Moje aktuální vlasová péče aneb rákosníčkovy vlásky a jejich zkrocení :D

Pamatuji na dny, kdy mi všichni záviděli hustou hřívu vlasů. Jo...to jsem měla si 6 let a na hlavě ukázkový "drn" hustých vlasů :D Pak to prořídlo, v pubertě kvalitně, na výšce mohutně a vlasy nikdy nechtěly dorůst a dostat se třeba do půl zad...prostě jim to nešlo. V těhotenství se ale ukázalo, že to možná i jde a dokonce za pár měsíců...a tuto délku jsem měla ještě nedávno. Ale starostlivost o tak dlouhé vlasy? Jedním slovem - opruz :) Přišlo tedy radikálnější zkrácení - cca o 25 cm.



Moje vlasy mají sklon k rychlému zacuchání. Jsou relativně lesklé, ale jen když se rozčešou. Jinak vypadají fakt pěkně hnusně :D Mají sklon k rychlému maštění (zpravidla do druhého dne od umytí vlasů), k lupům a trápí mě seborea. Takže to tak na úvod, abyste věděli proč používám to, co budu dále rozepisovat detailněji :)
pece o vlasy, brazil keratin, ziaja na vlasy

Vzhled vlasů se výrazně zlepšil při nalezení šampónu Brazil Keratin (psala jsem o něm tu). Toto moje vlasy ještě nikdy nezažily a odmítám používat cokoliv jiné. Aspoň v dohledné době. Nakoupila jsem si zásoby a i když je dražší, tak ho chci používat i nadále. Hlavně i proto, že po spotřebování první tuby jsem si všimla, že mám na hlavě milión malinkých vlasků, které mi sice odstávají jako Rákosníčkovi, ale nejsou to takové ty slabounké, co hned vypadají. Zatím tam stále jsou a kroutí se mi jak praseti ocas, ale věřím, že brzy dorostou a budu mít hned větší objem vlasů! :) Aktuálně mají už asi 6 cm! Ach...už jsem v něco podobného ani nedoufala :) Navíc nedráždí pokožku hlavy, nemám po něm lupy a vlasy vydrží až o den (!!) nemastné. Pro mě zázrak :)
Přiznávám, že ho sem tam ho ale podvedu s tímto šampónem proti lupům od Ziajy. Je kopřivový, příjemně voní a nedráždí mi pokožku hlavy. Navíc po něm jsou vlasy velmi krásně hladké a lesklé. Za ty peníze skvělý kauf :)

Čas od času vlasům dopřeju i masku na vlasy. Opět s keratinem, ale tentokrát od Ziajy. O masce jsem psala tento rok tu a stále si pochvaluju, protože vlasy opravdu nádherně vyhladí a vypadají leskle. Cena ani není až tak hrozná a maska mi vydržela už celkem dlouho. Opět dávám ale na vlasy cca od ramen níže. Hold ta moje seborea toho zase až tolik na vlasové pokožce nesnese. Tak pro jistotu.

Po umytí používám třeba i tuto kůru od Brazil Keratin, ale prozatím jsem si nevšimla žádných extrémů. Jen to, že extrémně smrdí :D Manžel se ode mně jinak odsouval, když jsem se k němu přitulila na gauči :) Asi bych si ho už nekoupila. Zase ale je pravda, že aktuálně mi nepadají vlasy téměř vůbec. 

Sem tam vstříknu do vlasů i trošku tohoto oleje Gliss Kur od Schwarzkopf. Pozor - ty, které mají rychle se mastící vlasy jako já, tak používejte jen na konečky vlasů a vůbec ho nedávejte k pokožce hlavy. Používám na cca posledních 5-10 cm a konečky jsou pěkně zacelené.
batiste recenze, biohar, Alverde na vlasy
Na fotce jsou "pružinky" zakoupené v DM, ještě neroztáhuté/nepoužité + jedna Invisibobble používaná nonstop - sice vytahaná a na culík jí musím tak 4x omotat, ale vše drží jak má, neklouže z vlasů, neláme je a ani necuchá :)

Matky asi poznají i problém s večerní únavou a neschopností si umýt hlavu. Kdy si večer říkám, že to ještě není tak zlé a ráno vidím, že je to hoooooodně zlé :D Potom sahám po suchém šampónu a tam stále hledám ten top. Dokonce ani tento opěvovaný Batiste mi nevyhovuje až tak. I tak po něm mám vlasy bílé. Hned jsem zase vtipkovala doma (my to tak s manželem máme :D), že jsem z něho už zešedivěla :D Ani mi nepřijde, že by vlasy byly tak "revitalizované", že bych si je nechala rozpuštěné. Klidně mi napište jestli existuje verze, která nevytvoří bílé vlasy. Btw. dá se koupit už i v DM.

Když už si vlasy stáhnu do culíku, tak výše zmíněné "rákosníčkovy" vlásky mě vytáčí jak šlak. Ale na klasické laky na vlasy já nejsem. Hned mám po nich mastné vlasy a pocit helmy. Když proto Eva psala o tomto "laku" od Alverde, tak jsem si řekla, že to by mohlo být to co potřebuji. A fakt že jo :) Na uhlazení těch neposlušných pidi odstávajících vlásků je dostačující. Má praktickou pumpičku, která stříká správným směrem :D (mám zkušenosti i s jinými směry...:D) a docela i příjemně, i když zvláštně a celkem výrazně, voní. Vlasy se po něm nemastí, nebo aspoň jsem si nevšimla ničeho extrémního.

Biohar je taková poslední levná (!!) záchrana na padání vlasů, kterou ale teď používám jen tak jednou za 14 dní "pro jistotu" :) V době padání vlasů však celkem fajn pomáhal. Koho trápí vypadávání tak Biohar + Brazil Keratin Eclipta Alba (viz. výše) je skvělá dvojka :)

Nekvalitní foto, omlouvám se, ale vlastně to nebylo úmyslem dát je na blog :D Na foto vlevo před ostřiháním, kdy jde vidět, že problém s rozčesáváním byl akutní :D Btw. je to foto před odchodem na cvičení jógy ;-) a druhá foto je pár dní po ostřihání. 

A končím rozčesáváním. Obyčejný hřeben je na moje vlasy krátký. Pokud si nechci odervat hlavu od krku, tak to ani nezkouším :D Na Schwarzkopf setkání (moje jediné a určitě i poslední pozvání na blogerskou akci :D) jsme dostaly typ na kartáč s kančími štětinami. Prý je to mega super truper na rozčesávání...a ono fakt, že jo! Ten můj jsem si koupila v DM-ce a je kombinovaný - kančí štětiny a umělé "štětiny" zakončené kuličkami. Je perfektní! (není na fotce, protože ho neumím vyčistit tak, aby byl koukatelný na fotku. Sorry, ale nechci humusácké komentáře :D Pokud máte někdo typ, jak vyčistit, tak mi určitě dejte vědět!)
Sice stále s rozčesáváním bojuju, protože moje vlasy opravdu mají sklon k dredům, ale je to výrazně rychlejší a bez zbytečně vytrhaných vlasů a sprostých slov :D Jedinou nevýhodu vidím právě v tom, že se v kartáči drží vlasy/prach a není možné to dokonale dočistit :(

Nejsem s ním spokojená na 100% a proto jsem delší dobu odolávala věčně zmiňovanému a skloňovanému kartáči Tangle Teezer. Za prvé apeluji na ty z vás, které ho "ještě" nemají, ať si ho proboha nekupují v Avonu nebo kdekoliv jinde za cenu vyšší jak 300 Kč/12 €! Nehorázné prachy za něj někteří chtějí. Já ho koupila tu. Jo, fakt koupila za vlastní, žádná spolupráce ;-) Úplně nedočkavě jsem ho rvala Sandře z rukou (rozbaluje každý balík) a hned zkoušela. A dojmy? Kančí štětiny mi lépe rozčesaly ty extrémně dlouhé vlasy. Teď, s vlasy cca 10 cm pod ramena, mi Tangle stačí. Ale ty dlouhé nerozčesal skoro vůbec! Trošku mi na něm vadí takový "dutý" zvuk, který vydává (:D), ale líbí se mi snadnost údržby. Zatím vypadá stále stejně. A Sandra si s ním teď hraje a dělá s ním po podlaze brm-brm. Tolik k jeho využití :D
Problém s cucháním se trošku zmenšil při používání gumiček Invisibobble Hair Ring. Byla jsem k nim skeptická, ale tím, že mám vlasy stále v culíku/copu, tak se jim nevyhnu. A nic mě nenasere víc, než když mám vše správně ulíznuté,  začnu obtáčet culík a najednou rup...:D Proto jsem zkusila tyto "pružinky" a při prvním použití jsem si pěkně ponadávala, jak se roztáhly. Čekala jsem, že to bude déle držet tvar. Nakonec jsem ale zjistila, že je to super. Když si je stáhnu z vlasů, tak si nevyrvu snad ani jeden. A když se "pružinka" trošku zacuchtá, tak jí stačí jakoby roztáhnout a ona sama pěkně "odpruží" od vlasů a uvolní je. Blbě se mi to popisuje, ale fakt je to hotový zázrak. Doporučuji a v DM je už mají taky :) Používám je už víc jak půl roku a jediný problém je, že je ztrácím :D a nebo je Sandra používá jako náramky a když si zapomenu rozpustit vlasy na noc, tak to celkem tlačí do hlavy (když spím na zádech).

...a toto jsem plánovala jako krátký článek. Takže asi tak :D
A jaká je vaše vlasová péče? Používáte taky tolik produktů? Já byla až překvapená, že jich je celkem dost, protože se mi zdá, že na vlasy tak trošku ...prdím :D

Vaše




PS: kdyby někoho zajímalo, tak na testování jsem obdržela jen masku na vlasy z kozí řady Ziaja.

Komentáře

  1. Máš nádherné vlasy! A že jsou prořídlé? KDE? :-D Co bych za takovou hřívu dala. Já se bohužel setkala s alopecií a povím ti, že jsem nikdy své "vlasy" nenáviděla víc. Nejhorší je, že je to snad horší. Používám zásadně tedy jen šampon proti padání vlasů z lékárny a vždy nějaké tonikum. Vlasy jsou ale bez olejíčků a krémů strašný, ale zase zatěžovat je víc již nemohu. Snad jednou.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) No možná teď už tak nejsou, ale za to vděčím:
      a) těhotenství, kdy mega zhoustly
      b) šampónu Brazil Keratin a jeho účinku - fakt mi dorůstají vlasy jak divé :))
      Uff, tak to je nepříjemné...já zase bojuji, někdy hůře, někdy lépe, se seboreou a teď je takové relativně "lepší" období, proto je toho v péči na vlasy více. Když je ale nejhůř, tak taky jen šampón z lékárny a konec :(

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky