Pivní péče o vlasy | Manufaktura

Dlouho to tu nebylo, ale připomínám, že kdysi dávno mi "diagnostikovali" seboreu. Byly časy, kdy jsem se s tím i více trápila (zejména ještě ve vysokoškolském období, asi i stres ve zkouškovém tomu nepomáhal...), ale těhotenství byla, alespoň v tomto směru, velmi prospěšná :D Tím nebudu nikoho nabádat, aby otěhotněl, aby se zbavil seborey :D (stejně to bylo jen dočasné :D)

recenze manufaktura, zkušenosti s manufakturou

Toto druhé těhotenství, ale přeci jen neudělalo s mojí pokožkou až takové zázraky, takže do testování tohoto dua pivní péče od Manufaktury jsem šla s tím, že uvidíme co to bude dělat s mojí problematickou pokožkou hlavy.

blog manufaktura, pivní šampón

Prvním z testovaných produktů je pivní vlasový šampón s obilnými výtažky, který slibuje posílení vlasů díky obsahu lanolinu, panthenolu, rašeliny a jiných vlasům prospěšných složek.
Někde jsem četla, že tento šampón prý fakt voní po pivu. Nevím...ale co mohu posoudit jako celkem milovník piva :D, tak ani moc ne. Spíš tam cítím nějaké obilí nebo cosi, ale přímo pivo mi to nepřipomíná. Vůně je to ale příjemná a vydrží na vlasech dlouho.
Šampón je tekutější a tak mi přišlo, že ho bylo potřeba více na jedno umytí hlavy. Dostatečně pěnil a hned po prvním spláchnutí vlasy byly krásně vyhlazené. Účinek na lesk a vyhlazení vlasů tedy mohu potvrdit.

pivní šampón recenze, tip na šampón
manufaktura zkušenosti, blog recenze

Ještě lepších výsledků se dá docílit s pomocí pivní vlasové masky s panthenolem a beta-glukanem, která má podobnou vůni. Postará se o ještě výraznější a viditelnější vyhlazení vlasů. Je to takový malý zázrak v kelímku, protože vlasům viditelně prospívá. Obsahuje české pivo, chmelový výtažek, mandlový a jobový olej, ale i kreatin a další "mňamky" pro vlasy.
Oceňuji, že tuto masku mohou používat majitelky všech vlasů - doba působení je od 3-10 minut, s tím, že čím sušší vlasy máte, tím déle jí necháte působit. Mně ty tři minutky bohatě stačí - i na mojí "trpělivost" (nerada ztrácím čas ve sprše kvůli působení masky :D).

složení kosmetiky manufaktura

Zajímavá je konzistence této masky - asi jsem se s ničím podobným ještě nesetkala. Je to až takové lepkavé, jak kdybych to mohla natáhnout až nevím kam...jak takové ty slizské hračky pro děti :D

recenze manufaktura blog

Ale zpět k mojí seboree. Oba produkty jsou velmi příjemné, ale šampón mi bohužel dráždí pokožku hlavy. Ne velmi, ale už na druhý den po umytí se začnu škrábat a škrábat a tím se mi sypou z hlavy "lupy" a nevypadá to velmi pěkně :( Takže ti, kteří mají podobné problémy s citlivou pokožkou hlavy, zkuste raději třeba ten jejich "mátový" šampón (celá recenze). Ten mi až takovou neplechu na hlavě nedělal (snad až na takový třetí den, ale to je zpravidla i den, kdy si vlasy už musím znovu umýt). 

Bodově bych ale dala obou produktům 8-9 b. z 10 b., protože ten lesk vlasů, jejich uhlazenost a jakási lepší "vzhlednost" jde opravdu vidět :) Říkám já s věčně rozcuchanými vlasy (mám je těžce upravitelné, protože mám milion pidi vlásků poletujících kolem hlavy a věčně odstávajících :D).

PS: děkuji PR Manufaktury za poskytnutí produktů k recenzi zdarma 

Komentáře

  1. Pěkná recenze. Já sama přímo zbožňuju jejich řadu s vínem. Manufaktura je v tomhle opravdu dobrá :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta řada s vínem má absolutně dokonalou vůni :) Ale zatím jsem vyzkoušela jen balzám na rty (ten mi moc nevyhovoval) a takový gel na celulitidu a to byla zase topka :)

      Vymazat
  2. Více mě zaujala ta maska na vlasy :) produkty od Manufaktury mám velmi ráda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že vlasovku má Manufaktura parádní :) A maska je opravdu fajnová :)

      Vymazat
  3. Na seboreu mi pomohl šampon z té jejich řady Mrtvé moře a pak... nebudeš věřit , ale obyčejný šampon z lidlu , ten proti lupům asi za 30 korun :-D Jinak když nic nezabírá , tak už jen Triamcinolon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten jsem měla taky, ale už dávněji a vím, že byl taky fajn. Ano? Z Lidlu? Tak to čumím...mrknu na něj, díky za tip! :)

      Vymazat
  4. Mě hodně pomohl kreatin na vlasy, ale tohle také vykouším

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky