Pěnové puzzle - must-have pro každého kojence :D

A ten malý človíček se začne pohybovat. A to téměř ze dne na den. Jeden den si ještě leží a spokojeně se kouká na strop a další den? Pohroma! :D Ale ne...zase až tak rychlé to nebylo, ale až teď chápu proč každý říká "děti rostou tak rychle", protože někdy až žasnu, že Sandra má už 10 měsíců.

Plazí se, snaží se jít na kolínka. Staví se k nábytku a trénuje sezení. Stále celý den a najednou přišlo tolik pádů, že i když člověk za ní chodil a sledoval doslova každý pohyb, tak stačilo se jen otočit na pět sekund a Sandra doslova buchla na zem :( A v ten okamžik jsem pochopila proč spolužák ze základky vydláždil pro svého syna celý obývák pěnovým puzzle. Měla jsem chuť udělat to stejné :D

Takže plán byl jasný a realizace? Máme pěnové puzzle se zvířátky. Přišlo krásně zabalené v obalu se zipem (praktické i na přenášení k babičkám) a teď to pochopí jen perfekcionalisti jako jsem já - bylo dokonalé. Kousky do sebe přesně zapadají, žádné škvíry...no radost pohledět :) Asi vás nepřekvapí, že je omyvatelné - na to si dát pozor, protože je to důležitá vlastnost. Viděla jsem v obchodě jedno velmi levné puzzle, které však vypadalo, že to styku s vodou se rozpadne. Dokonce je možné prát ho v pračce! Nevyzkoušela jsem a ani zkoušet nebudu, protože si nedovedu představit co by na něm muselo být, abych volila tuto cestu vyčištění :) Puzzle je ohybné, nehrozí zlomení a hlavně i tepelně izoluje. V zimě to bude super :)
Pro puzzle jsme našli i další využití - nově na něm přebalujeme, protože nevím proč, ale Sandra se na něm bojí obrátit na bříško a ten, kdo přebaloval mrvící se miminko, které fakt už nechce ležet na zádech, to ocení. Třeba to platí na více jedinců :D Pěnové puzzle navíc může sloužit i pro rozvoj motoriky - jednoduše se z něj dá postavit kostka. "Vytrhala" jsem jednotlivá zvířátka, nechala volná místa a dovnitř kostky naházela jednotlivá pěnová zvířátka (jejich části). A Sandrička se je snažila postupně vytahovat a sice se to nám zdá jako primitivnost, ale ona si s tím jinak musela pohrát :) Dovedu si představit, že za několik měsíců bude zkoušet zvířátka i vkládat a spojovat :)


V pěnovém puzzle proto vidím jen výhody a myslím, že pro rodiče malých lezounů a plazičů je to nevyhnutelnost :) Nevýhodou je snad jen to, že umístění pěnového puzzle na zem neznamená, že dítě si bude hrát právě na něm :D A kdo má aktivnější dítě (jako my), tak velmi brzy (už po pár minutách) zjistí, že jak se dá rychle puzzle složit, tak rychle jej dokáže dítě rozpojit a mávat s jednotlivými části nad sebou jak na prvního máje :D a rvát si je do pusy. A protože se nám zdála výsledná plocha pokrytá touto "ochranou" při pádu malá (9 dílků o velikosti 30x30 cm), tak jsme koupili pro Sandričku ještě jedno puzzle s čísly. Hned má víc částí na trhání a není nic roztomilejšího než 10-měsíční kojenec, který sedí na jednom dílku a vytrhává všechny ostatní kolem sebe a pak zkouší vyrvat i ten, na kterém sedí :D




Komentáře

  1. jóój ona je taká podarená :) a mám pocit že je celá maminka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme :))) A každý to říká...což se manželovi moc nelíbí :DD

      Vymazat
  2. Penové puzzle sme mali aj my, ešte keď sme boli malí, a je to vážne skvelá pomôcka pre dieťa. :) A Sandrička je rozkošná, vážne rastie ako z vody. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné dítě. Také u nás v rodině tyto pěnové puzzle všichni využívali/využívají, mají ho jako koberec v celém dětském pokojíku.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký den, je pravda, že pěnové puzzle jsem jako dítě měla také moc ráda. Takže jsem jedině pro. Pak jsme měli takové ty hračky, které pomáhají rozvoji. Myslím si, že nejsou od věci tyto kostky: https://www.babymodel.cz/hracky-a-hry/pro-nejmensi/rozvoj-motoriky/. Tady jsem našla pěkný článek: http://www.blesk.cz/clanek/radce/292651/nejlepsi-hracky-pro-nejmensi-interaktivni-drevene-nebo-hracky-do-vody.html. Tak třeba se necháte inspirovat :).

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím, pěnové puzzle máme již delší dobu, pořídili jsme od fi Malý génius, je to trochu jiný materiál, než máte vy. Celkem 24 dílků (2 balení) a je to skoro malé, takže teď nově máme i dětský koberec z Ikea. Vše má své pro a proti. Ale stejně malý leze všude okolo (dlažba) a sám na tom moc vydrží. Marcela + Davídek 9,5 měs.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky