Svině jménem celulitida

Celu, celu, celulitíííída. Mohla bych si zpívat když se sprchuju a mydlím si stehna sprcháčem. A když si je pak krémuju a omylem si je zmáčknu, tak už to z veselého pozpěvování přechází na trošku depresivní song a pláč nad "pomerančem" :D


S celulitidou se setká v životě mnoho z nás. Ona si totiž nevybírá. Nehledí na to, jestli je žena hubená jak proutek a nebo...trošku kulatější :) Já se řadím do skupiny štíhlých (s občasnými polštářky na bočnicích a šunkou na břichu :D) a málokdo mi věří, že tu celilitidu opravdu mám. No tak vám řeknu tajemství...fakt mám a když se s ní potýká i taková Bebe z blogu Růžový chroust, tak to už kde jsme ... :D

Jednoduše...celulitida si nevybírá podle hmotnosti. Celulitida jde spíš po lenosti a špatném stravování. Tedy alespoň občasném zhřešení ;-) A když se k tomu  přidá aktivní gaučing při pátečním vínku (!) u oblíbeného seriálu (heh, toto jsem zažila tak v roce 2013, before těhotenství ...sakra :D), tak...je problém na světe. V zimě ok, v létě už je to horší a hned nám to přidá pár vrásek (možná by ke krému na celulitidu mohli dávat i dárek slevovou poukázku na krém proti vráskám...? :D).

Na vzniku celulitidy se podílí více faktorů a mezi TOP patří - minimum/žádný sport, stravování (nejen chipsíky a smažené věci...), stres (náš každodenní), alkohol (častěji než často) a cigarety. A možná je toho i více. O faktorech psala i Veronika na svém blogu. Její článek určitě doporučuju! :)

Tip: Příčinou celulitidy může být i nadměrné zadržování vody. Tady mohou pomoci bylinkové přípravky - např. přípavky Kneipp® na odvodnění kromě odvodnění pomáhají podporovat i přirozenou funkci ledvin.

Celulitida - jak si s ní poradit?

Ideálně se hýbat. Když jsem před časem (sakra, ale je to dost dávno, když to hledám v historii blogu) cvičila 30-ti denní plán - 30 day shred od Jillian Michaels, tak jsem celulitidu ztratila komplet. Úplně a definitivně. Nenatírala jsem se v té době ani žádným anticelu krémem. Jen jsem cvičila. Dokonce i ty chipsy jsem do sebe párkrát narvala.
To jen dokazuje to, že pravidelný pohyb zaměřený i na stehna je jistota a efekt vydrží i několik týdnů poté...(samozřejmě jsem potom cvičit přestala...hanba mi :D). Taková stehna, jako v té době, jsem měla snad naposledy v 17-ti :).

Kosmetické firmy nám tvrdí, že "stačí" jen krémovat. Je tu ještě někdo, kdo tomu věří? :) Já si sice sem tam nějaký ten anticelu krém koupím (když je v akci, většinou jsou trošku dražší), ale nečekám, že se budu natírat a vyvalím se k telce a jsem zachráněna. Každý výrobce by asi měl dopsat i formulku "společně se cvičením se zbavíte celulitidy"...ale pak by nad koupí mohl někdo mávnout rukou, protože "když už se budu hýbat, na co drahý krém...stačí obyč Nivea, ne?" :)

proti celulitidě,

Možností jak bojovat s celulitidou je i masáž. Pravidelná a pořádná. Ta se potom může téměř vyrovnat pravidelnému pohybu. Určitě jste už zaregistrovali u jiných blogerek anticelulitidní pomůcku - takový ten "kondom" z tvrdého medicínského hypoalergenního silikonu. Dostala jsem ho na testování taky...dokonce ještě v době totálního obžerství v těhotenství, kdy jsem prostě papkala (žrala) vše...však když si miminko žádá...(byla moje omluva). Měla jsem tedy možnost otestovat ho po několik týdnů, i když přiznávám, že nebylo to po celou dobu...ale to ještě vysvětlím.
Koupit můžete TU

Popisovat tuto pomůcku s názvem CelluBlue asi velmi nemusím. Prostě tvrdý kondom :D Natolik tvrdý, že se zmáčkne jen trošku a když se přisaje na naolejovanou kůži stehen, tak dokáže vytvořit podtlak a udělat pořádnou masáž :)


Moje začátky byly ve stylu "na co si budu číst návod/sledovat video, to zvládne i cvičený šimpanz" :D  Takže jsem po sprše šla na to. Nenatřela jsem si stehna vůbec ničím (nezkoušet!). První chyba :D Vůbec se to nechtělo přisát (logicky :D). Když se mi podařil trošku přisátí, tak to bolelo jak čert. Napadlo mě tedy použít krém na celulitidu a strie Enja od Dermacolu. Zkoušela jsem vytvořit podtlak a hle - cuc a kondom držel :) A první co mě napadlo...přejíždět s tím přicucnutým kloboučkem po stehnu nahoru a dolů. Trošku to bolelo, ale nebylo to nijak hrozné. Ošetřené místo zůstalo trošku červené. Úplně jsem měla pocit, že se tukové buňky rozbíjejí :D ...ale ne, jen prostě jsem měla příjemný pocit promasírovaných stehen.

Další den jsem to aplikovala podobně, ale zdálo se mi, že to až tak nemaže. Tak jsem přešla na olej a už to bylo o něčem jiném. Tak rychle se nevpije do pokožky a klobouček pěkně klouzal nahoru a dolů po stehnech.


Asi po 4 dnech mě napadlo se podívat na video jak se to má správně dělat. Ehm...tak ono se to má stále přicucávat a odcucávat a masírovat v jednom směru? Já to dělala na noze vždy na jeden tah všemi směry :D Sakra...asi je fajn mít návody a možná by nebylo na škodu, kdyby už prodejce zaslal aspoň malý návod s výrobkem. Přišel totiž jen kondom (já už tomu asi jinak neřeknu :D) zabalený v pytlíku :) (to budou vyhledávací pojmy - použít kondom a pytlík v jedné větě... :D).

Proto jsem začala další dny postupovat tak, jak se opravdu má a měla jsem vždy pocit, že stehna jsou krásně promasírovaná. Bylo to opravdu příjemné. Modřiny jsem neměla ani jednou, asi jsem odhadla kolik si můžu dovolit klobouček zmáčknout. Podle toho se totiž vytvořila síla podtlaku na kůži.
Po několika dnech se mi zdála pokožka na stehnech opravdu hladší...netvrdím, že komplet bez celulitidy. Pak přišel porod a mateřské povinnosti a testování se omezilo na zhruba 2x týdně... ale i tak výsledky nebyly až tak zlé, i když v tomto případě se na tom možná podepsalo i to, že jsem postupně ztratila 17 kilo a vlastně i ta stehna se smrskla :)

Po článku u Veroniky mi ale došla jedna skutečnost...může klobouček používat vlastně těhotná žena a kojící matka? Nemělo by tam být někde prohlášení, že to není právě pro těhotné/kojící ženy vhodné? Ptáte se proč? Jednoduše proto, že každá taková masáž vlastně uvolňuje lymfatické cesty a to může vylučovat toxiny z těla. Když je v těle malý človíček, tak to asi není dobře...a když se ten človíček potom krmí mateřským mlékem, tak kdo ví...nepřechází to do mateřského mléka?
Pro jistotu jsem tedy přestala s testováním komplet a počkám na dobu, kdy přestaneme kojit...

Celkově jsou moje dojmy vesměs pozitivní. Doporučuji postupovat podle návodu a masírovat se ideálně denně, ale u ne až tak hrozné celulitidy i 3-4x týdně alespoň měsíc a půl. Když se k tomu přidá i aspoň trošku sportu (schoooody a rychlá chůze), tak ta celulitida se opravdu začne ztrácet. A je to určitě levnější jak nějaká procedura v kosmetickém salónu :) Plus dá se použít i na břicho, bočnice (bederní část) a hýždě (hmm...?).

výběr mých pomocníků - Avon Solutions Cellu Break, Saloos olej na masáž hráze (však proč ne :D), olej s úžasnou vůní z DM-ky, antistresový ještě více vonící olej od Dermacolu a oblíbený zpevňující olej Enja, Dermacol

A co používat k tomu? Jednoduše cokoliv, aby to pěkně mazalo :) Doporučuji olej, já už potom používala i ten víceméně nevyužitý na masáž hráze - však jsou v tom nějaké bylinné složky, tak proč to nedat i na stehna :) Kdo chce trošku rychlejší účinek, tak určitě použijte nějaký olej, který sám o sobě slibuje zeštíhlující efekt/proti celulitidě.

Po masáži už jen vypít aspoň půl litru vody, ať to jde vše ven (vidíte, já říkala, že to asi kojící matky nemohou používat...)...škoda jen, že tuky nevyčuráme :D

Taky s touto sviní bojujete? 
Úspěšně nebo jste zoufalé? Nějaké tipy a triky? :)
Podělte se v komentářích ať jsme do léta fit :)

Vaše
takymampomerančovoukůži

Komentáře

  1. Tiež mi to ponúkli na testovanie, ale tiež som si povedala, že kojím, takže kašlem nato. Ale myslím, že to nemá žiadny vplyv, riadim sa mamilou :) A potom som našla toto http://www.bachovky.eu/www-bachovky-eu/eshop/28-1-CELULITIDA-HUBNUTI-DETOX/0/5/359-Silikonova-masazni-banka-36-mm-54-mm. Trošku rozdiel v cene :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jí mám z antikoncepce, mám fyzicky namáhavou práci a jím z 90% vegansky. KDyž jsem byla za barem tak s emi to chvíi zlepšilo a teď zase běhám tak se to trochu udržuje ale hladkej zadek teda nemam:/:D

    OdpovědětVymazat
  3. Tomu se asi nevyhne nikdo z nás. Spíš než kdejaké krémíky a mastičky mě z toho dostal pravidelný pohyb. Není potřeba strávit celé odpoledne na cvičáku.. ale hodinka běh a pár cviků dá všecko do pořádku.

    OdpovědětVymazat
  4. no nevim.. behat 3-4 tydne min 5km.. rada si i zacvicim nebo zajdu na jiny sport a celulitidu mam.. takze nesouhlasim ze staci jen hodka behu a par cviku

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky