Hydra Matte Lotion Clarins - konec lesku pleti?

S leskem pleti bojuji...no, přijde mi, že už od narození :D Tak jako od jedenácti let bojuji s akné, tak i s touto nepříjemností a někdy je to snad ještě horší jak akné. Proč? Protože akné jsem se po letech naučila zakrýt/ošetřit tak, aby nebylo až tak hrozné "na veřejnosti" (doma na to kašlat :D), ale lesk pleti...ten se u mě vyskytuje stále. Až tak, že fakt házím všude prasátka. Jsem diskokoule. Flitrované tričko je oproti mě nic. A tak bych mohla pokračovat...a když se mě jednou jedna holka na diskotéce (asi před 12-ti lety...ježiš, fakt jsem stará :D) zeptala, jestli jsem zpocená nebo co mi je, že jsem tak "mokrá" (byla jsem lesklá), tak jsem věděla, že je to fakt zlé. Do prdele...

A tak jen pudruju, pudruju a odsávám mastnotu. Lesklá jsem už klidně i do půl hodiny po nanesení make-upu a pudru. Někdy i dříve než vylezu z domu. Dokonce někdy ten lesk ani nedokážu snížit a pudruju a pudruju a stále kolem nosu vidím jemný lesk...až takto špatné to se mnou je. Člověk si ale zvykne a časem zjistí, že nejlepší je na to toaletní papír :D (na to odsátí přebytečné mastnoty, která se o lesk pleti stará).

Nabídka od elnino.cz na testování hydratačního, ale zároveň matujícího krému od Clarins mě proto dost nadchla, i když po těch letech hledání dobrého produktu na lesk pleti, jsem až moc nedoufala...

Plusy:
- s make-upem tvoří dokonalou dvojku - je jedno jestli chvilku počkám po nanesení krému na tvář a aplikuji make-up třeba za půl hodinku. A je úplně jedno jestli nanesu krém a ihned make-up. Make-up vždy sedne jak ulitý a výborně se roztírá. Věřím, že to bude i díky tomuto krému.
- jemný fluid se krásně roztírá a rychle vpíjí do pokožky tváře. Na aplikaci stačí 2x pumpnout.
- moje pleť je co? MATNÁ. Nevím, jestli za to může i změna make-upu (nově mám od Dermacolu 24h Control Make-up), ale když použiju tuto dvojku, tak přísahám, že víc jak polovinu dne jsem matná. Dokonale. Najednou mám pocit, že i moje pleť je skoro dokonalá, protože až teď si uvědomuju, že když je matná, tak i ten make-up krásně drží a vypadá tak...sametově (i přesto, že je vysoce krycí a fakt má ZASE co zakrývat :D). Až po několika hodinách si všímám lehkého lesku okolo nosu/na nose a T-zóně. 


Mínusy:
- balení - je sice krásné, celkem luxusní, ale nemyslím, že je velmi praktické. Za prvé - je skleněné, takže celý krém je dost těžký a tak na cestování ne velmi vhodný. Za druhé - skleněné = kdykoliv se může rozbít. Za třetí - neprůhledné. Opravdu netuším kolik krému ještě zbývá a tím, že je obal skleněný (už zase to zmiňuji :D), tak je tak těžký, že fakt neodhadnu kdy už se budu blížit konci...takže to bude asi celkem překvápko, že půjdu na jistotu a nevymáčknu nic :( Ale pumpička je zase na druhou stranu praktická...podle mě by všechny krémy na tvář měly být s pumpičkou :)
- cena - okolo 600 Kč za 50 ml je fakt celkem dost. Na druhou stranu, už jsem si koupila i krém z Avonu za podobnou cenu a pokud něco pomáhá...tak s postupujícím věkem není nutné troškařit a trošku si připlatit (když to peněženka dovolí). Radši si koupím krém na tělo z Baley "za pár", ale dopřeju si péči o pleť :)
- nemá SPF - není to až takový hrozný mínus, protože dnes většina make-upů už má ochranný faktor...ale já celkem často teď chodím nenalíčená/bez make-upu a nanesu jen tento krém...

dobře, ani to složení není úplně "sluníčkové" a najdeme tam i dimethicone...
Ale musím přiznat, že s tímto krémem nemám takový ten "klasický" silikonový slizký pocit :D

Efekt: 
Už jsem popsala výše - jednoduše MOJE PLEŤ JE PO NĚM OPRAVDU MATNÁ. Cooo? Sama mám problém tomu věřit a přistihla jsem se, jak se chodím přesvědčovat do zrcadla. I na konci dne, když si sáhnu na obličej, necítím takovou tu klasickou "mazlavost" :D Na věčně mastnou/leskou pleť je super. Netvrdím ale, že vám vyléčí akné! Určitě je pleť hezčí, hladší a hlavně méně lesklá, ale podle mě se krém hodí spíš na pleť 25+, která už řeší i hydrataci, ale která už nemá takové to pubertální akné ve velkém...:)
Jsem z něj nadšená a pokukuju po dalších produktech Clarins...ale reálné to bude asi až po mateřské, ehm :D

Dávám mu 9 b. z 10 b. 
...ten bod dolů dávám za to balení a cenu. 
Ale jinak výsledek je WAU! :)

Používáte něco od Clarins? Jste spokojené?

Vaše

Komentáře

  1. Zuzka ani nevieš ako si ma potešila touto recenziou!:) Akurát už pár dní rozmýšľam nad kúpou tohto fluidu, keďže mám už tretie balenie Lavera fluidu a ty akurát dáš recenziu. No jediné čo vidím ako mínus je sklenený obal ale ja mám krém na stole kde sa líčim tak nehrozí spadnutie na kachličky v kúpelni. Takže asi tento krém pôjde na môj vianočný wishlist ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ani nevíš, jak si mě potěšila komentářem :) Jsem ráda, že někomu přišla tato recenze právě vhod :) Ano, ten skleněný obal je trošku nepraktický...mě teď malinká krade všechnu kosmetiku a "lítá všude" po koupelně (kosmetika, ne dcera :D), tak si musím dávat na tento krém pozor...určitě by to nepřežil :-/ Jsem zvědavá na tvoje dojmy, já jsem fakt nadšená :)

      Vymazat
  2. Naštěstí s lesknutím problém nemám. Ale recenze vypadá skvěle. Já když vidím, že pečující kosmetika má skleněný obal, tak ji ani neberu, protože u mně hrozí všude pád.
    www.dendyss.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě se taky občas "podaří"...a nově se "daří" i naší Sandře, ta mi krade vše a háže třeba jen tak "ze srandy" do vany :-/ :DD

      Vymazat
  3. ja mám úplne rovnakú pleť ako ty... :D a teraz si mi dala dobrý tip... skúsim sa po ňom poobzerať... ďakujem... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Joo, o lesknutí pleti já vím svoje:-D Na druhou stranu, už to zdaleka není tak hrozné jako před pár lety, ale na tohle bych si říct dala, cena se mi tedy moc nelíbí, na druhou stranu to vypadá, že to nebudou vyhozené peníze. Ale když se blíží ty Vánoce, tak bych si to mohla přát pod stromeček:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi tak :D Ta cena se nelíbí ani mě, ale jak zmiňuju - s postupujícím věkem se asi vyplatí trošku připlatit u pleťové péče...:)

      Vymazat
  5. Tak tenhle problém jsem mívala kdysi dávno. Teď to není naštěstí v takové míře.. Já tedy trpím na akné a ne a ne se ho zbavit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já řeším stále vše...střídavě slunečno-oblačno-zataženo s mojí pletí...už to vypadalo, že akné je pryč, ale vrátilo se :D Možná ne už tak extrémně, ale stále dost na třicetiletou paní (i když se tak necítím) :D ale aspoň mi každý stále říká slečno a ptá se mě na občanku :DD

      Vymazat
  6. Mne je táto značka veľmi sympatická. Ja som na narodeniny dostala cestovnú sadu Clarins, takže som mala možnosť zistiť, že výrobky tejto značky sú fajn. Najviac sa mi osvedčil Beauty Flash Balm - podkladová báza, ktorá neobsahuje silikóny. Ak sa zaujímaš aj o iné výrobky, môžeš si na mojom blogu pozrieť recenzie: Clarins-recenzie

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to ráda čtu, tenhle krém mám taky, ale zatím na něj nedošlo, takže jsem zvědavá :). Mně se čelo a nos mastí taky hrozně, tak doufám že na mě bude fungovat stejně :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky