Kosmetické minimum pro roční dítě

Jsem sice blázen do kosmetiky, ale co se týče kosmetické péče o naší malinkou, tak to moc nepřeháním. Nemyslím si, že je potřebné patlat na ní stále cosi, i když je pravda, že po narození měla dost suchou pokožku, tak jsme promašťovali denně (konkrétně jsme používali kosmetiku Ceumed), ale teď už jen výjimečně...


Proto si myslím, že kosmetiky pro roční dítě stačí opravdu jen málo. Takže tu je pár věcí, které aktuálně využíváme v péči o Sandričku :)

Mycí gel & šampón Linteo Baby s měsíčkem lékařským s jemnou vůní, který Sandru nedráždí v očkách (když se jí náhodou trošku dostane při smývání šampónu z hlavy) a je opravdu moc příjemný. Pění dostatečně a líbí se mi i jeho složení, které je vlastně přírodní a jemné k dětské pokožce. Když se nám zdá, že je potřebné Sandru i promastit krémem (což je teď už výjimečně), tak používáme ze stejné řady Linteo tělové mléko s BIO měsíčkem lékařským, který voní obdobně a velmi rychle se vstřebá do pokožky. Což beru jako velké plus, protože potřebuji účinek, když se stále tak hýbe a je fakt celkem problém jí v klidu natřít :D Na Linteo kosmetice se mi mimochodem líbí i jejich obaly, kdy na každém produktu (celkem 6) jsou vyobrazena zvířátka a vždy se jedná o maminku a dítě :) No cuuuuute :) Navíc se jedná o český výrobek, za pár korun (do 70 Kč/za jeden produkt!), koupí se přispívá na organizaci Klokánek a neobsahuje parabeny, barviva, parfémy...prostě cokoliv, co by mohlo dětskou pokožku dráždit. 

A abych zůstala u této kosmetiky Linteo Baby, tak používáme aktuálně i krém na zadeček z této řady a i když jsem ze začátku z něho nebyla až tak nadšená, tak teď už se u nás těší velké oblibě. Krém na zadeček teď používáme párkrát do týdne, jen když se nám zdá, že "daná oblast" je trošku začervenalá. Naštěstí teď už jde "výtvor" (:D) vždy tak cítit, že nehrozí, že by byla Sandra delší dobu v plínce a že by došlo k nějakým opruzeninám. Když se ale začervenání neztratí ani po natření Linteo krémem, tak jistotou je stále Sudocrem. Je ale pravda, že ten už používáme tak 3x do měsíce...maximálně a někdy ho spíš použijeme na nějaké "boláčky", jako pupínky na hlavě od zpocení, které měla v přechodovém období, kdy už to bylo na čepičku venku, ale stále nebylo až tak chladno :) 

A protože je zubáč (aktuálně už 10 zoubků), tak musíme používat už i zubní kartáček. Není to tedy přímo jen kosmetika, ale zmiňuji ho právě z důvodu nutnosti používání, protože někteří rodiče na jeho používání zapomínají. Asi si říkají, že u takto malinkých dětí není potřebný. Omyl. Každý zoubek už může být napaden zubním kazem, obzvlášť když se s námi prcci už pusinkují a přiznejme si - dělíme se o jídlo, někdo jim olizuje lžičku/dudlík apod. Potom se hned naše bakterie dostanou do jejich úst... proto i zubní hygiena (nejpozději) od roka je nezbytnost (pokud má dítě zoubky, což už by mělo aspoň pár mít). Máme zubní kartáček od MAM, už druhý. První byl kratší, ale ten Sandra používala spíš jako kousátko :D (dávítko? :D), takže zůstal zaházený mezi jejíma hračkama a když na něj narazí, tak radostně výská a hned s ním "míchá" v misce :) A druhý, delší s názvem Training Brush, má v koupelně a postupně každý večer bojujeme s tím, aby si nechala zoubky vyčistit. Není to až tak jednoduché, jak by se mohlo zdát :) I když poprvé krásně držela, protože nevěděla co se pořádně děje. Kartáček je delší i proto, že má prostor pro uchopení dítěte i rodiče, který by měl stále asistovat u čištění zubů až do školního věku dítěte (nebo potom alespoň vždy zkontrolovat správnost vyčištění když to dítě umí samostatně). Na kartáčku je "kousátko" na konci, které má sloužit na odstranění plaku z jazyka (u nás zatím nereálné :D). Dá se využít i na promasírování dásní, ale Sandra si ho musí použít a dát do pusinky sama. Jinak celkem protestuje :D...a tím, že si ho dává sama do úst, tak nemůžeme zaručit, že se dostane na správnou dáseň /tedy tu, kde se bude prořezávat další zoubek/. A zpět ke kosmetice. Může se začít používat i zubní pasta. Samozřejmě dítě ještě neumí vyplivnou cíleně obsah pusinky, takže pastu jsme zatím odložily a čekáme na den, kdy už bude "plivat" cíleně :D Přeci jen nechceme, aby zubní pastu polkla, i přesto, že tato zubní pasta Zendium s tím "tak nějak počítá", takže neobsahuje tolik fluoridu, SLS a podobných látek. Já sama si pamatuji, jak jsem zubní pastu Perličku "žrala" ve velkém :D a i tato je velmi chutná :D

pro jistotu přidávám i fotku složení zubní pasty Zendium pro děti od 1-6 let :)

A to je vše. Zdá se vám to málo? Já myslím, že to stačí. Na co zbytečně zatěžovat dětskou pokožku už v tak malém věku :) Opravdu nic dalšího jako nějaké spešl pěny, šampóny, krémy zatím nepotřebujeme. Netvrdím, ale že je doma nemáme...:) Počkáme až bude větší a sama si řekne co chce :D Ale už teď v koupelně napodobuje mé čištění pleti když jí podám vatový tampón...manžel se má na co těšit :D

Vaše

Komentáře

  1. Súhlasím, že menej kozmetiky je viac. Keď som videla, koľko toho spotrebovala Petra Kopolovičová, tak som len krútila hlavou. My nepoužívame ani ten šampón, to iba keď je syn moc špinavý :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Méně, je někdy více. Také nebudu na dítě toho patlat spoustu,pouze mycí emulzi, dětský šampón a případně tělový mlíčko či olej, samozřejmě vlhčené ubrousky apod.. Souhlasím, že Linteo je levná a zároveň velmi kvalitní česká kosmetika a ráda si ji kupuji pro sebe.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky