Recenze: Acqua denní krém na smíšenou/mastnou pleť, Frais Monde

Dnes se podíváme na zoubek testovanému dennímu krému z řady Asqua od značky Frais Monde. Tento jsem obdržela na testování od elnino.cz, který je exkluzivním prodejcem na CZ/SK trhu této značky. Testovala jsem zhruba 5 týdnů a sepsala tyto dojmy...
acqua krém recenze, frais monde kosmetika

Plusy:
- výrazné zmatnění pleti - byla jsem až překvapená, protože po Hydra Matte Lotion od Clarins jsem si nemyslela, že najdu něco (na mojí věčně se lesknoucí pleť) s podobným/stejným účinkem. Dokonce sem tam vůbec nepoužiju pudr a to je u mě už co říct :)
- SPF 10 - aspoň tento "nižší" faktor je podle mě v krému nezbytnost
- obsahuje i arganový olej, termální sirnou vodu, BIO extrakty z vrbovky a přírodní fytosteroly, které redukují tvorbu mazu. Nevšimla jsem si sice výrazných změn, ale někdy prostě stačí, když se po krému na mastnou pleť nevyhážu - myslím akné a "krupička" na čele (obzvlášť při dlouhodobém používání).
- balení je sice relativně malé (50 ml), ale vydrží dlouho + je průhledné, lehké, pratické ("stojí na hlavě", takže pěkně steká. Předpokládám, že se bude dát spotřebovat do poslední kapky). 

Po 5-ti týdnech testování ubylo max. 25% obsahu a to jsem používala min. 5x týdně.

Mínusy:
- v oficiálním popisu (tu) se píše, že má jemnou, ovocně-květinovou vůni. Mně teda celkem smrdí. Tedy ne, že by byl zkažený nebo tak...jen ta vůně je podle mně celkem intenzivní a staromódní.
- výrazně zmatní, ale až tak, že pokud čekám s aplikací make-upu trošku delší dobu, tak potom mám celkem problém make-up rovnoměrně rozetřít. Jak kdyby pleť "drhla" nebo jak to popsat. Takže doporučuji nanést make-up doslova HNED. Potom není problém.
- ze začátku jsem si zvykala na takový "silikonový" pocit na pleti, i přesto, že tento teda silikony (a parabeny a jiné "srandy") opravdu neobsahuje. Tak to prostě Frais Monde nedělá... :D
kosmetika frais monde recenze

Efekt:
Překvapivě velmi dobrý. Malinko jsem měla nedůvěru k této relativně neznámé značce a musela jsem si vychytat čas, kdy nanést make-up, aby s ním nebyl problém (viz. výše), ale teď jsem si tento denní krém oblíbila. I když tu vůni teda stále moc nemusím :D

Koupila bych si ho?
Ano. Určitě doporučuji vám, které máte smíšenou/mastnou pleť a hledáte něco na výrazné zmatnění pleti.

Dávám 9 b. z 10 b.
Dá se koupit na elnino.cz aktuálně za 429 Kč/elnino.sk aktuálně za 15,85 €
Takže je levnější jak výše zmíněný krém od Clarins. A účinkem je přitom podobný :)

Vaše

Komentáře

  1. Tento krém by byl vohdný na moji pleť. Možná se po něm podívám, ale mám krému teda hodně :D :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem na tom podobně, hned jsem se pustila do testování dalšího denního krému :D

      Vymazat
  2. zmatnění pleti mě zajímá. V létě když nemusím mít makeup, tak dám jen krém, který mou plet zmatní a dám jen tvářenku :-) a je to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tento krém by mohl být fajn pomocník, aspoň, že má SPF 10 :) A to zmatnění je fakt výrazné ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky