Nějaký ten šestý a sedmý týden...

Je mi stále zle. Fakt se to nějak nelepší. Vlastně co bych čekala...spíš se to stále zhoršuje. Ale nemám ranní nevolnosti. Ráno je mi ještě relativně dobře. Zhruba kolem desáté hodiny dopoledne to začíná. Žaludek na vodě, celý den pak divné pocity a do toho strašná únava. Nepamatuji si, kdy jsem byla naposledy taková lemravá (ok, jsem líná dost, ale toto se nedá porovnat, protože někdy bych i chtěla...ale nedá se :D).


Co mě "trápí" je, že mi strašně narostla prsa. Připadám si jak kdybych tam měla melouny a tak nějak do práce stále nosím to stejné oblečení - jednoduše proto, že to zakrývá a je to tak nějak jediné co mi ještě je a co v pohodě obleču :) Vždy jsem byla "ta s dvojkama" :D, tak akorát. Mám několik triček, které jsou fakt obtáhnuté, ale teď kdybych si je oblékla, tak se asi každý vyděsí "co se ti stalo?!".
Podprsenka mi není ani jedna a dokonce ta svatební (fakt krásná a celkem drahá, kterou jsem si kupovala minulý rok) vypadá, jak kdybych jí ukradla mladší ségře, která má jen nějaké "lentilky pod kobercem" :D
Vyrazila jsem proto na nákup nové a když jsem sahala po 80 C cítila jsem se ...trapně. Mám totiž nějakých 53 kilo a 162 cm, takže taková koziska jsou fakt extrém. Když jsem si zkoušela i nějaké tričko, které překvapivě bylo na tělo (nevypadalo, ale asi jsem neodhadla velikost :D), tak to vypadalo až pamelovsky a vulgárně. Břicho mám totiž zatím ploché, protože tím, že je mi permanentně zle jsem trošku zhubla.
Fakt se divím, že si těch koz ještě někdo nevšiml :D

Další dny plynuly tak nějak jednotvárně. Díky únavě jsou všechny dny tak nějak stejné. Spánek, práce, spánek, spánek, práce... Spánek/spánek za sebou jednoduše  proto, že přijdu z práce a musím si jít pospat. Aspoň na hodinku, někdy i déle. Chvilku se vzpamatuji, najím. Zjistím, že je mi zle, kroutím se na gauči u televize a kolem desáté to vzdávám a jdu spát. Spím více jak mimino - cca 11-12 hod. denně. Když počítám tak 9 hod. v práci (s cestou tam a zpět), tak mi z toho dne už moc nezbývá :D

Jeden den jsem na tom byla až podezřele dobře, že jsem už propadla panice, že se něco "pokazilo". Mám kamarádky, kterým těhotenství skončilo dříve než pořádně začalo (bohužel, ale je to realita dneška :(...), takže odeznění nevolnosti mi bylo hned podezřelé. Jak se mi "ulevilo" když mi večer bylo tak zle, že už jsem se nakláněla nad záchod...naštěstí stále bez zvracení :) Dokonce jsem četla články o tom, že čím více je zle, tím lépe :D Takže uvidíme co přinesou další týdny, ale každopádně...nemyslela jsem si, že může být až tak zle...ehm :D
...a ta únava...ach ta únava...

Vaše 


PS: toto bylo aktuální zhruba v polovině února/februára...takže už to máme za sebou, i když...vždy se najde něco :D










Komentáře

  1. Chtěla jsem napsat, že tě obdivuju, že o těhotenství píšeš hned, mě by pověra nedovolila...:-) Ale když to bylo v únoru...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tak :) Průběžně jsem vše zapisovala...a čekala na vstup do druhého trimestru a první výsledky testů + ultrazvuk...a až potom jsem začala zveřejňovat :) Člověk přeci jen nikdy neví ;-)

      Vymazat
  2. No hele, céčková podprsenka není žádná tragédie, to by právě měla být spíš norma pro ženy s menšími prsy. Já celý život nosila obyč podprsenky, co jsem našla jen tak v obchodě, prsa mám menší, tak jsem měla standard velikost 75B, 80C mi už přišlo moc. A jednou jsem se rozhodla zainvestovat do lepší, i sportovní podprsenky, a zašla si do specializovaného obchodu na bra-fitting, kde jsem zjistila, že patřím do oné asi 90% skupiny žen, co nosí špatné číslo podprsenky. No takže ač mám široký obvod hrudníku a spíš menší prsa, tak moje správná velikost je 70D, resp. 65E (nepřímá úměra - čím užší obvod, tím je potřeba větší košíček). No a tyhle velikosti mi opravdu úžasně sednou, nedá se to srovnat s tím, co jsem nosila předtím. V obyčejném obchodě už si nevyberu, protože k těm původním číslům bych se už nevrátila, bohužel moje číslo ve většině obchodů nemají, tak chodím v Brně pořád do toho jednoho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem přešla na 85 D ....mezičasem :D A o tom jsem už slyšela, že strašně velké %žen nosí špatnou velikost podprsenky a že se to pozná i tím, že jí to vzadu nesedí "rovně" na zádech, ale že tam má takový "oblouk" (no těžko popsat, to se musí vidět :D) ...a kdysi jsem měla "jen" 70 A a přitom jsem nikdy nebyla plochá. Ale teď mám opravdu mega obrovská prsa...a co já vím, nějak si na ně ještě nemůžu zvyknout (doufám, že se zmenší po skončení kojení) :))

      Vymazat
    2. Jasné :D A můžu se zeptat (snad to není moc osobní dotaz), plánuješ třeba v podprsence i spát? Já jsem totiž slyšela, že když se v těhotenství nosí podprsenka nonstop, tak by těhotenství nemělo ovlivnit tvar prsou (to že po kojení by byla míň pevná než před těhotenstvím).

      Vymazat
    3. V den, kdy si psala tento dotaz jsem si říkala "proč bych jako měla" :), teď jsem během 2 dní přečetla jednu knihu o těhotenství a kojení a tam spaní v takové té kojící podprsence vřele doporučují...takže odpověď je: Pravděpodobně ano, pokud seženu podprsenku, která mě nebude nikde tlačit :)

      Vymazat
  3. Ty bláho, koukám, že to nemáš vůbec jednoduchý, moc ti držím pěsti ať s mimčem všechno parádně zvládnete. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :) Snad to nějak dáme :D A myslím, že některé těhotné to mají ještě horší...např. ani nemohou chodit do práce, prostě jen první 3 měsíce jen "leží"...takže jsem na tom byla ještě celkem dobře :) Ale upřímně - myslela jsem, že to těhotenství bude "větší sranda" :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky