Bupi - do čeho jít a co hledat jinde?

Před příchodem človíčka do domácnosti se asi každá maminka zamyslí nad tím, jakou kosmetiku pro svůj poklad zvolí. A internet je mocný rádce a tak mnoho z nás už sahá raději po bezpečné dětské kosmetice. Mezi takové patří i slovenská kosmetika Bupi, která je bez parabenů, alergenů, barviv a je s přírodními složkami. Co víc si přát, že ano? :)

recenze bupi kosmetiky

Od feedo.cz jsme obdrželi několik kosmetických produktů na testování a zároveň jsem měla i prací prostředky a další kosmetiku i doma, takže se pojďme v rychlosti podívat na jednotlivé produkty a na závěr hodím i nějaké doporučení, co je opravdu dobré a čemu se možná raději vyhnout :)
...a když se dívám na fotku komplet sortimentu na stránkách bupi.sk, tak jsme vyzkoušeli vše až na jedno mýdlo :D

Tělové mléko Bupi - dost tekuté, až překvapivě. Výborně se ale roztírá a velmi rychle vpíjí do pokožky. Voní tak jako vše od Bupi - Bupi má v tomto stejnou parfemaci :) Velmi příjemné a má i příjemnou cenu, takže toto je fajn :) Manžel dokonce tvrdí, že to je prozatím nejlepší tělové mléko, které jsme používali (zatím Sebamed, Ceumed).

Šampón Bupi - dost tekutý a pěna se na hlavičce nevytvoří hned. ale stačí chvilku pošmrdlat a je tam :) Nepění jak blázen, ale zároveň zase nestéká z hlavičky. Při oplachování nám párkrát omylem šlo trochu pěny i přes obličej Sandričky, ale nevypadalo, že by jí to nějak dráždilo. I když...myslím, že štípání v očích a řev s tím spojený je spíš výsadou starších dětiček, které prostě musí "seřvat" mámu za to, že to fakt štípe...a přitom až tak nemusí. Já to tuším dělala :D Vlásky byly jemné a dokonce se mi zdá, že takové šupinky, co má na pokožce hlavy, se trošku ztratily/vyčesaly. 

Krém proti opruzeninám Bupi - je velmi velmi tuhý. Až tak, že z celkem tvrdé tuby nechce vylézt. Člověk fakt musí vynaložit pořádnou sílu (aspoň teda já s mýma ručičkama-klacíčkama), aby vydoloval aspoň váleček hmoty a ten mohl rozetřít po zadečku miminka :) Když je v tubě navíc i vzduch (v některých místech), tak se váleček "odpojí" a doslova vystřelí a potom letí nad miminkem, které z toho má strašnou srandu :D Za mě tedy tento krém ne - ale jen kvůli nepraktičnosti balení, protože když se vám pod rukou snaží miminko na pidi přebalovacím pultu obrátit na bříško, držíte ho pomalu silou na místě, tak vydolovat krém z tuby je fakt nadlidský výkon :)

Mycí pěna Bupi - když jí manžel "testoval" při koupeli malinké, tak říkal, že je to taková pěna jak z tužidla. Nevěřila jsem, že by byla tak "hutná", tak jsem otestovala i já...ehm, trošku přehnal přirovnání :D Je to prostě taková klasická pěna, která se (pokud nebudete hned nanášet na miminko) začne postupně vytrácet. Takže vymáčknout a šup s ní na miminko, pošmrdlat tělíčko a spláchnout. Nedělá nějak moc pěny, což je dobře. Zatím jsme si říkali, že do půl roku (nebo doby než půjde malinká do velké vany a bude tam sedět) to nebudeme přehánět s nějakými přísadami do koupele. Přeci jen holčička v tom sedí...a tak...snad chápete :)

Dětské mýdlo Bupi - to byla moje první volba a koupila jsem ho hned v okamžiku, kdy jsem zjistila že jsem těhotná :D Moje mamina ho používá také a nemůže si ho vynachválit. Nevysušuje pokožku rukou, takže není o čem. Tím pádem nevysušuje ani pokožku miminka a myslím, že toto by se mělo objevit v každé výbavičce pro miminko :)
Prodá se ve variantě s olivovým olejem (žluté)s heřmánkovým extraktem (růžové) a s lanolínem (modré). Ještě je v sortimentu verze Ultra Soft, ale to jsme prozatím nevyzkoušeli.


Vlhčené ubrousky Bupi - pro nás už skoro klasika. Jejich používání se prostě člověk asi nevyhne. Minimálně u doktorky a na návštěvách je máme vždy při ruce. Kupujeme právě buď tyto Bupi a nebo Pampers, které jsou asi top (ale mají i "top" cenu...co si budeme povídat). Tyto jsou s přírodními složkami, bez parfemace...ostatně jako vše Bupi a i když nejsou úplně tak vlhké, jak by člověk očekával, tak poslouží a člověk má aspoň pocit, že tam nenatřel (na zadeček, případně ručičky/tvářičku) tolik chemie. Trošku mi na nich vadí, že jsou takové jakoby "průhledné" (dírkované, to konkrétně ty tmavší vlevo) a trhají se po dvou (a více), takže jeden vždy musím zmuchlaný vrátit do balení, ale to jsou takové detaily. Nemám proti nim nic extrémního a je to cenově přijatelná varianta "přírodních" vlhčených ubrousků. Snad jen - ty světle modré jsou o něco lepší :)

....
bupi mydlo na skrvny, avivaz bupi

A protože my Bupi používáme od narození i na praní, tak v rychlosti...:)

Prací prostředek Bupi je opravdu šetrný. Má stejnou identickou vůni jako kosmetická řada. Na zadní straně je dávkování podle znečištění a podle tvrdosti vody, takže podle toho záleží i to, jak bude rychle spotřebován. Oblíbila jsem si tekuté prací prostředky, protože mi přijdou účinnější... :) Před porodem jsem si koupila nějaký super eko prací prostředek pro miminka, ale po něm prádlo strašně, ale fakt strašně smrdělo. A při žehlení? Všechny "hovínka" jsme si "vychutnali" podruhé :D Fakt smrad, takže jsem šla do tohoto pracího prostředku Bupi a nemůžu si vynachválit :) I když jsem možná objevila ještě jeden zázrak, ale o tom později...:)

Aviváž Bupi - někdo zastává názor, že není potřebná, já ale aviváže ráda používám na změkčení prádla. Proto i tuto dětskou jsem chtěla vyzkoušet. Opět voní jako vše od Bupi. Bohužel se nejedná o koncentrát, takže se nenaředí s vodou a "nezvětší její objem" :) jak u některých aviváží. Nepoužívám přesnou dávku, vždy raději méně. 

Každopádně ani prací prášek, ani aviváž pokožku naší Sandričky nedráždí.

A na konec můj "milášek" ...:D Mýdlo na skvrny od Bupi. Když už nic jiného od nich, tak aspoň toto mýdlo, protože je fakt účinné! A to maminky ocení :) Na pokakané oblečení je super - jen je potřeba se "neleknout", že flek jde stále vidět i přes drhnutí. Jakmile začne vše usychat, tak najednou se flek úplně ztratí :) Dobře pomáhá i na oblečení zašpiněné od příkrmů - u mrkve je to ale jak kdy :( Mrkev je prostě jiný "barvič" dětského oblečení :( Tam někdy nepomůže ani to, že Sandru hned vysvleču a rychle to namočím + nanesu přípravek na skvrny...


Takže na závěr - co od Bupi určitě stojí za vyzkoušení? 

Mohu doporučit mýdlo na skrvny, tělový krém a oblíbila jsem si i mýdla na ruce a prací prostředek :) 
Určitě bych si nikdy nekoupila krém na opruzeniny a zvažovala bych koupi mycí pěny (ale to spíše z toho důvodu, že mi nepřijde až tak důležitá). Šampón byl v pohodě...na miminkovské vlásky stačí, ale až bude Sandrička starší, tak asi zkusíme něco jiné. Vlhčené ubrousky chce vyzkoušet - z okolí vím, že někdo je miluje, jiný nesnáší. Já k nim mám takový neutrální vztah...když ty světle modré najdu v akci, tak si klidně koupím, ale nekupuji je za každou cenu :)

Znáte tuto kosmetiku? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Případně co třeba na praní miminkovských věcí používáte vy? :)

Vaše

PS: Děkuji feedo.cz za darování některých recenzovaných produktů a nezapomeňte, že máte možnost na jejich shopu ušetřit stovku, pokud zadáte slevový kód: SPACESUSI :) 

Komentáře

  1. Ja momentálne používam mydlo na čistenie pleti a som spokojná, pekne detsky vonia, nevysušuje pleť a nespôsobuje akné, aj na ruky je príjemné, tá detská kozmetika má fakt čo do seba.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky