Malé VELKÉ radosti - LEDEN - měsíc "malých" gest a velkých změn

Kdo mě zná, ví, že si stále na něco stěžuju. Na práci, na nedostatek spánku, na ubíjející mateřskou, na velkou prdel... :D Ale když se tak zamyslím, tak vlastně nemám důvod si myslet, že jsme na tom až tak zle. I o tom je kniha Projekt šťastia (Projekt štěstí). Doporučuji ji přečíst kdykoliv v průběhu roka, ale v lednu se to hodí tak nějak víc. Samotná kniha totiž dokumentuje roční proces změny u autorky začínající lednem. Česká verze je mnohem hezčí - mrkněte na blog Sororessa TU, kde je rozebrána podrobně. Já jsem zatím přečetla leden a únor :)

Ke knize si ráda uvařím čaj a tento hrnek z martinus.cz mi přijde absolutně dokonalý. Jen bych možná poslední slova: "že čtu dobrou knihu." změnila na: "že jsem na mateřské." :D Ne, že to někdo použije! :D Domov si ráda provoním svíčkou. Po letech odolávání jsem dostala k Vánocům tuto Child Wish (Yankee Candle) a jsem zvědavá, jestli mi bude vonět tak jak vosk :) Název je dokonalý :) A po náročném dni se už jen vyhřát ve sprše třeba se sprcháčem od Avonu. Asi víte, že Avon je pro mě vysoušeč pokožky č. 1, ale neodolala jsem a z této nové SPA edice jsem si vybrala verzi Cardamom & Santalwood. Není to žádná hitparáda, ale vůně mi připomíná oblíbený Yogi Tea, který si jako jediný čaj ráda dopřeju s mlékem. Manžel nechápe, ale fakt je to výborné! Péči o rty přenechávám tuto zimu Biodermě. Atoderm balzám mě překvapil malinovou chutí/vůní! Já miluju maliny v kosmetice, takže u něj asi dlouho zůstanu. Ani ta cena není až tak hrozná a hydratace je výborná. Určitě doporučuji! A kdo si spíš potrpí na "máslíčka", tak toto s kakaovým máslem od Ziaja je taky super. Hydratace fajn, chuť mňam, cena potěší (cca 2,30 €) :)


V kinech se tento měsíc objevil hořko-smutný film Už teď mi chybíš, který je to pravé pro nás romantické duše se sklonem k melancholizmu :D


A proč měsíc malých gest a velkých změn? V posledních třech letech mám chuť pomáhat.

Nevím, jestli to ve mě už dávno bylo nebo to tak nějak přišlo s věkem. Možná i to mateřství má na tom podíl...ale opravdu mám chuť pomáhat. Naše finanční možnosti nejsou až takové, abychom pomohli ve velkém, ale myslím, že i "malé" dary/kroky mohou spustit lavinu :)


S manželem jsme si proto na Silvestra vybrali organizaci dobryanjel.sk, vytvořili účet a pravidelně každý měsíc bude z našeho účtu odcházet "symbolická" suma. Není úplně malá, ale zase nečekejte tisíce (natož eur :D). Tato organizace je transparentní - každý může vidět, kam peníze odešly, takže se nemusí člověk bát. Vše je použito do posledního halíře :)

zdroj
Pomalu už jsme si vytvořili tradici, kdy na místo Mikuláše kupujeme granule a těstoviny psům do místního útulku (viděli jste na FB). Plánujeme to rozšířit i na Valentýna - tedy nedávat si zbytečně bonboniéry apod., ale pomoci psům. Sama jsem jednoho pejska před 6-ti lety brala z útulku a sice nežije s námi v bytě, ale u mých rodičů a je to šílenec, ale je náš :)

...a možností JAK POMOCI je milion. Když se na to podíváte, tak se nejedná o žádné extrémnosti (co se týče financí), ale věřím, že i tak pomohou. Kdyby každý z nás v průběhu roka 2016 (a dalších) vytvořil podobnou "tradici", odpustil si jeden krém a sumu raději věnoval těm, kteří to potřebují více jak my...mohlo by se nás v konečném důsledku sejít mnoho a pomoci těm, kteří neměli takové štěstí jako my. Relativně malá gesta mohou vytvořit velké změny. Nejen v našich životech...





PS: pokusím se každý měsíc přinést podobný typ článku ;-) Takže se těšte na únor :)

Komentáře

  1. Moc hezký článek. Knihu neznám, určitě se po ní podívám. A ta malá gesta....není umění rozdávat tisice, když máš na kontě miliony, ale dát z mala...to je umêní. Hezký den.

    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě po ní mrkni, je zajímavá :) A velmi pěkně si to napsala, i já si myslím, že to přesně tak je ;-) I tobě krásný den! :)

      Vymazat
  2. Skvelé! Veľmi pekná tradícia, aj ja rozmýšľam nad podobnou, no bude musieť zasadnúť rodinná rada ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky