Malé VELKÉ radosti - SRPEN/ZÁŘÍ oblíbenci + 7 kroků k spokojenosti

V srpnu jsem to pokazila a zapomněla napsat nový příspěvek do tohoto mého "seriálu" Malé Velké radosti. Skoro jsem zapomněla i tento měsíc, ale tak na poslední chvíli...:) Dnes tedy jen tak vážně-nevážně o mých 7 krocích k spokojenosti.

Někdo by možná řekl, že co mi může chybět a proč bych neměla být spokojená. Ale znáte to...skoro každý vždy má ještě nějaké cíle, sny, plány...které chce realizovat, aby byl ještě aspoň o chlup spokojenější (v mém případě nefrflal a nestěžoval si stále...snažím se to eliminovat, ale hold je to moje přirozenost :D).

Proto jsem se zavázala k těmto 7 krokům:
  1. nefrflat, nestěžovat si, ale naopak být vděčná. Snad v každé "motivační" knize (a nejen tam, třeba i v Malých ženách do Alcottové, které právě čtu) se píše o vděčnosti a jejím významu a důležitosti. Přemýšlím, že příští rok si zřídím i deník vděčnosti...
  2. vyhazovat. Blbosti jako staré účtenky, návody ke spotřebičům, které si stejně nikdy nečtu, staré časopisy... Ale i vytřídit staré časopisy a prostě je dát do sběru nebo někomu podarovat. O oblečení ani nemluvím...já se fakt do něčeho už nenarvu :D
  3. neřešit a nestresovat se. Toto je největší výzva, protože mě vytočí takové prkotiny v poslední době, že to až není možné. Sandra mě dokáže dostat do totálních toček během chvilky...fakt :D
  4. mít se ráda. No comment. A relaxovat. Totálně no comment :)
  5. neočekávat moc. Teda nesnít ve velkém a být tak trošku realista.
  6. každé ráno si říct: "Dnes bude super den!" a usmát se i přes nechuť vůbec vylézt z postele.
  7. komunikovat s lidmi. Ne ve virtuálním světě, ale v tom reálném. Mám pocit, že s některými známými/kamarádkami jsem se neviděla snad sto let...

Není to nic převratného a osobně si myslím, že na toto téma se už nedá ani nic víc psát :) 
Kdo by se chtěl pořádně namotivovat, tak doporučuji třeba tyto webovky: http://motivation-man.sk/ a https://www.seberizeni.cz/.

K oblíbencům za poslední dobu jen tolik...
Kniha Pros a dostaneš (Ester a Jerry Hicks) je zajímavou ukázkou toho, jak funguje pozitivní přístup a hlavně vizualizace. Musím říct, že když jsem praktikovala některé jejich rady (i třeba omezeně), tak se děly až neuvěřitelné věci. Člověk se někdy až zamýšlí, jak je to možné... A fakt si někdy říkám, že ti optimisté, to mají v životě asi přeci jen jednodušší... :) Ale tuto knihu doporučuji číst až od konkrétních rad (označené jako: 2.část). Ten začátek (první část, která má cca až 140 stran) může někomu fakt připadat psycho a může to odradit od dočtení knihy.
Za poslední měsíce jsem propadla Manufaktuře ve velkém a musím říct, že jejich mátový šampón z řady Carlsbad (recenze) mě mile překvapil. Ne jinak tomu bylo v případě krému na ruce, který zbožňuji pro tu dokonalou vůni (recenze). Sirup si leju ve velkém do čaje. O odličovači Ziaja jsem psala taky nedávno TU a zatím si ho pochvaluji ve velkém. Tyto "kozí výrobky" od Ziajy se fakt vyplatí snad všechny :)

A když už se sem tam podaří a mám čas jen pro sebe, tak "pálím" svíčky. Hold začíná období, kdy je brzo tma a tak nějak se to víc hodí :) Tato My Serenity od Yankee Candle mě zaujala už tím obrázkem a popisem, že je relaxující. Opravdu se jedná o velmi jemnou nevtíravou vůni a uvažuji o koupi vosku, který bude vonět intenzivněji. Dá se koupit třeba TU.

V tomto formátu článků jsem chtěla každý měsíc přinést i nějaké tipy na filmové premiéry a podobně, ale vidím, že tento měsíc už to moc nestíhám - Bridget už v kinech prostě byla :D
Co mě ještě zaujalo:
- v říjnu - Inferno - konečně! Kdo viděl Andělé a démoni a Da Vinciho kód, tak určitě netrpělivě očekává tuto premiéru. Knihu jsem už četla, ale i tak se těším jak malá holka :) Trailer tu.
- v listopadu - Fantastická zvířata a kde je najít podle knihy od J. K. Rowlingové. Očekávám teda parádní příběh, jak to jen ona umí :) V kinech od 17.11. :) Trailer tu.
- v lednu/únoru 2017 přijde do kin zajímavý film podle skutečné události: A Street Cat Named Bob. Trailer můžete mrknout tu :)

The end...:)
Vaše
SpaceSusi

Komentáře

  1. Já vždycky říkám: všechno je tak jak má být....Pravda je, že jsem k tomu musela projít strastiplnou cestou.
    Podzimní Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Ten krém na ruce má famózní vůni a vždy mi zvedne náladu ;)

    Kačka ze SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky