Malé VELKÉ radosti - Květen - měsíc (sebe)lásky

Máj lásky čas. Asi ne náhodou se v květnu slaví den matek a vyjadřuje se jim láska. První máj je věnovaný všem zamilovaným. 15. květen je zase oslavou rodiny...až se člověk pomalu diví, že den děti je "až" 1.6. :) My s manželem dokonce pak 18-tého oslavíme 3 výročí svatby! :)

V tomto typu článků se snažím každý měsíc přinést nějaké...řekněme zamyšlení. Květen jsem si ale "interně" nazvala měsícem lásky, krásy, květů... Protože na květen se snad nedá říct nic negativního. Miluji tulipány, které kvetou právě v tomto období. Miluji zeleň přírody, kterou má právě teď. Tu jasnou zelenou. Pastva pro oči :)

"Vše v mém světe je v pořádku"
zdroj
Neměli bychom ale zapomínat i na lásku sami k sobě. Když člověk nemá rád sám sebe, tak se mu žije...přeci jen hůře. Sama bych vám o tom mohla vyprávět hodiny a hodiny, protože moje sebevědomí je velmi nízké a v pubertě bylo až v kritických hodnotách. Nevěřila jsem si v ničem a jediné co mi šlo bylo snad jen psaní...:)


Člověk se vyvíjí a mění a tím se mění i jeho hodnoty a vnímání sama sebe. Dost často uslyšíte, že po 30-tce je člověk spokojenější než kdykoliv dříve. Já mám toto období už asi od skončení vysoké školy, tedy okolo 25 roku. Netvrdím, že moje sebevědomí je najednou zázračně vysoké, protože to podle mě už nikdy nebude, ale s věkem jsem pochopila, že:
- i přesto, že jsem si vždy myslela, že jsem "příšera" a že mě nikdo nemůže mít rád, tak teď, když se zpětně podívám na své fotky z puberty a toho kritického období, tak musím konstatovat, že to ani zdaleka nebylo tak hrozné, jak jsem si myslela. Dokonce jsem na některých fotkách byla fakt krásná. A když vidím oblečení, které jsem oblékla, tak nevěřím tomu, že jsem kdy mohla vyslovit větu: "mám tlusté stehna" :D

- každý je pěkný tak, jak se cítí uvnitř a jak přistupuje k životu a ostatním. Jednoduše - úsměv sluší každému, bez výjimky. V "mém" období jsem se stále mračila, vypadala smutně, hrbila se...protože jsem si opravdu nevěřila a pak není divu, že ke mně každý přistupoval tak, že jsem ta...zakomplexovaná.
zdroj
- na každém z nás je něco krásného co někdo jiný ocení. Každému se líbí něco jiného. Naštěstí :) Proto věřím, že na každého z nás někdo čeká, kdo naše nedostatky bude milovat.
- sociální sítě a média nám neukazují reálný svět a reálnou krásu. Na rovinu - když jdete dát fotku na Facebook, tak určitě vybíráte z více (někdy i desítek, stovek :D), přeženete jí nějakým filtrem, který už dokáže mnohé a až potom zavěsíte. A o vyretušované kráse v médiích...o tom abychom si mohli povídat stovky hodin :(
zdroj
- make-up, i ten minimální, nám může prokázat příjemnou službu :) Sama někdy žasnu co se mnou dokáže udělat troška make-upu/BB krému, korektoru a řasenky :D Zvlášť teď, na mateřské, kdy mám neskutečné kruhy pod očima :D Myslím, že každá z nás, která se o sebe stará alespoň v tom smyslu, že se stará správně o pleť, o obočí, vlasy...nemůže být "škaredá" (schválně píšu uvozovky, protože já jsem ještě škaredou ženu neviděla. Vážně...sami určitě víte, že i relativně obyčejná slečna/žena v rukou kadeřnice a vizážisty je VŽDY krásná - podívejte se třeba na nevěsty. Tam i ty "obyčejné" vypadají dokonale). Ok, s postavou je to i vliv genů, životosprávy, stresu...tam se nedá vše ovlivnit vlastní vůlí, ale i tak se vždy najde někdo, kdo třeba nesnáší "vychrtliny", ale chce si "chytit" ;-) :)

- mluvte o sobě (i v - a obzvlášť - v duchu) pozitivně. Vždy jsem hned věřila, že "to" nedám, že "to" se mi nepodaří, že jsem dřevo na sport, že jsem nemehlo...moje myšlenky to už předem vzdaly a "překvapivě" - vždy to dopadlo tak, jak jsem si myslela. Opravdu jsem "to" (ať to bylo cokoliv) nedala. 

Velmi příjemnou knihou, na toto téma sebelásky a lásky ke svému životu, je i tato Miluj svůj život od Louise L. Hay Přečetla jsem jí téměř na jeden zátah a opravdu dává konkrétní rady pro zlepšení smýšlení o sobě samém. Proto doporučuji určitě všem "lehce" zamindrákovaným :) Věřte, že mně pomohla :D O korektoru Liquid Camouflage od Catrice jste určitě slyšely a je to lehce nedostatkové zboží :D Já sama jsem překvapená, že se mi podařilo ukořistit dva kousky. Kryje opravdu výborně, na denním světle jeho práce není vidět. Ale do vrásek trošku zalézá. Překvapilo mě i to, že se docela rychle spotřebovává. Ale za tu cenu je parádní!
K jaru patří i vůně květin a já momentálně ujíždím na tomto tělovém mléce od Yves Rocher s vůní třešňového květu. Je dokonalé! Skvěle se roztírá, rychle vstřebá do pokožky a ta vůně. Požitek. A co mě na něm nejvíc baví? To, že i ráno po probuzení ho cítím z pokožky. To se mi fakt ještě snad nikdy nestalo! Jedinou výhradou je obal - asi se bude ke konci špatně spotřebovávat a mohlo by ho být i víc, má "jen" 200 ml. U Yves Rocher zůstanu, protože i tato toaletní voda ve verzi Verbena je na jaro jak dělaná. Je jemná, citrusová. Balení je veliké - 100 ml, takže vydrží dlouho. Je to toaletní voda takže zase výdrž v rámci dne je taková dostačující, ale když jdu ven se Sandrou dopoledne i odpoledne, tak se přestříkám vždy. A kdo má rád trošku "těžší", ale stále příjemné vůně, tak mrknite na tyto parfémované oleje od Frais Monde. Stačí olejíček nanést na pulzující místa a celý den vás bude obklopovat příjemná vůně.

Tento měsíc by nás, ženy, mohl zaujmout i film v kinech s hvězdným obsazením J. Roberts, J. Aniston, K. Hudsona názvem Svátek matek. Upřímně? Toto jsou asi moje tři nejoblíbenější herečky, takže vím, že ten film budu zbožňovat :D + režisérem je muž, který režíroval i takové trháky jako Pretty woman a Valentýn :) 



A co říci závěrem? Mějte se rády! :)

Vaše

Komentáře

  1. Louise má krásné knížky, četla jsem jich několik. Líbí se mi i dokument o ní :)

    SOUTĚŽÍME! S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky