Zkrášlujeme domov aneb co dělá domov domovem

Za poslední dva roky jsme toho s manželem řešili hodně. Řešili jsme koupi většího bytu, jeho téměř kompletní rekonstrukci, zařizování nábytkem, kuchyňskou linku na míru, stěhování... A já vlastně ty dva roky, tak nějak stále vymýšlím, co ještě změnit/zlepšit, dokončit :D Nedávno jsme konečně dokončili zařízení dětského pokoje, i když je mi jasné, že za takové tři roky ho budeme muset nanovo přestavět, protože Sandra už bude asi potřebovat i nějaký stůl na "psaní" apod. Ale o dětském pokoji se pokusím vytvořit samostatný článek...


obrazy na zed, samolepky, fototapety

Už jsme se naštěstí dostali do fáze, kdy je víceméně vše zařízené a já tím pádem řeším už takové detaily jako dekorace. Pro manžela to jsou blbosti. Podle mě to ale dělá domov domovem.
Už delší dobu toužím po zkrášlení prázdných zdí obrazy - do dětského pokoje jsem vybírala několik měsíců a stále mi nepadlo nic do oka. Když jsem to pak i náhodou Sandře ukázala, jestli se jí to líbí, tak většinou řekla, že ne :D

Pak jsem objevila stránku pixers.cz. Znáte? Já do té doby vůbec a byla jsem překvapená rozsáhlou nabídkou - prodávají jak fototapety, tak obrazy na zeď, tak samolepky a vše se dá víceméně přizpůsobit podle vašich představ. Tedy formát, materiál, způsob lepení apod.

roztomily obraz na zed do detskeho pokoje
objednavka pixers, recenze

Pro Sandru (a potomka č. 2) jsem hledala nějaké veselé obrázky, ale zároveň jednoduché a žádné princeznovské/Minnie apod. V té době jsem totiž ještě netušila pohlaví druhého miminka, takže jsem to nechtěla "přecukrovat", kdyby to byl náhodou chlapec (kdo mě sleduje na IG ví, že to bude děvče).
Zvolila jsem tedy motiv s liškou a ptáčkem (have a beautiful day) a medvědem (oh happy day) a anglickými nápisy. Jako plakát 30x40 cm a v černém plastovém rámu (pozn. na obrázku v bílém, to už po změně). Nečekejte žádný obyč plastový rám, který se dá koupit "za pár" v Pepco, Tescu apod. - je velmi pevný a protože se mi zdál černý rám do dětského pokoje "tvrdý", tak jsem koupila v Jysku dva bílé rámy a výměna plakátů byla snad hodinovou záležitostí (za asistence Sandry). Bez šroubováku, síly a pevných nervů to ani nezkoušejte měnit :D
 
Rámy jsou totiž zašroubované (viz. obr. výše), jsou tam takové "spinky" na to, aby se rám nehýbal (rámy z Jysku při sebemenším pohybu se všelijak prohýbají) a celé je to takové kvalitní, že mi dost trvalo než jsem vůbec přišla na to, jak to vyměnit bez toho, aby se mi to celé rozpadlo (rám se skládá ze 4 částí, tedy nejedná se o rám v celku, ale je napojovaný a přesně do sebe zapadá...na první pohled jsem to ani neviděla).

plakat s abecedou, plakat pro deti

Protože Sandra miluje písmenka, tak jsem našla i tento plakát abecedy se zvířátky a i když je to anglické (tedy giraffe na G...), tak se jí to moc líbí. Formát je 50x60 cm a je to typ: Pixerstick. Takže se dá lepit přímo na zeď a opakovaně.

samolepici obrazek pro deti, pixers samolepka

No a vymýšlela jsem ještě s tím, že Sandře nalepím i něco na dveře - ty jediné nemáme vyměněné a stále máme "ty, které zná asi každý" :D - takové klasické bílé/světlé s průhledným sklem ve vrchní části. Takže jsem vymyslela, že dolů jí nalepím tohoto poníka :) Pardon - jednorožce :D

motivacni plakaty, be stronger plakat

Pro nás, do obýváku a nebo možná ložnice, jsem hledala tolik populární motivační plakáty. Upřímně - moc jsem jich tam nenašla a nebo ne takových jednoduchých jako jsem si představovala. Ale kdo hledá najde a když jsem je dala na černobílo, tak jsem objevila tyto tři s nápisy:
- "The best way to get something done is to begin"
- "Good morning Let´s have a good day"
- "Be stronger than your excuses"

motivace, pro lepsi rano, plakat pixers
U tohoto jediného mě mrzí, že černobílá verze je celkem nečitelná (zvlášť za horších světelných podmínek) - v originálu bylo to písmo na černém modré a v náhledu se mi zdálo, že černobílá verze bude ok (že to bude světle šedá/bílá)

(Opět jsem objednala jako plakáty, s tím, že rám si dokoupím někde jinde (nakonec jsem je dala do černých, v kterých jsem objednala dětské obrazy).
A neodolala jsem a tento obrázek na plátnu jsem prostě musela mít - je ve formátu 30x30 cm a pro mě má takovou uklidňující atmosféru. Hold už mi chybí jóga :)

obraz joga, pixers
zkusenost s pixers, doruceni pixers
opět kvalitní provedení, bez jediné chybičky

Pár tipů jak vybírat na pixers:

- zkoušet hledat podle klíčových slov - například měla jsem problém vybrat si pod pojmem "motivace", ale když jsem zadala do vyhledávání "motivační" a nebo část citátu, který jsem preferovala, tak mi vyhledalo i to, co v sekci "motivace" nebylo. Objednávala jsem ale v lednu a nedávno se změnil design stránek - vypadá, že je tam toho výrazně více :) Jóga obrázek jsem vyhledala vyloženě pod pojmem "yoga", ne v žádné sekci.
- pokud hledáte podobné typy obrázků (jako jsem hledala já do dětského pokoje), tak nemusíte složitě procházet celou kategorii a hledat co by se k sobě hodilo, ale zkuste zarolovat na stránce níže a mrknout co se vám ukáže pod: Podobné vzory. Nelekejte se cen - mrkněte na rozměry a nějak se tam selektují i ty obrovské (= dražší), takže stačí rozkliknout a většinou cena bude podobná tomu, co jste si už vyhlídli s jiným motivem.

objednavka na pixers foto

- vlastně pro všechny info rolujte - nahoře máte možnost změnit jen formát a orientaci obrázku (případně rám apod.), ale níže si můžete klidně vybrat u daného motivu, že jej chcete raději jen jako plakát/plakát v rámu/obraz na plátně/tetraptych...


pixers obrazy, pixers fototapety

- pokud extrémně nespěcháte na objednávku, tak čekujte jejich stránku několikrát za týden/měsíc/zaregistrujte se do odběru newsletteru - sem tam vyskočí nahoře sleva třeba 30%, která platí jen den/pár dní...a to už se potom vyplatí :)


Na závěr - hlavně TRPĚLIVOST - nevím, jestli je to problém jen mého PC, ale jejich stránky se mi načítají celkem pomalu a vše mi zbržďují. Každopádně nabídka je tam tak široká, že vám garantuji, že tam strávíte pěkných pár chvil (já snad 5 večerů, než jsem konečně našla "to pravé") :)


pixers zkusenosti s dorucenim

Kdyby někoho zajímalo dodání - velmi rychlé, max. do 14 dní už bylo vše u nás. Úhledně zabalené - obrazy zvlášť, plakáty srolované. Prostě pokud budu hledat nové plakáty (na výměnu do rámů) nebo obraz nad gauč do obýváku (co taky něěěěěkdy plánujeme), tak vybírám znova na pixers.cz :)

A protože chlapi jsou chlapi, tak zatím nic nevisí na zdi :D Postupně ale začneme (doufám! :D), takže fotky budu dávat průběžně na instagram ;-)

Jak to máte vy? Věšíte obrazy/plakáty/fotografie na zdi a nebo zdi necháváte holé? 
Kde obrazy/tapety/samolepky kupujete a jaké jsou vaše zkušenosti? 

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky