Moje aktuální péče o pleť

Možná pro někoho bude tento příspěvek přínosný :) Mám pocit, že jsem "na to kápla", protože tato starostlivost mi momentálně vyhovuje a pleť mám vyhlazenou - sem tam s nějakým "hrbolkem", ale chodím bez hanby bez make-upu a to už je co říct :D (kdo je tu poprvé - bojuji od puberty - takže dost dlouho - s akné a mastnou pletí).

natura siberica, garnier micelarka

Rovnou přiznávám, že mé pleti prospívá pravidelnost, kterou jí ale na mateřské nějak nedopřávám :) Teda sem tam zapomenu - hlavně ranní starostlivost. Večerní starostlivost se snažím dodržovat, protože o té si myslím, že ta je základ - vždy alespoň vyčistím pleť micelárkou a růžovou vodou. Když už nic jiné...

bee venom, manufaktura recenze

Ale pěkně po pořádku. Ráno používám čistící gel Manuka od Ziajy (recenze), který příležitostně střídám s jemným čistícím peelingem s panthenolem a mandlovým olejem od Manufaktury na citlivou pleť (podaří se mi to tak 3x týdně a sice se píše, že se má používat tak 1x, ale mé pleti to vyhovuje). Ze začátku jsem z něj nebyla velmi nadšená (celkem výrazně voní, pleť mi po prvním použití zčervenala, tak jsem si nebyla jistá tím "na citlivou pleť), ale teď ho používám ráda. Má jemné mikročástice z bambusu, kterými vyčistí pleť. K pořádnému dočištění teď používám i pomůcku od Ebelin z DM-ka - je to taková silikonová houbička s jemnými štětinkami. Po smytí už jen pleť přejedu micelárkou Sebo Vegetal od Yves Rocher. Dostala jsem tento malý velký vzorek k nákupu a jsem mile překvapena. Přemýšlím, že si pořídím velké balení, protože nejen pěkně voní, ale přijde mi, že i pleť zmatní :) A nakonec (hlavně ve dny, kdy si dávám make-up) nanesu včelí sérum Bee Venom od Diet Esthetic. To je super - je nejen na problematickou pleť, ale i na tu stárnoucí. O své pleti, která má už 30, to mohu už pomalu konstatovat :) Psala jsem o něm TU.

natura siberica na mastnou plet, bio arganovy olej

Večer nejdříve odstraním make-up (pokud jsem se malovala) micelárkou od GarnieruVyhovuje mi skoro stejně jako dražší verze od Biodermy, ale i přesto přemýšlím, že se k Biodermě vrátím :) Nějak mi přijde, že tato od Garnieru se nějak rychleji ztrácí :D Odstraní i oční make-up. Poté použiji znovu čistící gel Manuka od Ziajy. A 1-2x týdne (nebo jak si vzpomenu) i peeling Manuka od Ziajy. Má hrubší částice než výše zmíněný peeling od Manufaktury, ale pleť mi nedráždí. Určený je přímo na problematickou pleť. Jsem lenoch, abych si šmrdlala vodou obličej, tak používám na setření peelingu z pleti houbičku Calypso. Používám je už od vysoké školy, řekněme takových 6 let a až nyní vidím na blozích, že to blogerky komentují jako super produkt. Já to brala jako samozřejmost co musí používat každý a proto není potřeba o tom psát :D Pro mě je to absolutní nutnost a doma mám vždy aspoň 4 kousky v zásobě :) Používám jen na setření různých gelů, peelingů a masek z tváře (prostě vše, co se má smýt vodou).
Na "osvěžení" používám růžovou vodu od Manufaktury. Píšu osvěžení, protože mi přijde jako totální požitek :) Zvlášť ze začátku jsem byla úplně hotová z toho fajn pocitu na tváři :) A na závěr? Už jen krém na mastnou pleť od značky Natura Siberica. Po prvních použitích jsem ho nesnášela a psala v duchu odpornou recenzi, protože se neskutečně hrozně roztíral a stále nechával bílou masku na pleti. A přišlo mi, že ani velmi nepomáhal. A najednou přišel zlom a jde rozmazat lépe (možná tím, že je pleť hladší pravidelnou péčí) a mám i pocit, že se trošku méně lesknu :) A arganový olej od Saloosu - můj miláček, kterého si šetřím :) Používám 1x týdně na celý obličej (vynechám krém Natura Siberica) pro hydrataci. Ano, čtete správně, ale i mastná pleť potřebuje výživu. A tento arganový olej jí toto dopřeje. Nevěřila jsem, dokud jsem nevyzkoušela. Už tak do hodiny se kompletně vstřebá do pleti. Do té doby sice vypadám ještě mastnější :D, ale výsledek za to stojí. Ale o něm budu ještě extra psát ;-)

Používáte něco z uvedeného i vy? 
Jaké přípravky používáte vy každý den? :)

Vaše


Komentáře

  1. Super článok :)


    http://eeverywomen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Produkty poznám len z obchodov, žiaden som reálne zatiaľ neskúšala, okrem tej silikónovej hubky, tú mám z Avonu a istý čas som ju používala pri čistení pleti gélmi, avšak gély na čistenie už nepoužívam, pleť si čistím mydlom a moja pleť je konečne v dobrom stave a takmer úplne bez akné.Gély používam skôr na dekolt, tam mám pokožku tiež mastnú a občas sa mi vyhodí nejaká vyrážka.

    OdpovědětVymazat
  3. Zkušenost mám jen s micelárkou Garnier, ale jsem s ní tak spokojená, že nemám nutkání přeběhnout k Biodermě:-D Leda tedy k nové Garnier Pure, ale to bude přeběhnutí v rámci jedné značky:-D
    A pak jsem ze řady Ziaja Manuka měla tonikum, které bylo výborné, docela mně to táhne zkusit celou tuhle řadu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám koupenou taky už i tu druhou verzi micelárky od Garnier, takže ještě chvilku u Garnieru setrvám :)

      Vymazat
  4. Zkušenosti mám jen s odličovacími houbičkami a silikonovou houbičkou :)
    Natura Siberica mě už dlouho láká. Já používám takové ty známé značky jako jsou Avon, Oriflame, Bioderma atp. :)
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
  5. Super tipy na produkty, Konečně má někdo pleť mastnější jako já a může mi dát tipy na nějaké produkty.. S mojí pletí se moc na takovou Niveu nemůžu moc podívat, na mě je zkrátka moc mastná.. Mám ale ráda Ryor, který má několik produktů vhodných právě pro mastnou pleť..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ryor jsem měla jen tonikum - recenze je i tu někde na blogu - a byla jsem spokojená :) Jen škoda, že Ryor má horší dostupnost (v SR) :-/

      Vymazat
  6. Garnier micelárku jsem zkoušela a je fajn. Já momentálně používám levnou micelárku od Blanchette B. z Kauflandu. A řadu s Tea Tree olejem z Oriflame :)

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
  7. Z jejich produktů nejsem úplně hotová, ale takovou vlasovou kosmetiku mají fakt super...a na tento krém jsem si prostě tak nějak zvykla :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky