Boj proti vypadávání vlasů: kosmetika ze šungitu

O vypadávání vlasů po porodu se tu ještě asi párkrát zmíním, protože je to až moc aktuální (a reálné :-/). Dnes chci spíše představit 3 produkty, které aktuálně na zmírnění poporodního vypadávání vlasů používám.


Jedná se o kosmetiku ze šungitu. Že neznáte? Nic si z toho nedělejte. Ani já jsem netušila, že něco takového existuje :D Šungit je (google poradil) prý nerost, kterému se připisují téměř až zázračné vlastnosti. Obsahuje uhlík, křemík a skoro celou tabulku chemických prvků. Díky svému složení je pak používán jak v pleťové, tak vlasové kosmetice.


Přírodní balzám je zajímavým produktem, protože asi neznám podobný produkt. Jedná se totiž o sprej, který se nanese na vlasy cca 15-30 minut před následným umytím. Přiznávám, že já ho někdy mám i déle, protože já si myslím, že si půjdu umýt hlavu, ale většinou moje dcery si myslí, že nepůjdu a tak to mám někdy na hlavě i hodinu, dvě. Nevím, snad to nevadí :D Však je prý antioxidační...
Líbí se mi, že velmi rovnoměrně a lehce nanese přípravek na vlasy. Pumpička je skvělá (kéž by to tak bylo u všech produktů). Až asi při třetím použití jsem si všimla, že dole v lahvičce je černý "šutr" - předpokládám, že to je ten šungit :D Prý se nemusí vůbec vyhazovat, protože má silné energetické vlastnosti ;-)
Moc nevoní - je to taková celkem výrazná bylinková vůně, ale mně není příjemná.
K čemu by měl pomoci? K upevnění vlasové cibulky v pokožce hlavy, takže předchází jejich vypadávání.



Šungitová maska na vlasy je černá. Nebo spíš taková tmavě šedá. Nanese se na celé délky do vlasů a naštěstí se nemusí nechávat ani moc dlouho působit - stačí minutku, dvě. To mi vyhovuje, protože zatím si umyju zbytek těla nebo oholím jednu nohu nebo tak (jak to dělají matky, ne? :D) a pak umývám. V koupelně prostě teď moc dlouho nejsem :) Vlasy jsou krásně vyhlazené už při smývání masky.
Na co pozor - snad jen, že ta maska když se dostane na kachlíky (nebo se nespláchne dobře z vany), tak trošku zanechá flek. Samozřejmě ne trvalý ;-) Jen je dobré to hned spláchnout ze všeho, kam mohla dostříknout.
Obsahuje extrakty z rozmarýnu, tymiánu, eukalyptu, myrty a šafránu. A samozřejmě šungit :) Tato kombinace se má postarat jak o hustější vlasy, tak o omezení vypadávání.



Posledním testovaným produktem je aktivní šungitové sérum s křemíkem. Opět je to přírodní produkt, který obsahuje šungit, křemík na podporu stavby vlasu, kofein na posílení krevního oběhu a vyživování, ovocné kyseliny a mnoho dalšího. Opět je určeno hlavně na vypadávání vlasů. Nanáší se jen nastříkáním na vlasy - tato pumpička už je taková klasická, což je škoda. Více mi vyhovuje ta jaká je u přírodního balzámu (první produkt). 
Může se stříkat jak na mokré (umyté) nebo suché vlasy. Velmi na tom nezáleží. Já stříkám...hm, když si vzpomenu :D Vůně je zvláštní, celkem příjemná, ale mohla by být méně intenzivní. Když mám jít totiž hned kojit, tak je trošku rušivá.

takové to, když fotíte automaticky složení produktu a až v PC zjistíte, že je částečně v azbuce :D
klik pro zvětšení - ten blogger strašně hnusí fotky :(


Abych to shrnula, tak se jedná o zajímavé produkty, kdy ale nejsem stále úplně schopná posoudit jejich účinnost. Já si totiž myslím, že poporodní vypadávání prostě přijít musí a velice zmírňovat jej nelze. Až se hormony dají "do původního stavu", tak ono to nějak samo přejde. Nejsem tak naivní, že bych měla stále tak husté a nemastící se vlasy jako v těhotenství. Celkem škoda no... :D

Co je ale vhodné podpořit v poporodním období je růst nových vlásků. Používám ale i další produkty jiných značek naráz, takže nemůžu úplně "přísahat na holej pupek", že mi pomohl ten nebo ten produkt. Kombinace těchto produktů způsobuje, že mi rostou ty malé krátké létající svině (nevím, jak jim jinak říct :D ...prostě ty pidi vlásky), kdy mi stále odstávají jak Rákosníčkovi, ale v podstatě jsem za ně ráda. Vzhledem k tomu, že jsou tyto vlásky cca 3 centimetrové, což odpovídá cca 3 měsícům růstu, tak určitě za jejich růst mohou nejen tyto produkty :)

Šungitovou kosmetiku (nejen vlasovou, ale i pleťovou) můžete pohodlně koupit na e-shopu vbeauty.cz :)

Komentáře

  1. Já mám momentálně problém s padáním vlasů, už nevím co na ně používat :D A po těhotenství opravdu nejsem no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já s padáním vlasů bojuji celý život, ale tentokrát jsem na to byla připravená - nejen kosmetikou, ale i psychicky :D Prostě po porodu přijde vždy...
      Jinak je dobré sledovat, kolik asi těch vlasů ti za den vypadne - nebo po umývání vlasů. Pokud více jak 100, tak raději choď někam na kožní, kde ti pomůže více. Já měla období, kdy mi padalo i více jak 300 vlasů (a pak se mi nechtělo počítat už) během jednoho umývání a to mi pomohlo jen to, co jsem dostala od kožní lékařky na předpis. A nebo i Vichy ampule byly super, zabraly velmi rychle, ale ta cena... :-/
      Vždy více vlasy padají na jaře a na podzim a nebo cca 3 měsíce o stresu. U mě to bylo pravidlem a třeba po státnicích jsem to vypadávání taky očekávala...a fakt, že jo :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky