Lakujeme nehty bezpečně | Snails laky na nehty


bezpečné laky na nehty, laky na nehty pro děti

Moje první myšlenky v okamžiku, kdy jsem zjistila, že jsem znovu těhotná byly: "sakra, zase laky na nehty můžu vyhodit...než se k nim dostanu." Proč? Protože jsem toho názoru, že nehty by se v těhotenství a při kojení raději moc lakovat neměly (v prvním tehotenství jsem nelakovala vůbec, až asi po roce kojení u Sandry a to stále jen výjimečně), protože co si budeme povídat...v klasických (drogérkových) lacích je toho (resp. může být) špatného dost - třeba formaldehyd, dibutylftalát (DBP), toluén, formaldehydová živice, parabeny, parfémy, MIT, amyl cinnamal a gafr (všechno to jsou toxické látky). Takže hold nebudu riskovat a znova ani v tomto těhotenství nelakuju. 
Upřímně? Chybí mi lak na nehtech na nohou. Zvlášť až bude venku teplo na sandálky (pokud nějaké obuju v pokročilém stádiu těhotenství :D), tak mi nohy budou připadat takové...nahé.

Sandra se hned s jistotou pustila do lakování mých nehtů a než jsem se nadála už si lakovala i ty svoje :D Přetahovala kde mohla, ale potom chodila velmi důležitě po bytě a stále si nehty prohlížela :D Jednu ruku fialovým lakem, druhou oranžovým...prý to jinak nejde... :D

Řešením ale mohou být laky, které všechny výše uvedné látky neobsahují a jsou natolik bezpečné, že i těhotné a klidně i malé slečny je mohou používat bez obav. Ne, že bych vyhledávala vyloženě laky pro děti, ale tak na rovinu - holčičky prostě všechno okoukají a stačí abych vylovila někde pudr a už jí na druhý den přichytím jak se tajně pudruje :D

Laky, které jsou označovány jako nejbezpečnější laky na světě, jsou laky na nehty Snails. Jsou ekologicky šetrné a nejsou testované na zvířatech. 
 laky na nehty, bezpecne laky na nehty

Naše/moje zkušenosti s nimi jsou: 
- i přesto, že se uvádí, že jsou bez zápachu, tak mě celkem smrdí, ale úplně jinak jak klasické laky na nehty
- doba uschnutí laku mi přijde trošku delší - cca 2 minutky, než je úplně suchý a člověk se nemusí bát něčeho chytit (pro děti je to neskutečně dlouhá doba - věřte mi :D)
- první vrstva nejdříve vypadá slabá, ale po zaschnutí je povrch celkem jednolitý, celistvý a pěkný (záleží asi na odstínu...o tom níže) - možná nepatrně prosvítají bílé skvrny, které na nehtech mám
- druhá vrstva už vytváří dokonalý vzhled, který není nijak ochuzen - prostě jak klasickým lakem na nehty
- zhruba první dvě umytí ve studené vodě zvládne víceméně bez poškození - po třetím umytí se už začaly olupovat špičky a pak jsem se pustila do umývání nádobí v teplé vodě a bylo po něm :D :)
- smyje se dokonale, beze zbytků, jen vodou a nemá problém i se třpytkami - vše je pryč
- nejlepší výhoda pro matky - nezanechávají skvrny na oblečení, koberci, dekách... vše se dá v pohodě vyprat (stačí dokonce jemně pošmrdlat vodou)

lak bez toxických látek, snails laky

A já jsem překvapená, protože: 
- jsem netušila, že takové laky existují
- je to vhodná alternativa pro zoufalé matky fintících se malých slečen, které kňučí, že chtějí taky nalakovat nehty a stále je to "zdravější" alternativa. Hlavně se to smyje dříve než třeba přijde tchýně na návštěvu a Sandru i ten proces "odlakování" celkem fascinuje :) Skoro jak taková montessori aktivita :D
- rychlá změna, která upraví nehty (vydrží cca 4 umytí studenou vodou skoro beze změn), ale přitom nemusím myslet na odlakovač a sledovat odlupování :D Dokonce si myslím, že se dá v pohodě použít na nějakou společenskou událost, když si dáte pozor na umývání rukou v teplé vodě :) I když - v tom případě bych doporučovala zakoupit si i vrchní lak (topcoat), díky kterému lak vydrží na nehtech (prý) až 2 dny. Asi si ho dokoupíme (pro mě, samozřejmě :D)...


Se Sandrou jsme dostali na testování dva odstíny těchto laků Snails od e-shopu a zároveň dětského kadeřnictví copcek.sk.

snails lak recenze, snails laky zkusenosti
vlevo - jedna vrstva
vpravo - dvě vrstvy laku

Vybrali jsme si jemně fialový lak (Purple Comet), protože já miluju fialovou :D Ten se mi ve výsledku líbil více - má dokonce jemné třpytky a výsledek byl určitě hezčí, celistvější.

snails lak na nehty, ballerine lak na nehtySandra si vybrala svojí oblíbenou barvu - konkrétně světle oranžový (Ballerine), který je spíš takový meruňkový v reálu (na obrázku v e-shopu vypadá spíš jako starorůžový). Barva se mi velmi líbí, ale přiznávám, že první tahy byly trošku slabší a při druhé vrstvě už bylo zase vidět tahy aplikátorem - vznikl takový nerovnoměrný povrch, který byl vidět spíše na světle (a na fotkách :D), v reálu to až tak hrozně nevypadalo.

bezpecny lak na nehty, zkusenosti snails laky
vlevo - jedna vrstva - jdou vidět tahy aplikátorem
vpravo - dvě vrstvy - je to už lepší...
Když se tak dívám na svoje ruce, tak si říkám, že asi potřebují péči... :D A omlouvám se za záděry ...


Ještě se vrátím k myšlence dětského kadeřnictví - přiznávám, že jsem netušila, že někde něco takového existuje, ale když jsem si četla článek u Zuzky (odkaz TU), která si v tomto kadeřnictví nechala ostříhat syna, tak jsem naznala, že je to vlastně dobrý nápad. Ne-maminky možná překvapí, ale některé děti fakt řvou jak když je na nože berou, když se mají jít stříhat.

detske kadernictvo, copcek kadernictvo
zdroj

Prostě tak nějak si nedokáží v hlavě srovnat, že je to nebolí a řvou už předem...ostříhat takové dítě je pak nadlidský výkon a ne každá "obyč" kadeřnice (která běžně nestříhá děti) si na to troufne. V tomto kadeřnictví mají vše pro děti - jak dětský koutek, sedačky ve tvaru autíček pro kluky nebo pro holčičky ve stylu Popelky, puštěné animáky/pohádky... Co víc si přát :)

zdroj

****************

Ale to jsem trošku odbočila... :)
Pokud zhodnotím testování laků, které jsou bezpečné pro těhotné a malé princezny, tak tyto laky Snails jsou výbornou volbou. Přeci jen radši koupit pořádný lak na nehty, než ty levné co se třeba prodávají v hračkářstvích a v kterých je kdo ví co...

Pro mě osobně je to moc krátkodobá záležitost, proto určitě dokoupím i vrchní topcoat, který prodlouží živnost laku na 2 dny (Sandra o tom vědět nemusí :D).
Odstínů je hned několik (můžete se podívat tu) a cenově vychází jeden kus na 7,90 €.

laky na nehty pro deti, pro tehotne laky


Na e-shopu copcek.sk se dají zakoupit i další přírodní laky - konkrétně značky Ella+Mila, přírodní vlasová kosmetika Original Sprout, ale třeba i šumivé bomby do koupele nebo přírodní svíčky značky Bomb Cosmetics... Takže pokud něco takového sháníte, určitě mrněte do široké nabídky tohoto e-shopu ;-)

Těhotné - lakujete si nehty? Klasickými nebo "přírodními" (šetrnějšími) laky? 
Sledujete složení laků na nehty?



PS: děkujeme e-shopu copcek.sk za darování 2 laků k recenzi

Komentáře

Oblíbené příspěvky