SpaceSusi plní skládku aneb spotřebováno III. - první část

Ta-dá. Je tu další spotřebováno, které je sice bohaté na výrobky, ale jedná se o spotřebu cca za poslední tři měsíce. Jen tak mimochodem...přála bych vám vidět výraz manžela, když jsem mu podávala tašku se spotřebovanými prázdnými produkty při stěhování. Málem "nepobral", proč proboha má převážet prázdné obaly...:D Ale ubránila jsem je :D


Je toho více, proto jsem rozdělila spotřebováno na 2 části. Dnes se zaměřím na produkty, které bych si už nekoupila (a důvod proč) a i na ty, které určitě kupuji! :)

Produkty, které si už nikdy nekoupím - ani jejich alternativy

Peeling Karin Herzog jsem už trošku na blogu zdupala - konkrétně tu. Jednoduše - za ty prachy bych čekala víc. V životě bych si ho nekoupila - musela bych být jinak finančně zabezpečená :D A kdyby aspoň výsledek stál za to...

Pěna do koupele Bubble Bath, Green Apple od Avonu (ten zelený obal se sněhulákem) - byla celkem příjemná, ale jako mnoho věcí od Avonu na tělo...vysušovala jak šlak. Po koupeli jsem se musela jinak promastit krémem :-/ A to se mi opravdu tak často nestává :( Takže sice totálně roztomilý obal, příjemná vůně a celkem dost bublinek (to mám ráda :D), ale nekoupila bych si jí. Byla to limitka, ale vím, že podobné se objevují každý rok.

A podobně je na tom i pěna do koupele Lily Of The Valley, taky od Avonu. Ta tuším nevysušovala až tak extrémně, ale taky žádný zázrak se nekonal. Pěny bylo méně, vůně mi najednou vůbec nevoněla...ee :(

Anti-Hair Loss Lotion Spray od Frais Monde (recenze) - při poporodním vypadávání vlasů jsem si od něj dost slibovala. Bohužel - nepomohl mi téměř vůbec. Možná jen malinko. ALE na vlasy působil jinak tak "ozdravně" - byly krásné, lesklé, vypadaly husté a snad se i pomaleji mastily. Škoda, že hlavní účinek - vypadávání - neodstranil. Jinak by to nebylo až tak zlé...

Soft Cotton Deo-Creme, Alcina - nejdříve jsem z něho byla paf a nadšená. On vážně celkem pomáhal a to mě jen tak něco nepomůže. Vůně neutrální, takže to bylo super. Je ale krémový a nanáší se tak, že se troška "vyprdne" na povrch (jen jedním otvorem) a mázne se do podpaždí - já na to používala prst, protože když je tam jen jedna dírka, tak mi to přišlo efektivnější. ALE - nebavilo mě hned běžet do koupelny a umývat si ruce. Navíc po čase se jakoby hrudkovatěl v podpaždí. Muselo se čekat než zaschne, protože jinak se otíral na oblečení. Za ty prachy bych si představovala o něco lepší výsledek. Takže ne.

Tekuté mýdlo Finale Cosmetics, Oriental Relax z Lidlu - sice dost levné a velké, ale ta vůně s orientem nemá nic společného a celkově - vysušovalo extrémně ruce. Tím, že máme doma prcka, tak si ruce mydlím stále (proto i tolik spotřebovaných tekutých mýdel za poslední období - máme je v koupelně i v kuchyni) a po tomto jsem měla ruce úplně přesušené. A to si nedovedu představit jaké by byly v zimě, kdy na to trpím mnohem více.

Je tu i jeden produkt z dětské kosmetiky - konkrétně krém na prdelku proti zapařeninám Rybilka. Je celkem známý, nestojí tolik jako Sudocrem, ale mě nenadchl. Fakt nějak smrděl po rybině (:D), trošku tekl (oddělovala se olejová část od krému), takže se s ním muselo třepat a byl takový slabounký a moc se po něm červený zadeček (zvlášť v létě se sem tam "podařilo") nehojil.

Možná někoho překvapí, že je tu krém i od Garnieru - konkrétně Repairing Care. On nebyl vlastně vůbec špatný. Krém na ruce z této řady miluju už kolik let a mám ho stále doma (i přes lásku i k jiným krémům na ruce). Voněl jemně, byl lehký, dobře se roztíral...ale nějak mě nenadchl tak, že bych si ho šla znovu kupovat. Navíc byl celkem brzy pryč :( Jednoduše - znám lepší krémy na tělo než tento. 

Mýdlo Mystic Moments, Fa je tu spíš kvůli ceně. Já používám spíše tekutá mýdla, manžel tato tuhá...vůně fajn, nevysušovalo, ještě ho trošku máme...ale mýdlo se prostě dá koupit i levněji třeba v Lidlu/DM. Takže jen proto toto mýdlo už ne.


Produkty, které si určitě koupím/mám koupené :)

Timotei Pure šampón (recenze) - prostě ho mám ráda. Vím, že nemá moc pozitivních recenzí, ale pro mě je to jeden šampón, ke kterému se vracím a nedělá mi až takovou neplechu s vlasy a vlasovou pokožkou (ta seborea). Není na dlouhodobé používání (musím šampóny střídat, to jako zase jo...moje pokožka dlouhodobě nesnese to stejné na hlavě), ale když nevím jaký, tak po něm sáhnu. Dobře pění, umyje, lehce provoní, nemá silikony. Za mě ano.

Aroma Ritual, Rebarbora a jahody, Dermacol (recenze) - miluji tyto sprcháče a netajím se tím. Toto byla vydařená kombinace, kterou mám už podruhé. Teď ulétávám hlavně na tom kávovém. A sice mě tyto sprcháče malinko vysušuji (v zimě, v létě ani ne), ale nevzdám se jich. A cena je taky taková akorát :)

Pěna na holení Caribbean Dreams, Balea - ano, ano, ano. Libovolná vůně, za pár šuntů. ANO!

Tekuté mýdla na ruce od Fa - to s grapefruitem miluji - nejen vůní, ale tím, že nevysušuje ruce! Druhé s granátovým jablkem mě až tak neoslnilo, i když bylo krémovější - ale spíš mi vadilo jen vůní a tím, že jsem neviděla kolik ho zbývá. Mám ráda průhledné obaly :D Celkově ale velmi kvalitní mýdla na ruce - trošičku dražší než taková z Lidlu, ale nevysušují. Takže až budou v akci, znovu kupuju :)

Další tekuté mýdlo na ruce je od cenově výhodné Baley z DM. Tato varianta není ani velmi parfémovaná, je antibakteriální (výhoda, když se stále přebaluje pěkná "nálož" v plínce naší malinké :D), vidím, kolik ho zbývá...a ta cena...Fakt asi poloviční jak Fa, takže toto je náš nový oblíbenec :)

Kondicionér na mastné vlasy od Natura Siberica mě velmi mile překvapil. Nejen že ho bylo straaaašně moc, čímž se vyvážila o něco vyšší cena (přes dvě stovky/8 €), ale i jemně voněl a hlavně se po něm daly i ty moje hrozné zacuchané vlasy celkem fajn rozčesat bez extrémní námahy, vztekání a jadrných slov :D A vůně ve vlasech vydržela i do druhého dne...možná déle. A když jsem skoro "zaplakala", když jsem ho skončila, tak mi bylo jasné, že toto chci ve své koupelně opakovaně :)

Calypso houbičky používám na odstranění peelingu/gelů/masek z pleti už asi 8 let. Než to šmrdlat rukama, tak raději toto. Za euro/25 Kč dva kousky, vydrží poměrně dlouho. 
A Ebelin vatové polštářky z DM - podobně dlouho (asi těch 8 let) kupuji jen tyto a na žádné jiné jsem se ani nepodívala.

A další produkty, které "možná ano" a důvod proč + nějaké testování vzorků bude na blogu příště :)

Máte s těmito produkty podobné zkušenosti? 

Vaše

Komentáře

  1. Sprchové gely Dermacol jsou všechny výborné, ale ten kávový, ten je pro mně legenda:-) A gely na holení Balea taky super, nerada se v něčem uvazuji na jinou značku, ale na holení nic jiného ani nepořizuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak :) Ten kávový...hmm :) Ale teď jsem si koupila i tu belgickou čokoládu, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  2. Aj ja som bola zástancom Ebelin odličovacích tampónov až kým som neskúsila Cien a od tej doby už lepšie nepoznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vážně? Hmm...ale bojím se zkusit nové :D Uvidíme...nasadilas mi brouka do hlavy ;-)

      Vymazat
  3. Doporučuji zkusit šampon od Biodermy - zelený Nodé, a pak deodorant Borotalco z DM (tuhý, vysouvací), fakt funguje, jsem s ním max spokojená! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom zeleném Node jsem už několikrát přemýšlela, ale vždy jsem nakonec objevila něco jiného... :) A o Borotalcu jsem už dost slyšela, asi budu muset vyzkoušet taky, slyšela jsem jen chválu :)

      Vymazat
  4. Houbičky Calypso používám též na umývání obličeje, sundávání masek apod. přijde mi to opravdu lepší setřít houbičkou než rukama. Z ostatních produktů mám také ráda sprcháč jahodu s rebarborou asi nejvíce ze všech. Timotei tento stejný mám doma ale přestala jsem ho používat protože mi moc nevyhovuje. No a repairing krém od Garnieru jsem právě vypotřebovala a jak říkáš. Znám spoustu jiných tělových mlék které mi přijdou lepší..

    OdpovědětVymazat
  5. Houbičky Calypso jsou skvělé, používám je moc ráda na sundávání masky a nebo občas jen na umytí obličeje. Za mě palec nahoru! :)

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
  6. Jahodový Dermacol naprosto miluji, vůně je dokonalá :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky