Schauma na druhou = suchý šampón Cotton Fresh + sprej na rozčesávání

Tyto dva výrobky jsem se rozhodla dát do jedné recenze...proč? Protože chci o nich napsat více, ale některé věci mají společné, tak proč vás zatěžovat na dvakrát ;-)

schauma recenze blogspot

Jedná se konkrétně o suchý šampón Schauma Cotton Fresh a o sprej na ulehčení rozčesávání vlasů.

Co mají společné?
- příznivou cenu, což hodnotím jako plus...i když...
- divnou vůni (staromódní?)...
- celkem fajn obaly...
- nefungují tak jak slibují...

Suchý šampón je pro mě něco jako must-have, protože na mateřské opravdu někdy ty dny tak plynou, že si ani neuvědomím a umývám si hlavu tak po 5-ti dnech. Ale už po 2 dnech se zpravidla tak nějak zmastí, na třetí den už je to...a o čtvrtém dni ani nemluvím :D Spletený cop to jistí a to je účes, který zakamufluje to, že vlasy už jsou mastné, ale i tak si ráda pomůžu suchým šampónem. Ne ale tímto! Za prvé - použila jsem ho asi 4x a už je skoro prázdný! Potom ta příznivá cena až tak nezaváží. Za druhé - třepu s ním jak blázen a i tak mi přijde, že ho moc na vlasy nedostanu. A za třetí - mám téměř černé vlasy (nebarvené už 2 roky) a trpím na lupy. Dost mi vadí i ty bílé lupy. Natož bílé skvrny od tohoto šampónu po celé délce! Sakra práce...a ne a ne to dostat pořádně z hlavy. A o tom, že efekt se u mě skoro žádný nekonal...o tom už snad ani nemá cenu psát. Ani jednou se nestalo, že bych mohla vylézt s rozpuštěnými vlasy mezi lidi...totální propadák a hodnocení by bylo max. 1 b. z 10 b.

vlevo - složení bezoplachové péče, vpravo - složení suchého šampónu
(klik pro zvětšení)

O něco lépe je na tom bezoplachová péče ve spreji. No řekněte - nezní pěkně: Hedvábí pro rozčesávání? Mé vlasy mají sklon k zacuchtání a tak rozčesávačka je moje noční můra. Přísahám, že dredy mám snad 5x do měsíce a párkrát už takové, že jsem fakt přemýšlela, že se na to vyse*u a ustřihnu to :D Vkládala jsem proto naděje do tohoto spreje, protože kdysi jsem používala jeden od Schwarzkopfu (heh, vlastně je to stejná značka, jen cenově je to jinde - konkrétně BC Bonacure Moisture Kick - recenze TU) a ten už nemohu sehnat. A co udělá tento přípravek s mými vlasy? Nic...jen voní/smrdí, trošku se navlhčí a jsou dříve zplihlé než kdybych tento sprej nepoužila. A jsou rozčesané a hladké? Bohužel ne...pomůže mi to fakt jen trošičku :( Zase tak bych ho nezatratila, ale na vlasy s podobným extrémním sklonem k zacuchání to opravdu není. Tak 4 b. z 10 b.

Nedávno jsem měla i šampón od Schaumy a i přesto, že kdysi mi vyhovovaly dost, tak tento byl divný (zelený obal, nevím přesně na jaké vlasy, dostala jsem ho darem od švagra, ale tuším na mastné) a dráždil mi neuvěřitelným způsobem pokožku hlavy. Posunula jsem ho mamině, která na něj nadává taky i přesto, že seboreu nemá :D

Takže závěrem - já a Schauma nejdeme dohromady a je jisté, že od této značky už nic nevyzkouším. Na druhou stranu - manžel používá šampón pro muže od této značky a je spokojený. Ale ten by byl asi i s jarovou vodou, kdyby byla nalitá ve flaštičce od šampónu :D A ještě by si pochvaloval, jak to voní a jak to odmastí :D

Jak to máte se Schaumou vy? Podobné zkušenosti nebo naprostá spokojenost?
Co na rozčesávání používáte vy? A jaký suchý šampón máte nejraději? Poraďte :)

Vaše


Komentáře

  1. Já mám tehle sucháč zrovna dost ráda. Vyzkoušela jsem jich tak 10 a je z nich nejlepší (ve spreji). Jinak občas používám (na horší dny) takový ten starý sypací Amica za dvacku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amica je zatím u mě top :D Tu používám už asi 16let :D (ještě na základce :D) A tento mi fakt neudělal s vlasy vůbec nic :( Nechápu...

      Vymazat
  2. mne tento suchy sampon vyhovuje velmi :) na mna funguje (a to mam tmave a huste vlasy) a nenechava stopy..a nesmrdi ako dove.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "zapisuji si" - nebrat dove, smrdí ještě víc jak tento :D :) Tak to je divné...hledala jsem teď nějaké recenze a vidím, že někdo to má úplně stejné jak já, další jsou extrémně spokojení...tak nechápu :)

      Vymazat
  3. Tak s tímhle suchým šamponem jsem naopak spokojená hodně, dokonce bych ho označila jako nejlepší, který jsem kdy měla..
    Bezoplachovou péči ve spreji jsem také měla, jen v jiné variantě a fakt néé, po pár použitích jsem poslala dál, hodně se mi po ní mastily vlasy. Na rozčesávání je podle mně nejlepší bezoplachový balzám ve spreji od Gliss Kur, je to moje stálice, jen prostřídávám různé varianty:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to vážně? :) Já se těším až ho dostříkám :) Tuším max. na 2x tam ještě mám :)
      ...a bezoplachovka je fakt na nic :( Asi radši připlatit o trošku a jít do toho gliss Kur - na něj jsem slyšela dost chvály :)

      Vymazat
  4. Já suché šampony nemusím. Nějak to na mě asi nefunguje. Nastříkám a po chvilce jsou vlasy hnusně mastné. Nedá se s tím nikam jít a raději si umývám vlasy normálně. Vím, že někdy čas na to není. Kdysi jsem používala od Syossu, ale teď už nepoužívám žádný.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám podobné...mě nejvíc vyhovuje Amica :) Ale i s ní nemůžu říct, že půjdu ven s rozpuštěnými vlasy a bude to ok :D
      ...a když prostě nestihnu umýt vlasy, tak je zapletu do copu, to se mi teď celkem osvědčilo, že je to i rychlé, malinká Sandra mě za vlasy netahá :D a nejde až tak vidět, že už potřebují umýt :D Hold na mateřské si někdy ani neuvědomím jak čas letí...a že už je čas umýt :D

      Vymazat
  5. S tým sprejom na rozčesávanie som na tom úplne rovnako. Oveľa viac stojí na poličke akoby som ho používala. Ja osobne čo mam vyskúšane a naozaj funguje je aspon na moje vlasy, ktoré sa tiez niekedy tazko rozcesavaju je od Lorealu Paris - Nutri gloss light sprej pre rozčesávanie, vôna je neutrála, a vlasy absolútne nezaťažuje. Ja mám už nejaké 4 balenie a som veľmi spokojná takže odporúčam skúsiť možno bude vyhovovať. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky