Motivační filmy, které vás (možná) přinutí zamyslet se a dělat něco jinak... :)

Ať zvedne ruku ten, kdo má pocit, že už se blíží podzim a že je ve vzduchu! Já jsem sice už skoro 2 měsíce doma na rizikovém, ale to co je venku už teď se mi tedy velmi nelíbí. Na druhou stranu...pomaličku se přikrádá období, kdy můžeme ležet s hrnkem čaje pod dekou a sledovat filmy :) (pro nastávající matky to asi moc platit nebude...uvidíme :D) Za ty dva měsíce jsem jich shlédla opravdu hodně a dnes se s vámi podělím o nějaké tipy na filmy, které prostě nebyly jen ha-ha, sex, láska..., ale mají silnou myšlenku.


Interstate 60 

interstate 60
Nečtěte si o čem má být, protože pak by jste možná hned řekly, že to teda ne :) Každý z nás někdy stál před rozcestím, kdy si měl zvolit jedno nebo druhé (práci, přítele, stěhování...cokoliv). A co by v tu chvíli každý z nás dal za to, kdy by aspoň trošku tušil co ho čeká, když si zvolí např. volbu A :) Tento film je tak trošku o tomto rozcestí, o tom jak naše volba může změnit celý náš život a vést ho až k... však uvidíte :) Film je plný trošku divných náhod, není úplně (vlastně vůbec :D) reálný, ale má velmi dobrou myšlenku a je to taková oddechovka :) Opravdu doporučuji, já se na něj ráda podívám znova :)

12 podmínek dědictví

Aneb (podle mých slov) film o tom, jak se z malého idiotka stane člověk s obrovským srdcem :) Aspoň mě teda hlavní  herec (i přesto, že je to krááááásný chlap, ale pochybuji, že je na ženský :D) ze začátku nebyl velmi sympatický...ale přesně o tom to je a o to víc vyzní konec, který je "relativně" happy end. Na konci zaručuji přinejmenším husí kůži, slabší povahy a těhotné...slzičky :) Je to jeden z mých oblíbených filmů, kdy si člověk tak nějak řekne...na čem vlastně záleží a fakt musíme mít jen prachy, abychom byli happy? .... 

Tisíc slov

To je už trošku ha-ha film (komedie) a ta myšlenka tam není tak silná jako v předchozích dvou tipech, ale i tak ho zařazuji do tohoto výběru :) Hlavní hrdina je taky tak trošku vůl :D, jde je po kariéře, rodinu odsouvá na druhou kolej...až do dne, kdy zjistí, že strom, který mu náhle vyroste na zahradě má přesně tolik listů, kolik jemu zbývá slov. Za každé slovo spadne list a až opadají...správně, bude to znamenat jeho konec. Chvilku mu to sice potrvá, ale nakonec si uvědomí sílu slov a mohli bychom říct, že není důležité, kolik slov za den řekneme...důležité je, kolikrát někoho pochválíme, řekneme, že ho máme rádi...Víte jak, pak nás to někdy mrzí...

Mezi nebem a zemí

Je to podle skutečné události, takže žádné opadávání lístků ze stromu nebo podivné náhody :) Mě vždy filmy podle skutečné události fascinují, zvlášť když dopředu ani nevím, že to je podle životního příběhu hlavní postavy. Tento film je klasickou ukázkou toho, jak z ničeho se člověk může dostat "na vrchol" a být šťastný. Je to dlouhý proces, ale když člověk opravdu chce a něco pro to udělá, tak se úspěch dříve nebo později dostaví.
Mezi podobné filmy bych zařadila i Jobs, Pokojný bojovník, Útěk do divočiny, Vzepřít se obrům, ale třeba i Koupili jsme zoo. Věděli jste, že ten poslední jmenovaný je taky podle skutečnosti? :-o Pro mě to byl absolutní šok, protože jsem myslela, že zase jen někdo trošku v té Americe přeháněl :) Film se mi líbil, oddechovka, ale za celou dobu mě ani nenapadlo, že je to reálný příběh. Sakra, manžel stále říká, že jsem spoiler a prozradím i to co nemám :D

Miluj svůj život

Znáte stejnojmennou knihu od Louise L. Hay? Pokud ne a nechce se vám číst, tak zkuste najít online tento film a trošku se ponořit do jejích myšlenek. Já osobně mám ráda knihy typu Tajemství, Síla přitažlivosti apod., protože mám velmi silné podvědomí a když se na něco opravdu soustředím, tak se téměř vždy dostavil efekt. Někdy mi to přijde až neuvěřitelné, ale je mi jasné, že někdo si teď ťuká na čelo, že mi hrabe :D ;-) Moje sebevědomí bylo vždy dost nízké a pochroumané (základní škola s rovnátky, extrémním akné a ostychem nebyla zrovna procházka růžovou zahradou) a fráze typu: "Miluji se" je sice na první pohled trošku psycho, ale čím častěji si to člověk říká, tím více tomu uvěří a i když se stále vyskytují situace, kdy jsem "sražena" nazpět, ale už to ani zdaleka nejsou ty stavy co kdysi a vlastně si někdy i říkám...na to, že je mi skoro třicet, vypadám celkem dobře :D Takže tento film je hlavně pro slečny/ženy/dívky, které potřebují trošku nakopnout k činnosti, nakopnout sebevědomí, myslet pozitivněji... :)
Podobné filmy - The Secret, The Opus, The Compass Movie :) Nejlepší z nich je The Secret, ty další dva už jsou vlastně stále o tom stejném. Plus The Secret je i nadabované, takže stačí pustit a nechat se unášet slovy :)

Pošli to dál

Myslím, že tento film nemusím představovat. Musím ho ale zahrnout do tohoto výběru, protože podle mě je to film s dokonalou myšlenkou a vždy když ho vidím, tak na konci brečím až hystericky :)) Myšlenka toho, že pomož aspoň pár lidem a zajisti, aby ti pomohli dalším...a spusti tak vlastně řetězec je naproto dokonalá, reálná, pravdivá... Osobně tomu věřím, protože řekneme že po každé soutěži, kdy někoho z vás obměním a potěším :), mi někdo podaruje (buď v rámci spolupráce nebo podaří se vyhrát i mě) něco, co více potřebuji :) Je to sice asi blbý příklad :D, ale víckrát se mi osvědčilo, že když jsem někomu pomohla, poradila, něco podarovala...tak se mi to v jiné podobě vrátilo zpět. Pokud je tu někdo, kdo film ještě neviděl, tak toto je povinná jízda! :)

Teď a tady

Už jen tím, že jsem napsala název mám husí kůži po celém těle a knedlík v krku. Opravdu smutný, smutný, smutný film, ale reálný (není však podle skutečnosti). Myslím, že ten, kdo zažil v rodině někoho, kdo zemřel na rakovinu/těžkou nemoc bude mít podobné pocity. Tento film jsem sice dokoukala se suchým okem, ale asi minutu po skončení mi volala mamina a oznámila mi zprávu, že zemřel někdo z naší rodiny...právě na rakovinu. Přišlo mi to jako obrovský paradox, neuvěřitelná náhoda...a slzy tedy nakonec přišly, pochopitelně ...:) Tento film je silný, ale budu se asi bát na něj podívat znova :)
Podobný film - Hvězdy nám nepřály (i když ten jsem neviděla, ale knihu mám přečtenou :)).

Které filmy motivují vás nebo které vás oslovily v poslední době? 
Pište do komentů, ráda se inspiruji :)

a btw. máte rády tento typ filmů? 


Příjemnou podívanou :)
Vaše

 

Komentáře

  1. The secret som videla a aj sa snažím podľa toho riadiť, hoci nie vždy to ide :) a ten posledný sa teraz bojím aj pozrieť, ale musí to byť krásny film :) takéto filmy so silnou pointou mám velice rada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale podívej se na něj ;-) Prostě jen shoda náhod...sice divná, ale stalo se... A já se taky podle tajemství snažím řídit, ale přesně...někdy se to opravdu nedá, člověk musí mít aspoň trošku "náladu", ale výsledky celkem stojí za to :)

      Vymazat
  2. Ani jeden z těch filmů neznám.. Někdy je fajn si podobné pustit. Díky za tip :) franckovaveronika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tipy. Mám moc ráda Now Is Good, na konci jsem brečela jako želva :D

    OdpovědětVymazat
  4. Z filmů jsem neviděla ani jeden, takže moc děkuji za tipy! Mám takovéto filmy, po kterých musí člověk chvilku přemýšlet a něco v něm zanechají, moc ráda :)) evey

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Přesně tak, tyto filmy by měly být povinné...ne jen nějaké blbé střílečky a akční, které člověku nic nedají :-/ Mám už vypsaných asi dalších 10 filmů na "podobném principu", tak možná časem přijdou i další tipy :)

      Vymazat
  5. doporučuji mr.nobody s jaredem letem, to je něco na styl jako ten první film, podle toho, jak jsi ho popsala :) a 7 pounds, pokud jsi neviděla, s willem smithem.. mě to sice moc nedojalo, ale vím o lidech, které ano, takže to můžeš zkusit :D a hvězdy nám nepřály si klidně koukni, vím, že tě knížka extra nevzala, ale film by mohl :) hlavně ansel a shailene to spolu vážně válí :) a pak bych ještě doporučila cloud atlas, ten je taky hodně k zamyšlení, ale taky hodně zvláštní, někdy je třeba ho vidět víckrát, aby člověku došli všechny ty pointy. aspon já to tak měla, ale možná jsem jen pomalá :D díky za typy)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozřejmě tipy... ach jo :D

      Vymazat
    2. Oh, Jared, můj idol už od 15-ti let :DD Tak to se musím podívat :) Díky za tip!
      7 pound jsem viděla, možná tím, že jsem to viděla s titulkama mi to až tak moc nedalo, ale plánuju dát tomu filmu ještě jednu šanci a i na Hvězdy nám nepřály časem dojde...Atlas mraků už mám za sebou :)

      Vymazat
    3. Mr. Nobody jsme nějak s manželem nepochopili...ehm :DDD Bylo to na můj vkus až moc zamotané a nějak stále nedokážu pochopit, proč tam byla až taková vzdálená budoucnost...a vlastně víc věcí mi tam nějak uniklo :)) Nebo jsem nad nimi až moc přemýšlela, jak já to někdy u filmů dělám a jakmile mi tam něco "nesedí", tak hotovo :D

      Vymazat
  6. dobré tipy na filmy, já se chystám pustit Klub poslední naděje zrovna, pokud na to muž konečně bude mít náladu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluji tenhle typ filmů!! Nejvíc mě inspirovali filmy jako surfařka, never give up a je to i můj život.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. predpokladam, ze si myslela: Nikdy to nevzdávej (2008) (Never Back Down) místo Never give up, že?

      Vymazat
  8. A the secret jsem taky viděla, mám staženou i knížku))

    __________________
    http://deny-garnet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Niekoľko z týchto filmov som videla a musím povedať, že sa v tomto zozname ocitli právom. Páči sa mi, že niektoré boli aj v telke a že konečne nám neponúkajú len prvoplánové filmy, ale aj niečo na zamyslenie sa, niečo, čo niekoho môže posunúť ďalej alebo len tak pozastaviť sa na chvíľu a uvedomiť si seba a svet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně si to vystihla :) čím jsem starší, tím více mám ráda tento typ filmů :)

      Vymazat
  10. Film Ultimate Gift je niečo neskutočné, videla som ho už viackrát, pozerala som to ešte počas vysokej s kamarátkou a je to fakt sila, čo sa ten Jason všetko naučí a ako sa zmení, je to tak úžasné až sa obávam, že také niečo skutočne existuje, či sa človek a hlavne chlap dokáže od základov zmeniť. Samozrejme, je to trochu smutný film, no tak už to v živote proste chodí, aj keď konkrétne choroba, ktorá je zasadená do deja filmu je niečo hrozné, keby naň vynašli zázračný liek tak nám je hneď na svete lepšie.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je to nádherný film...i přesto, že když jsem ho viděla poprvé, tak jsem si fakt nejdřív myslela, že to bude blbost, protože on byl takový trošku "hlupák" (pěkně řečeno :D)...ale líbil se mi herec :D, tak jsem tomu dala ještě šanci na pár minut...a vida, už ho mám v oblíbených filmech :)

      Vymazat
  11. Krásné filmy a děkuji za tip. Ale nemohu je na webshare ani na ulož.to najít. Kde je stahujete Vy? Děkuji

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky