Malé VELKÉ radosti - BŘEZEN - měsíc detoxikace

Březen. Měsíc, kdy slavím narozeniny a možná i proto ho mám tak ráda. A nebo to bude tím, že miluji jaro. A to se už pomaličku blíží a dokonce mám pocit že tu, u nás, je už dokonce cítit ve vzduchu :) S nástupem jara se ale nám, ženám, začíná jedna (ne)milá "povinnost". Ptáte se jaká? Přeci vypadat lépe. Zase myslet na to, jak budeme vypadat v plavkách. Řešíme celulitidu. Snažíme se sportovat, v ideálním případě sportujeme. Častěji jak týden před dovolenou. A těšíme se na sluneční paprsky, které se postarají o to, že naše pokožka bude trošku tmavší a třeba hned bude vypadat koukatelněji...;-)


Neříkejte, že vy to neřešíte. Že vy takové nejste. Myslím, že alespoň "trošičku" se tím zabývá každá z nás. Možná i bohužel...

My v létě nemáme sice v plánu žádné moře a zahraničí (však kdo by se teď někam hrnul, když je situace ve světě taková jaká je...), ale po Slovensku, případně ČR trošku pocestujeme i s naší radostí a starostí (= Sandra :D) a určitě se nevyhneme i nějakým veřejným obnažovacím plochám (koupaliště, nehledejte za tím nic jiného). A moje tělo po porodu? Váha je sice na dobrém místě (pod původní váhou), ale proporce ani zdaleka. Při silnějším větru se bojím, aby povolená stehna nevlála ve větru...například :D Břicho má taky tendence se tak nějak "roztékat" do stran nepovoleným způsobem. A strie? Heh, mazala jsem poctivě, ale přeci jen maličko tam jsou. Řešením by mohl být nějaký koupací skafandr a nebo obleček, jaký se nosil na koupání kdysi a který zakryl snad vše problematické (nebyl to i účel? :D). A nebo to fakt tento rok nepodcenit a fakt se sobě trošku věnovat.

Na začátku roka jsem psala o svých předsevzetích mezi kterými bylo i cvičit jógu. Tedy začít s ní. A jak jinak začít než s knihou o pozicích? NE! Opovažte se! Máme sice tuto knihu Jóga od A do Z doma, ale tu si kdysi dávno koupil manžel a já si jí alespoň zběžně prošla, ale... Z vlastní zkušenosti (!!!! anooooo!) vím, že je nejlepší začít s jógou pod dozorem někoho zkušeného, kdo vás opraví, narovná, dokope, přitáhne, přidrží...ve správné pozici. I za cenu, že vám šlape na ruce při "down-facing dog" :D O kurzu jógy, který jsem navštěvovala (už mám před sebou jen jednu poslední lekci), budu ještě psát, ale dojmy jsou pozitivní a to tělo se s tím dá pěkně srovnat do latě. I psychika...

Kdo má radši akci (i když Ashtanga jóga, kterou se učím ani náhodou není lehká), tak doporučuji na zpevnění těla a snad i zhubnutí Jillian Michaels. O 30 Day Shred jsem psala TU celý deník a myslím, že nic účinnějšího není. Když beru do úvahy, že stačí zhruba půl hodinka každý den.

Vždy se všude říká (a bude to i pravda), že jen cvičit nestačí. Že je potřeba pomoci tělu i vylučovat škodlivé látky, takzvaně se detoxikovat. A toto jarní období k tomu svádí o to více. Nebo jste si nevšimly, že vám chodí newslettery do mailu s nabídkou různých chia semínek, vlákniny, odšťavňovačů a mixérů na smoothie,...? Já se snažím začít den s vlákninou. Přiznávám, že ovoci a zelenině až tak moc nedávám...takže aspoň takto se snažím doplnit to, co tělo přirozeně potřebuje. Však vy víte na co... Chia semínka jsou prý extrémně zdravé, takže proč je rovnou neservírovat v podobě extrémně výživné kaše s brusinkami a kešu oříšky. Překvapivě má dobrou chuť, i když já bych klidně uvítala více brusinek - zbožňuji je :)

Zmiňuji, že každé tělo bude vypadat lépe aspoň trošku opálené, ale před opalováním musíme udělat co? (ne, teď nemluvím o tom "zhubnout 10 kil") Peelingovat se. I pokožka těla a pleti potřebuje ten "detox". Na tělo používám aktuálně tento peeling z olivové řady od Ziajy. Má ale celkem hrubá zrnka, takže majitelky citlivější pokožky bacha. Voní krásně věrohodně a opravdu mám pocit, že vše odumřelé je pryč. Prý by měl být i na obličej a dlaně/ruce. Na obličeji se mi zdál moc agresivní (ta zrnka) a na dlaně - je to divné, ale je to vlastně příjemné. Věnovat se rukám peelingováním je pro mě trošku nezvyk, ale asi i ony to potřebují... A když už zmiňuji peelingování tváře tak doporučuji mnohokrát na blozích opěvovaný peeling od Himalaya Herbals Neem Scrub. Opravdu nic lepšího jsem ještě neměla a nestojí ani tak moc. Ten pocit čisté pleti jsem už dlouho neměla a ta hebkost....hmmm. Už chápu, proč je tak vychvalován :)

A jak řešíte boj s jarní únavou a "očistu" těla a duše vy? :)

Vaše

Komentáře

  1. Ahoj Zuzko, taktéž se chystám detoxikovat tělo, sice o rok později, ale jdu tvrdě do toho. Myslím, ale že březen už je pozdě a měla jsem začít od února. Zatím se řídím tímto článkem https://www.radcevyzivou.cz/detoxikace-ocista-organismu-hrave-zatoci-jarni-unavou/ a zařadila jsem ovoce a zeleninu a trošku toho pohybu. Děkuji za tip na ten peeling z olivové řady od Ziajy už jsem si ho taktéž objednala abych podpořila i detoxikaci pokožky. Tak mi drž palce ať se mi to povede, v poslední době jsem nějak moc unavená z toho počasí. Janka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce ať se podaří ;-) Díky moc za koment :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky