Vyčistím, vyžehlím a vybělím si obličej s Diet Esthetic

A to pořádně! Po létech bojování s akné (ne velmi úspěšně), po slunění a občasném zapomínání na krém s faktorem a po těhotenství a zbláznění hormonů moje pleť vypadá...no hrozně. Zblízka je to děs. Na rozšířené póry jsem si už zvykla. I na černé tečky a všudypřítomné akné. Ale na pigmentové skvrny. Na ty se těžko zvyká... Tak nějak mám pocit, že ty mi ukazují, že fakt stárnu.
účinky bělící masky, diet esthetic

Takže testovačka bělící a čistící masky Diet Esthetic na srovnání pigmentace mi přišla celkem ve vhodný čas :)

Tato maska Diet Esthetic se používá následovně:
- každý den po dobu jednoho týdne se nanáší na 15 min. na očištěnou a suchou tvář. Před smytím se trošku pošmrdlá vodou - taková klasika.
- podle potřeby se používá 1x týdně i nadále...

---------------
"Bělení" by se samozřejmě nemělo vykonávat v letních měsících a nebo v době, kdy víte, že se budete vystavovat sluníčku - na horách nebo když letíte za sluncem v zimě (vy se máte!). Sice se může používat nejvyšší faktor, ale i tak - určitě používání nedoporučuji. Raději počkat na podzimní/zimní měsíce, kdy už je slunce málo. Takže teď je vhodný čas.
Jo a během těhotenství určitě taky radši ne. A asi ani během kojení - alespoň prvních pár měsíců. Přeci jen hormony se dávají dohromady postupně a třeba se i pigmentové skvrny samy tak nějak ztratí. Pozn. já to tak měla - během těhotenství se mi nějaké větší vytvořily a pak se to do pár týdnů po porodu samo upravilo.
Ty, které mi ale zůstaly jsou samozřejmě hlavně z akné. Jsou to spíš takové jizvičky a pozůstatky.
---------------

Maska je gelová, zvláštně voní. Je zapečetěná, takže "chytré" hlavičky (jako já) budou nadávat, že to ztuhlo a nejde to vytlačit ven z tuby a až potom je napadne, že je to asi zapečetěné pod uzávěrem :D (nejde to na první pohled vůbec vidět). Maska během aplikace trošičku "tahá", ale jinak jí nejde cítit. Je lepkavá na dotyk a schne na tváři. 

Hned po prvním použití jsem žasla jak se mi rozzářil obličej. Jak kdyby to nějakou "šeď" dalo pryč a začala se zase objevovat normální zdravá barva :D
Po dalších 3 použitích jsem byla stále stejně nadšená a snad stále více. ALE - všimla jsem si, že se mi začaly dělat takové obrovské škaredé pupáky (hroudy) a už jsem tušila, že to bude právě z této masky (nic jiného jsem v té době neměnila). 
Po dalších použitích jsem už cítila, že pokožku to trošku víc "tahá" a celkem vysušuje. I tu mojí mastnou pleť. Proto jsem hned dávala po smytí tuto masku od Manufaktury, která mi to tak nějak dala znova do pořádku. 

Každého ale určitě zajímá, jestli se pigmentové skvrny ztratily? Ne. Není to žádné zázračné kouzlo, které vyzmizíkuje to, co napáchalo mnoholeté akné apod. Bohužel. 
Ano, pleť je určitě rozzářenější a mám pocit, že i na vrásky to působí fajn. Pleť je vypnutá a má relativně sjednocený tón. 
Takové ty horší pigmentové skvrny ale nevyzmizíkovalo vůbec. A nebo tak nepatrně, že to ani nevidím :D
belici maska diet esthetic blog
Četla jsem, že glycerin může ve větším množství způsobovat vysušování pleti - tak kdo ví, jestli za to vše nemůže on?

Po prvním týdnu, kdy jsem podle návodu psaném na výrobku, používala několik dní za sebou (jako takovou intenzivní kůru), jsem si dávala další týden pleť do pořádku hydratační maskou. Cítila jsem jak mě tahá/svědí a akné se objevilo ve velkém. 
Při používání 1x za týden je to už v pohodě, ale zase nejdou vidět výrazné změny, tak jako během toho intenzivního týdne.

Mám z toho podobné smíšené pocity jako po používání liftingové týdenní kúry Balea (recenze). Takže na vypnutí a rozzáření pleti určitě ano. I na takové relativní sjednocení. Ale kdo čeká ztracení/vybělení skvrn na tváři, tak může být zklamán. Pokud už do toho půjdete, tak určitě následně aplikujte nějaké hydratační sérum, krém nebo masku.

Za efekt ale celkově dávám 7 b. z. 10 b. Protože ta pleť je ještě stále celkem rozzářená (3 týdny po skončení intenzivní kúry) a akné se doléčilo celkem rychleji než normálně :D

Máte zkušenosti s nějakým podobným přípravkem? Jakým a jaké? Budu ráda za tipy nebo odstrašující historky :D 


PS: Děkuji za poskytnutí testovaného produktu e-shopu parfemy-elnino.cz

Komentáře

  1. Nemám skúsenosti s podobnými produktami a aj keď nevybielila, efekt si myslím, že to bol celkom dobrý ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky