SpaceSusi plní skládku aneb spotřebováno III. - druhá část

Jak jsem slíbila, tak po první části spotřebováno TU se dostáváme k druhé, ve které ukážu vlastně zajímavé produkty, ale neběžím si je koupit hned. Je to s nimi tak na půl - něčím mě nadchly, něčím až tak ne...ale nevylučuji, že si je koupím znovu! 
A ke konci se podíváme i na nějaké vzorky ;-)

Produkty, které si koupím za určitých podmínek... :)

Omlouvám se za horší kvalitu fotek...vypadá, že foťák po dvou letech vypovídá službu...:-/

Palmolive sprchový gel, Mediterranean Moments s organovým olejem - voněl krásně, pěnil dostatečně, nevysušoval...jedinou jeho nevýhodou (pro mě) je, že mám oblíbence mezi sprcháči od Dermacolu a Ziaja. Ale určitě se mu do budoucna bránit nebudu :) a tento nebo jiný se u nás doma může ukázat...

Podobně je na tom i sprcháč od Yves Rocher - konkrétně levandulový :) Tuto vůni miluji, je to pro mě absolutní relax a v tomto sprcháči je i celkem dost věrohodná levandulová :) Trošku méně pěnil a sem tam jsem měla pocit trošku vysušené pleti, ale za tu vůni mu to odpouštím a nevylučuji, že koupím znovu. Tento a nebo i ten kávový, o kterém jsem se zmínila tu...;-)


Antiperspirant Rexona - antiperspiranty od Rexony, Nivey a Dove mám nejraději. Zjišťuji, že už se snažím žádné jiné ani nezkoušet. A Rexonu používám už několik let. Proto určitě někdy ještě koupím, ale ne v této vůni - ta byla celkem protivná a dost "výrazná", když beru do úvahy, že chci antiperspirant s nějakou neutrální vůní, aby se "nebyla" s mým parfémem. Netvrdím, že se po něm nepotím vůbec...to moje tělo asi ani neumí :D (snad jen s Driclorem), ale není to až tak zlé a v zimě úplně dostačující :) Takže spíš ano, ale v jiné variantě...někdy :)

Bylinné tonikum na problematickou pleť, Aknestop, Ryor (recenze) - velmi příjemné tonikum na dočištění problematické pleti. Obsahuje výtažky ze šalvěje, jalovce a tea tree, což je ideální pro mastnou pleť. Už jsem z něho sice pak nejásala tolik, jako ze začátku, ale používala jsem ho ráda. Toto je druhé balení a jak koukám na shop Ryoru, tak už mají i nové obaly :) Trošku mi vadí (ne)dostupnost této kosmetiky na Slovensku a proto váhám s další koupí. Každopádně bylo fajn :)

Krém s ovocnými kyselinami, Ryor - byl velmi dobrý. Až tak, že jsem chtěla na něj napsat recenzi jak blázen...ale pak přišlo těhotenství a kdesi cosi (rozuměj léto a kojení, které ještě trvá) a krém jsem odložila - přeci jen ovocné kyseliny a podobné "srandy" by se raději neměly moc používat během těhotenství a v létě. Je mi jasné, že to nebude s tím obsahem ovocných kyselin až tak "hu", ale člověk nikdy neví. A našla jsem ho až teď při stěhování, kdy zbývalo asi 20% nespotřebovaného obsahu :( Každopádně co si vybavuji, tak pleť po něm byla hebká a hlavně - při pravidelném používání se mi opravdu zdálo, že barevný tón pleti byl tak nějak vyrovnaný a jizvy (myslím spíš ty tmavé fleky po akné) byly méně a méně viditelné. Teď už se mi ty fleky dělají znovu, protože odezněl vliv těhotenství a hormonálních změn po porodu, takže o tomto krému znovu uvažuji. Je totiž za super cenu - jen zanedbatelných 133 Kč na e-shopu Ryoru, což za předpokladu, že pomáhal je...jak za hubičku :) Máte s ním zkušenosti? 

Zjemňující emulze GlycoHyal G10 AHA, SynCare - kdo mě čte déle, ví, že mi dost na pleť pomohla právě kosmetika SynCare. A protože jizvy po akné (hyperpigmentaci) řeším dost dlouho, tak jsem zkoušela i tuto emulzi. Je dost nadupaná - proti tomu výše zmíněný krém od Ryoru je jen takový "slabý" odvar. Na druhou stranu - tato emulze by se asi měla používat jen u "ztracených případů" jako jsem já :D Určitě to není pro někoho, kdo má akné jen v době PMS, ale pro toho, kdo na akné trpí a hodně... Emulze neuvěřitelně vyhladila pleť, vyrovnala tón pleti...ale samozřejmě ze začátku pleť reagovala velmi citlivě. Ani jsem jí nespotřebovala, protože opět se doporučuje používat jen v zimních měsících a pak znovu...přišlo moje těhotenství atd. :D Pokud se moje pleť zase dostane do takového extrému, že nepomůže ani výše "slabší" Ryor, tak jdu znovu do této emulze. Však i na takovou "starší" pleť (30+) jsou ovocné kyseliny fajn...

Driclor je dost často zmiňovaný kosmetický výrobek v souvislosti s nadměrným pocením, které zvlášť v tomto létě trápilo asi každého :) I já do něj jednou šla a žasla jsem nad výsledkem. Co se týče pocení, tak pomohl na 100%. Bylo ale až divné, že jsem se nepotila vůbec. Co mi ale vadilo bylo svědění v nanášené oblasti. A to dost nepříjemné. A celkově mi to přijde jako takový extrém a kdo ví co v tom je, takže možná jednou do roka, během léta..ale určitě ne dlouhodobě a určitě ne v těhotenství a při kojení. Já našla toto balení při stěhování. Naposledy bylo použité 2 roky dozadu :)

Sébium Al, Bioderma je určeno na lokální péči problematické pleti. Celkem slušně zabíralo (co jsem zmínila i v tomto článku) co si pamatuji, ale opět jako i většina těchto produktů jsem nepoužívala produkt v těhotenství atd. Tentokrát ne, proto že by škodil plodu, ale prostě proto, že hormony mi tak zlepšily na rok a půl pleť, že nebylo vůbec potřebné. Sakra...a já myslela, že už se "to" (= akné) nevrátí :D Co mi překáželo byla vyšší cena a když se teď dívám na netu na nabídku, tak mám pocit, že už se snad ani neprodává...?

Pure Nature, Oriflame je taktéž lokální péče o mastnou a problematickou pleť. Jak asi každý ví (kdo řeší akné), tak tea tree je na akné takový malý zázrak. Takže i toto bylo velmi fajn...znovu ale spotřebované jen asi do poloviny ze stejného důvodu jako další výše zmíněné produkty.



A tentokrát se mi podařilo vyzkoušet i pár vzorků. K tělovému mléku do sprchy od Nivea asi jen tolik, že mě to nějak nenadchlo. Je tak husté, že na žínku jsem ho nedávala, radši jen do ruky. Vůně celkem fajn, nevysušovalo, ale nekoupila bych si ho. 
Rakytníková péče o vlasy Natura Siberica mi ale nasadila jiného brouka do hlavy. Už jsem psala posledně, že kondicionér od Natura Siberica mi vyhovoval a vypadá, že i další péči o vlasy a vlasovou pokožku zvolím právě od této firmy (a nebo od Brazil Keratin). U šampónu ještě nevím, protože jeden vzorek byl málo na moje vlasy téměř do pasu, ale zvláštně voněl a připomínal mi něco z dětství. Jen fakt netuším co :D
Maska byla ze vzorku celkem dostačující (dávám si jen na délky od ramen dolů, aby se mi vlasy nemastily rychleji) a efekt byl viditelný - výrazně uhlazené vlasy, které vypadaly zdravěji. A "vlasový" peeling? Nejdříve mě napadlo, že to je pěkná hovadina, ale potom mi došlo, že vlasy by po tom mohly lépe růst. Je teda pravda, že se to strašně zle vymývalo, ale uvažuji, že to vyzkouším i v celém balení. Máte někdo zkušenosti? 
Denní krém Sophora Japonica a zpevňující maska na pleť od stejné firmy taky nebyly úplně k zahození, ale... Z řady Sophora Japonica mám noční krém a vyhovuje mi velmi. Denní krém voněl stejně, byl velmi hutný, až se špatně roztíral. Pleť po něm sice byla extrémně matná (až překvapivě), ale po pár hodinách se za to odvděčila extrémním leskem (taky až překvapivě :D). Takže noční krém ano, denní ne. Maska mi vystačila na 2 použití a je to takový neutrál - na tváři byla příjemná, ale opět mě extrémně neoslovila. Možná by to zrovna chtělo používat jí dlouhodobě - nemáte zkušenost? 

Při testování vzorků jsem si uvědomila, že někdy je něčeho v tom vzorečku fakt jen tak malinko, že se těžko dá posoudit, jestli je produkt dobrý, ale někdy opravdu pomůže v rozhodnutí. Delší dobu jsem přemýšlela o nějakém tom mléku do sprchy, ale fakt jsem na tom neviděla nic světoborného, takže "díky" za vzoreček - aspoň zbytečně neinvestuju :)

Máte zkušenosti s některým z těchto produktů? Jsou podobné/odlišné jako moje? 
Dejte vědět v komentářích - budu velmi vděčná a
 třeba to ovlivní moje nákupní rozhodování ;-)

Vaše


PS: Pokud najdete v textu nějaké nesmyslné věty, překlepy nebo snad gramatické chyby, tak se omlouvám, ale tento příspěvek stále dopisuji a vždy mě vyruší Sandra, která se náhle vzbudí...potíže se spánkem přetrvávají a navíc jí rostou nečekaně stoličky, tak...fakt nemám chuť tento příspěvek asi po 80-té číst a kontrolovat gramatiku :D



Komentáře

  1. Výrobky Ryor mě lákájí čím dál víc :-) Mám na blogu GA, zvu tě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Bylinné tonikum od Ryoru, to musím vyzkoušet. Koukám že máš ráda levandulové aroma, já ho zbožňuji. Momentálně vlastním sprchový gel s levandulí a vždy když se s ním umyji, daleko lépe se mi spí.. Driclor používá moje mamka a je s ním spokojená.

    OdpovědětVymazat
  3. Sprchový gel od Palmolive jsem měla taky, dostala jsem ho jako dárek. Byl sice příjemný, ale sama bych si ho nekoupila. Vzorek tělového mléka do sprchy od Nivei jsem též měla a jsem na tom podobně jako ty, nenadchlo mě. Místo Dricloru vyzkoušej blokátor potu od Ziaji. Je levný a taky dost účinný. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo, mně ten Ryor prostě nesedí..:/
    Fairychain

    OdpovědětVymazat
  5. Mala som aj denný aj nočný krém od NS - na mastnú pleť a vyhovoval mi len nočný lebo ten denný ako keby málo hydratoval :/ ten nočný bol hutný. Ten by som si kúpila aj druhýkrát. Ale teraz momentálne chcem vyskúšať krémy od Dulcia :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky