Kozí řada - na tělo, vlasy, ruce i tvář



Kozí řada od Ziajy je prý jedna z nejoblíbenějších. Ne-li dokonce ta úplně TOP. A musím se přiznat, že i já jsem jí tak trošku propadla...však to asi vidíte :)



O sprchovém gelu a tělovém mléku jsem zde na blogu už psala. Ve zkratce - sprchový gel z kozí řady je jeden z NEJ(lepších) od Ziajy, které jsem vyzkoušela, protože nevysušuje. Voní velmi jemně, takže třeba i kojící matky s tím nemusí mít problém (přeci jen dítě, zvlášť novorozené, na extrémní vůně může špatně reagovat). A cena je výborná vzhledem k obsahu 500 ml. Recenzi (a složení) si můžete přečíst zde. 9/10 b.

A tělové mléko z kozí řady? Podle mě TOP. Opravdu jedno z NEJlepších mlék (mlík?), které jsem kdy vyzkoušela v takové normální cenové relaci (ano, věřím, že kdybych šla do nějakých higt-end, tak asi najdu něco ještě dokonalejšího...). Cena za 400 ml je přijatelná a nižší jak třeba za Garnier a Niveu. A než Garnier, tak radši Ziaju. Fakt. Btw. Garnier jsem měla velmi ráda, ale poslední 2 tělové mléka byly takovým propadákem, že prostě raději toto :) Přiznávám, že toto tělové mléko se trošku hůře roztírá do pokožky (zůstává lehký bílý film), ale s věkem pozoruji, že to vlastně není až tak na škodu, ale spíš pozitivum. Je lepší tělové mléko trošku vmasírovat do pokožky. Vůně znovu neutrální a jemná. Navíc balení s pumpičkou. Jednoduše must-have :) Celá recenze TU. 10/10 b.



Kozí mléko - krém na ruce (80 ml) - nedávno jsem spotřebovala krém na ruce z olivové řady a nebyla jsem z něj až tak odvařená. Tušila jsem však, že krém na ruce z kozí řady bude o něco lepší. A fakt že jo :D To byla hned první věc, kterou jsem si koupila v Trenčianské nové pobočce Ziajy a nelituji. Krém se výborně a extrémně rychle vsákne do pokožky (např. hned bez obav sahám na klávesnici notebooku) a ruce jsou hladké a provoněné typickou vůní této kozí řady. Balení má sice stejné "mouchy" jako to z olivové řady - tedy relativně malé, rychle se spotřebuje a ke konci se bude asi hůře vymačkávat, ale myslím, že toto si budu kupovat pravidelně. 8/10 b.

Toto jsou ale produkty, které už možná znáte. Novinkami v kozí řadě jsou ale vlasové produkty a přípravky na tvář.

Vlasové produkty byly rozšířeny o šampón, kondicionér a masku. Prostě taková klasická trojka. Přeci jen je vždy lepší používat vše od jedné značky. Sama jsem se o tom přesvědčila, i když přiznávám, že málokdy to přesně takto dodržuju. Co už...:D Hold stále něco testuju :)



Tyto vlasové produkty z kozí řady jsou určeny hlavně pro suché a namáhané vlasy. To "namáhané" mě zaujalo, protože mám vlasy do pasu a namáhané jsou opravdu dost. Než je rozčešu, tak dostávám téměř amok :D A celkově i nějaké "šuchání" o bundu, různé přípravky, tahání od Sandry... Prostě - testování masky z kozí řady je pro mě ideál :) Maska na vlasy z kozí řady je vhodná i na vlasy, které jsou velmi namáhané v kosmetických salónech a třeba i velmi žehlené, kulmované, fénované apod. Má totiž vysokou koncentraci keratinu. Ano, ten se v poslední době hodně skloňuje a díky bohu i Ziaja už ho dala do těchto přípravků ;-) Výsledek? Po 2-5 minutách působení na koncích (cca 20 cm) mi pomáhá k zlepšení rozčesávání vlasů a celkově jsou vlasy na dotek silnější. Proč nepoužívám na celou délku? Protože přeci jen nemám přímo suché vlasy, ale spíš ty mastné. Ale s narůstající délkou si všímám, že vrch hlavy se zmastí "relativně" rychle, ale konce zůstávají suché (asi nevyživené nebo co :D). Proto používám rozdílné přípravky na konce vlasů a kořínky. Trošku schizofrenie v koupelně...:) Tato maska vlasy provoní a dodá jim lesk. Konečky jsou uhlazené a hned nevypadají jako "musím-je-ostříhat-hned-teď" :D 9/10 b.



A na závěr se zmíním i odličovacím mléku a toniku z kozí řady. Znovu je určeno spíše pro suchou pleť, kterou teda nemám ani zdaleka. ALE sama jsem se přesvědčila, že je určena i pro lehce stárnoucí pleť (30+ jí zvládne podle mě úplně v pohodě, i když má stále akné...jo, mluvím o sobě :D). Dlouhé roky jsem se odličovala micelárkou a pak použila pěnivý gel. Teď stačí nanést na suchou a ještě stále nalíčenou pleť toto odličovací mléko a tonikum v jednom. Rozetřít a po chvilce setřít vatovým tampónem. Překvapivě i ve dny, kdy mám pocit, že jsem nedala až tolik make-upu, mám vatový tampón plný nečistot a je fakt fuj :D Pocit čisté pleti je 100%-ní. Nemám už potřebu dočišťovat nějakými dalšími prostředky. Jen oči odličuji extra micelárkou. Pak už jen nanesu sérum+krém nebo arganový olej a hotovo :)
Malinké ALE tu přeci jen je - po delší době používání se mi na pleti ukázala krupička na čele. Netuším jestli souvisí s používáním tohoto přípravku, protože jsem ve stejné době měnila 2 přípravky...každopádně je skvělé, ale raději doporučuji pro suchou/normální pleť ;-)

Aktualizace 29.3.2016 - čím déle odličovací mléko z kozí řady používám, tím více jsem nadšená. Krupička na čele se už ztratila, takže to asi nebylo z tohoto přípravku. Pleť právě naopak vypadá vždy dokonale čistá po použití, takže asi přeci jen ho může používat i mastná pleť! 8/10b.

A nezbývá než doufat, že něco na podobném principu Ziaja udělá i pro nás, držitelky mastné pleti :)

Zaujal vás některý produkt? :) Máte zkušenosti s touto řadou a nějakým výrobkem?
Ráda si o vašich zkušenostech přečtu v komentech :)

Vaše





PS: Bližší info o produktech najdete i na stránce ziaja.sk. Ziaja kosmetiku je možné koupit i v běžných drogériích, ale zpravidla v nich není až takový výběr - proto doporučuji spíše online třeba na dobrakozmetika.sk nebo ruzova10.cz.
A třeba mě někdy potkáte v OD Prior v Trenčíně v nově otevřené pobočce ;-)
3 produkty jsem si zakoupila sama, 2 byly darované k recenzi.


Komentáře

  1. Musí to byť super, Ziaju som si v poslednej dobe veľmi obľúbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. minimálně to tělové mléko a maska na vlasy je must-have ;)

      Vymazat
  2. Ano kozi krem na ruce ja naprosto miluji. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky