Půl roku...střih, klapka, realita, zoubky a sedmý měsíc :)

Tak nedávno jsem vám tu vypisovala, jak je to v šestém měsíci se Sandričkou super...a dnes přichází realita :D To je tak, když jsem psala souhrn za měsíc už v jeho polovině, kdy jsem si říkala "však se už do konce měsíce nic nezmění". A ono...změnilo se hodně.
ach ty řasy :) Už teď je jisté, že je má delší a hezčí jak já :D

V zkratce - kašel, rýma, zápal průdušek a jako bonus první zoubky přesně v té chvíli. Z klidného miminka se stalo velmi uplakané, které si stále vyžadovalo prso na uklidnění (stále nechce dudlík, jak jsem už psala) a hlavně maminku. Dnem i nocí. Z ukázkového spaní, kdy spinkala i 8-10 hod. v noci v tahu (max. s jedním kojením sem tam) jsme se dostali na téměř bezesné noci a buzení se i 15x za noc. Možná častěji...Dokonce první 3 dny, kdy brala léky a které jí nesedly, cucala prso nonstop...au :) Naštěstí je člověk celkem (překvapivě :D) odolný a i když to bylo těžké období, tak po týdnu bylo nejhorší za námi. Přišly zoubky - dvě spodní jedničky naráz a po jejich vyklubání přišla úleva. A smích...samozřejmě naší Sandričky :)

Mezitím jsme začali s příkrmy a chvíli s nimi bojovali. Hlavně kvůli tomu, že během zápalu průdušek a častém zvracení kvůli plnému nosu a kašli, si vypěstovala "averzi" na lžičku (s léky), takže lžičku s jídlem pak nechtěla velmi...přijmout? (no kroutila hlavou, držela semknuté rty a natlačit do ní příkrm byl ze začátku výkon :D). Naštěstí to trvalo jen asi 14 dní...:)
Od půl roku miminko už nemá tak výrazné změny ve vývoji (aspoň se mi zdá). Prostě jen vylepšuje přetáčení na bříško a na zpět. Péruje na ručičkách a "posiluje je" :D Na bříšku je snad stále...během chvilky a "ideální" je, když i hned po jídle. Naštěstí už málokdy zvrací...aspoň toto období je už asi za námi (trápil nás reflux). Chechtá se nahlas čím dál častěji a zkouší různé zvuky. Dokonce dva dny vydávala stále zvuky jako mňam-mňam :D Na bříšku se točí kolem osy a dokáže se velmi rychle pohybovat, takže už začínám být dost ostražitá. Couvá :D a baví jí dětské písničky a "nehračky" (krabice, lžičky, papírové kapesníky, kábly od pc! :-/...) a když něco moc chce, tak už dává pískáním najevo nevůli (když jí kábel nedovolím do ručiček).
Nově jsme jí učili i pít samostatně z hrníčku od Aventu. Ale o tom jsem psala už TU, tak mrkněte pokud vás zajímá jak to probíhalo :)

Roste už pomaleji - a i s váhou je to pomalejší. Aktuální míry okolo 7. měsíce byly 74-75 cm a 8,5 kila :) I přesto, že papá příkrm na oběd a navečer dostává kašičku. Kojit jsem ale nepřestala. I přesto cítím, že už kojím podstatně méně a kratší dobu :) Najednou je denní kojení celkem pohoda..už žádné bojkoty (viz. pátý měsíc) :)

Foto pro "mého" hejtera anonyma...on/ona pochopí :)

Co nás ale "trápí" je usínání. Znáte takové ty rady typu:
- dej jí dudel, sama usne?
- nech jí vyplakat, sama usne?
- dej jí do postýlky, zhasni, odejdi a sama usne?
- dej jí do postýlky, pusť uspávanku a ona za chvíli sama usne?
- trošku jí pohoupej a pak dej do postýlky a sama usne?
- narvi jí kaší a ona sama usne?
...

Tak u nás nefunguje nic! Od zápalu průdušek nespí déle jak 1,5 hod. v tahu (častěji má jen 40 min. úseky) a stále se v noci budí. A vyžaduje si...koho jiného než maminku. A prso... Zvykla si během nemoci na nonstop přísun a to, že spí se mnou v posteli a velmi rychle si to zapamatovala. Až překvapivě rychle :D
Takže funguji jako živý dudlík a jsem v noci vzbuzená i 10x, někdy víckrát...sem tam (v lepší noci) "jen" asi 7x. Ale tímto bych se asi neměla "chlubit"? :D Ale tak aspoň ty, které nemají děti vidí, že toto je realita mateřství...osobně znám dost matek, které nepřiznají jak je to vše s miminkem těžké (ne úplně vše, ale člověk někdy jde skoro na doraz, když fakt moc nepospí) :)

...takže ať taky vidíte i tu realitu :D :-P

Vaše

Komentáře

  1. Ale stejně je pořád úžasná, už se těším, až také jednou budu mít mimčo :) Jinak přeji, ať je už brzo zdravá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je nádherná! :)... My jsme přišli na svět dřív o 3 týdny, takže už mám doma 8-denního chlapáka :) Je to úžasné, člověku se změní celý svět :)... takže opět budu projíždět všechny články abych souhrně věděla co nás čeká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééj, tak to gratuluji! :) Hlavně hodně zdravíčka :))) Ano, je to úplně jiné...zvláštní a člověk si musí zvyknout ;-)

      Vymazat
  3. Sandřička je báječná a nádherná. Nooo, hezky si to užíváte, holky. Stelinka měla zánět průdušek taky nedávno, v šesti měsících a bylo to docela náročné. Kojit kojit kojit a dostaly jsme takový inhalátor s maskou, to se jí pranic nelíbilo :-(.
    Mějte se krásně.
    kdyzmamchut


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Děkujeme :)) Uff...inhalátor? Tak to nám dala dr. jen nějaké čípky do zadečku a různé kapky, ale ty čípky jí vyloženě nesedly a řvala i 3 hodiny v tahu...a tím myslím takový ten intenzivní pláč porovnatelný s očkováním, až na to, že při očkování řvala řekněme 5 min. max. ...Jsem ráda, že už je to za námi. Doufám, že už i vy jste zdravé ;-)
      A děkuji za koment :)

      Vymazat
  4. Ahoj, malá roste do krásy. Má pěkná kukadla. Líbí se mi ta poslední věta s tou realitou, pěknou řečeno ;-). Kača

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky