Baby Care kosmetika | Frais Monde

Přišel balíček. Nečekaný a o to více překvapil po otevření. Protože já fakt netušila, že i Frais Monde, italská značka kosmetiky, kterou exkluzivně prodává elnino.cz, má kosmetiku určenou primárně pro dětičky.

bio kosmetika pro deti, recenze bio kosmetiky

A ne jen tak ledajakou. Je totiž BIO. A to je teď hodně trendy, hm? :) Teda "já na to slyším" a tuším nebudu jediná. Přiznávám, že s věkem a hlavně statusem matky stále více vyhledávám šetrnější produkty. Začala jsem eko tabletami, solí a leštícím prostředkem do myčky (však z toho Sandra jí), pokračovala eko univerálním čističem, wc čističem, odstraňovačem skvrn... Odhodlávám se i na prací prášek a aviváž a další. Kosmetiku si už vybírám taky pečlivěji, zejména tu pro děti.

Řada Baby Care od Frais Monde se skládá z 6 produktů, které mají pár společných vlastností:
- neobsahují PEG, parabeny a nikl
- jsou hyperalergenní
- ve složení je až 99% přírodních složek, 14% pochází dokonce z ekologického zemědělství,
- nejsou testovány na zvířatech.
Frais Monde se vyznačuje tím, že v produktech používá termální sirnou vodu a není tomu jinak ani v případě této Baby Care řady.

Začnu prvním produktem, kterým je šampón Baby Care (150 ml), který se jemně postará o dětské vlásky a pokožku (což oceňuji, protože Sandra má stále žluté "novorozenecké" šupinky v hlavě, které jí po zpocení svědí). Obsahuje mandlové, olivové a slezové výtažky a BIO heřmánkovou a chrpovou vodu. Voní, ale ne tak, jak jsme u dětských produtků zvyklí - voní po "trávě" a bylinkách. Vůbec to není žádná sladká vůně, která má děti navnadit k používání na litry :) Pění dostatečně a náš zarytý odpůrce mytí vlasů snese i když jí pěna jde do očí. Takže přepokládám, že oči nedráždí, jinak by byl řev :D

frais monde pro děti, dětská kosmetika

frais monde elnino, slozeni samponu

Mycí pěna do koupele Baby Care (150 ml) má podobný obsah a podle mě i podobnou vůni jako šampón. Sandra si vyvalila do vany celkem velké množství, takže bublinek bylo dost a o zábavu postarané :) Pění dostatečně, doporučuji však dávkovat rodičům :D Takto nám vystačil asi na 3 koupele. Pěny dost, ale po takových 15-20 minutách se ztrácí, ale tak která ne, že? :) Jo a nevysušuje, což je asi to nejdůležitější...a věřte mi, že Sandra by se ozvala. Je to taková naše hysterka :)

myci pena do koupele, pro děti
frais monde recenze, baby care eko kosmetika

Sandřiným nejoblíbenějším produktem je jemný gel na intimní partie (125 ml) s praktickou pumpičkou. Proč je tak oblíbený? Protože je to prostě něco jiného a od té doby co nenosí plínky si tak nějak více uvědomuje "co tam dole má" :) Takže jí baví umývat se s tímto gelem. Sem tam ho použiju i já. Myslím, že to je velmi ojedinělý produkt na starostlivost o dětské intimní partie a jen tak nějaká značka podobný produkt nemá. Možná je to ale škoda...přeci jen i tyto partie je potřeba umývat, zvlášť v létě. Netvrdím ale, že jej používáme denně (to se zase nemusí přehánět). Určitě využijou i maminky chlapců :)

recenze frais monde, elnino kosmetika recenze frais monde, kosmetika frais monde elnino

Ochranný krém Baby Care (100 ml) jsme zatím jen malinko zkoušeli. Jednoduše z toho důvodu, že ho využijeme ve větším ve větrném, sychravém počasí a hlavně v zimě. Krém obsahuje BIO olivový olej, jojobový olej, olej ze sladkých mandlí a brutnáku lékařského, BIO bambucké máslo, BIO extrakt z lesního slézu a extrakt z orseje jarního. Všechny tyto složky se pak starají o péči citlivé dětské pokožky, která vlivem počasí může být zarudlá a podrážděná. U nás byla pár dní zarudlá i po intenzivním pláči v prvních dnech ve školce a pak přechodu do auta a domů :( Po pár máznutích se Sandřina tvářička zase dala dohromady.

kosmetika pro děti, baby care ochranna pleti
recenze detske kosmetiky, detska kosmetika frais monde

Posledními produkty z řady Baby Care je i parfemovaná voda na tělo (125 ml) se svěží citrusovou vůní a zklidňující pleťový olej (125 ml), pro zjemnění pokožky. 
Tyto dva produkty jsem se rozhodla věnovat do soutěže pro vás spolu s dalšími produkty :) Tuto soutěž spustím (pokud obě dcery dají) snad během týdne na Facebooku :)

Ale tak alespoň náhled a složení těchto produktů (když už jsem to vyfotila, ne? :D) :) pro ty z vás, které produkty zaujaly :)



Velmi těžko bych hledala negativa této kosmetiky. Možná, kdybych byla odborník na složení, tak tam něco najdu. To už je na zvážení každé z vás. Přiznávám, že naše holky kosmetiku využívají zatím celkem málo - čím dál víc zastávám názor, že to zatím vůbec není potřeba. U Sandry už je to těžší, už sama vyžaduje. Andrejku umýváme jen vodou a protože, na rozdíl od Sandry, netrpí na žádné vysušování, tak ani nenatíráme ničím (jen zadeček a to taky ne vždy). A voní božsky i tak :)

Proto když už dětská kosmetika, tak alespoň šetrná a určitě to nepřehánějte. Jejich pokožka toho propouští více jak ta naše "hroší kůže" a nemusí si přeci hned navyknout na to, že musí být každý den opečovávaná. Ať si sama dělá ochranu :)

Každopádně myslím, že s touto řadou Baby Care nešlápnete vedle :)

Komentáře

  1. TIež ju máme a páči sa nám. Nemám jej čo vytknut, su to prijemné produkty :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky