem nebo facebookem, je možné si vytvořit album i z nahraných fotek přímo z počítače.
Vlastní clickbooks.cz knihu si můžete začít vytvářet ZDE.
PS: ještě do zítřka, tj. 24.2.2018 se můžete zapojit do soutěže TU o jednu vlastní fotoknihu

Podle mě je to skvělý nápad a hlavně i dobrý tip na dárek třeba pro takové prarodiče. A fakt to moc nestojí :)

Vyvoláváte si fotky nebo si děláte raději fotoknihy? Případně necháváte fotky jen v PC a na záložních médiích? :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky