Přečteno aneb SpaceSusi je knihomol V.



Uklizeno! Jednou provždy (Toni Hammersly) je kniha plná inspirujících rad, jak uspořádat domácnost. Není to na styl "japonek" a vyznávání Danšari (co nejméně věcí, loučit se s nimi, chovat se k nim pomalu jak lidský bytostem, které něco bolí...ehm :D). Právě bych řekla naopak - naučí spíš "bordel" tak nějak uspořádat :D Některé rady byly pro mě opravdu přínosné (obzvlášť uspořádání v kuchyni), některé zase úplně zbytečné a mimo. Je to ale kniha ideální na prolistování, inspiraci a myslím, že každý si v ní něco najde :)

Manželovo tajomstvo (Liane Moriartyová) - je tu někdo kdo neviděl Sedmilhářky? Pokud se vám líbily, tak se vám bude určitě líbit i tato kniha - tato spisovatelka totiž napsala předlohu právě i pro zmíněný seriál. Kniha se mi líbila - bylo tam mnoho postav, celkem dobře vykreslené, některé sympatické, jiné méně a manželovo tajemství bylo fakt... neprozradím :) Kniha mě mile překvapila, bála jsem se, že to bude takové nemastné neslané jako Sedmilhářky a konec byl...velmi neočekávaný. Od této autorky si určitě ještě něco ráda přečtu.

Všetko, čo naozaj potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej školke (Robert Fulghum) - Fulghum mě zaujal na Instagramu, kde ho čím dál víc blogerek četlo. Zkusila jsem tedy tuto knihu s takovým aktuálním (pro nás) názvem a byla trošku na rozpacích... Fulghum je tuším něco jako Murakami - buď ho můžete a čtete od něj vše a nebo už nemáte o další jeho knihy zájem. Jedná se o knihu fejetonů/úvah o dění okolo autora, kdy je mi sympatické, že se dívá někdy i na obyčejné věci neobyčejně (to dělám i já :D)...někdy mi to přišlo ale až přehnané, zbytečně moc informací. Celkově dojmy zatím smíšené, ale možná od něj ještě něco zkusím. Je to ale kniha, kterou si člověk může "kouskovat" a přečíst vždy jen pár stran a dát si pár dní pohov. Na jeden zátah (v nemocnici, kde byla nuda a četla jsem vše) mě to už moc nebavilo...:)

Další dítě v rodině (Catherine Dumonteil-Kremer) - kdo mě sleduje ví, že každým dnem (max. do měsíce) čekáme narození druhého potomka, takže tato kniha mě v knihovně hned zaujala. Jestli mi něco dala? Nejsem si jistá - některé části byly zajímavé, jiné mi přišly divné, ale hlavně - úplně takových praktických rad, jak se se vším vypořádat, tam moc nebylo... Jsem ráda, že jsem tuto knihu měla jen z knihovny. Dokonce si už ani nedovedu vzpomenout co v ní pořádně bylo...


Dívka již jsi tu zanechal (Jojo Moyesová) - moje prvotina přečtená od této autorky. Velkým překvapením bylo, že se děj začal odehrávat v období 1. světové války. Na takové historické romány (jak jsem tipovala, že to bude až do konce) mám náladu málokdy, takže jsem chtěla knihu hned odložit. Naštěstí jsem setrvala. Nakonec se jednalo o příběh, který prolínal jak tu historickou část, tak současnost. A nakonec, překvapivě, se mi víc líbila právě ta část z války, která popisuje život "dívky z obrazu", než ženy ze současnosti, která obraz s jejím portétem vlastní. V románu se objeví i láska, napětí, chvíle, kdy člověk vyvaluje oči... :D Prostě příjemná kniha na odreagování. Ale asi bych se k ní opakovaně nevrátila, každopádně dalším knihám autorky se bránit nebudu :)

Co jste četly v poslední době vy? :)

Komentáře

  1. Fulghuma jsem četla kdysi dávno, že už ani nevím názor :)
    Od Moyesove jsem četla 2 knihy - Bez jsem tě poznala a Poslední dopis od tvé lásky a vždyť mě mile prekvapily, i když bych si je v knize sama nekoupila.
    Nyní mám rozecteno Kafe a cigarko a Najdi si sveho marťana, obojí doporučuji :)
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Najdi si svého marťana jsem četla a chystám se na něj i podruhé...to je opravdu skvělá kniha! Moeysová mě opravdu překvapila - čekala jsem takový "dívčí/ženský" román a nakonec příjemná oddechovka :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky