Regenerační vlasový šampón a balzám Dead Sea Tradition, Manufaktura

Už pár týdnů tu kvikám nad tím, že pomalu a jistě přejdu na přírodu a manžel to ví. Proto mi k vánocům podaroval balíček kosmetiky od Manufaktury a ten obsahoval mimo jiné i regenerační šampón a regenerační balzám na vlasy se solí z Mrtvého moře.

šampón Dead Sea Tradition

Regenerační vlasový šampón, Manufaktura
Šampón obsahuje mimo zmiňované soli i panthenol a výtažek z pšenice. Někoho překvapí balení, které se opravdu na první pohled nezdá velmi praktické. Je to ale jiné a svým způsobem je "milé", že na šampónu visí visačka s textem: 

Mrtvé moře
Jedinečné minerály a stopové prvky z Mrtvého moře mají blahodárný vliv na celý organismus, čistí, regenerují a prokrvují pokožku a zvyšují její ochrannou schopnost. Produkty se solí a bahnem z Mrtvého moře jsou vhodné pro osoby trpící lupénkou, ekzémy, akné a revmatickými bolestmi. 

No, neber to :) Manžel při vybírání asi myslel na to, jak si stále škrábu hlavu a jsou z toho nervózní :D Na balení se mi líbí i uzávěr, na kterém je krásné logo Manufaktury. Už kvůli tomu mají u mě plus, protože mi bude za chvilku (jsem už skoro na dně) líto celé balení vyhodit :) Přemýšlím jakým způsobem a na co bych ho využila (plus to musí být "důvěryhodné", aby mi to sežral i manžel :D...ten je rozený vyhazovač všeho a musím pořádné důvody PROČ si to a tamto chci nechat :D). 
Tím, že balení má široký uzávěr je pochopitelné, že do dlaně vyprskne šampónu více než chceme, ALE dá se pohodlně zase nazpět nalít do láhve, takže podle mě je to celkem fajn nápad :) (samozřejmě pokud si nedáváš šampón rovnou na vlasy, ale do dlaně) 
Vůně je příjemná, neutrální, ale překvapivě celkem výrazná. Na vlasech se i drží nějakou dobu po umytí a zvlášť v prvních týdnech jsem jí cítila i na druhý den. Pak jsem si asi zvykla :)

Překvapilo mě, že obsahuje složku SLS (Sodium Laureth Sulfate), protože ta způsobuje pěnění výrobků a tento šampón velmi nepěnil. Aspoň při prvním umytí, při opakování už to bylo lepší. 
Někomu se může zdát, že objem 270 ml je málo, ale hlavu si umývám 3x týdně vždy na dvakrát a i přesto mi vydržel od vánoc (kdy jsem ho hned musela používat :D) až do dnešního dne. Plus ještě asi tak na 4-6 umytí mám :)

Hodnotím na 8 b. z 10 b. 

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Maris Sal, Sodium Cocyl Hydrolyzed Wheat Protein, Panthenol, PEG-75, Lanolin, Parfum, Styrene/Acrylates Copolymer, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Exthylhexyl Salicylate, Citrid Acid





balzám Dead Sea Tradition, Manufaktura kosmetika

Regenerační vlasový balzám, Manufaktura
Pokud si koupíte výše zmíněný šampón, tak doporučuji i tento balzám, který si po smytí šampónu nanesu na zhruba 3 minutky do vlasů a potom spláchnu. 
Balení je relativně malinké (200 ml), ale jako i šampónu stačí ho opravdu málo. Já, tím že trpím na seboreu, si ho nedávám úplně ke kořínkům. Spíš jen na takových posledních 15-20 centimetrů vlasů (ano, mám je nyní skoro až do pasu, stále neschopná najít dobrou kadeřnici :D), které jsou nejvíce namáhané. Teď v "zimě "jsem jim zase dala zabrat, přeci jen když je mám rozepnuté, tak se mi stále odírají o bundu, kabelku a nebyly pod čepicí :D
Pod uzávěrem se nachází ještě průhledný ochranný obal - takže já, samozřejmě, pravidelně zapomínám, že tam je a "lámu" si prsty, když do něj narazím :)
Vůně téměř identická jako u šampónu, možná dokonce o trošku výraznější. 

Jsem z něj nadšená, proto 9 b. z 10 b. 


Složení: Aqua, Celearyl Alcohol, Dipalmoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Ceteareth-20, Amodimethicone, Trideceth-12, Cetrimonium Chloride, Panthenol, Parfum, Maris Salt, Benzyl Alcohol, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone



Efekt
Fakt se musím přiznat, ale když použiji oba výrobky a rozčešu si vlasy (! to nedělám pravidelně :D), tak mám nádherné lesklé vlasy. Nikde nic neodstává (žádné pidi vlásky) a vlasy vypadají zdravější a pevnější než kdy předtím. Moje seborea se celkem držela celé balení - až teď asi týden začínám mít šupinky v hlavě, takže to je asi znamení, že je čas vyměnit šampón. ALE vrátím se k němu určitě :)
Vždy jsem se bála těchto "více přírodních" šampónů, protože jsem slyšela zvěsti, že vlasy budou nepoddajné, rozlétané, fuj, zplihlé...ale není tomu tak. Právě naopak - vlasy byly úplně jiné než po klasických silikónových šampónech. 
Na druhou stranu - mastí se mi stále stejně rychle...takže proto i to umývání 3x týdně :(

recenze Manufaktury, balzám a šampón

Co někoho ale může odradit je vyšší cena - šampón koupíte zhruba za 149 Kč (5,5 €) a balzám za 165 Kč (5,75 € co jsem viděla cenovku). 
Ještě jednou ale zmiňuji - při opatrném používání (tedy kdy nejsem zastánce "vyleju si toho co nejvíc do dlaně a šampón mám na 3 použití") vydrží alespoň ty 2 měsíce a kdo si hlavu myje méně častěji jak já, tak možná i déle :)

Tím, že mám dlouhé vlasy, tak přiznávám, že ho někdy nepoužívám komplet na celou délku - na ty "mrtvé vlasy" (konce, prý to co je odrostlé, je už vlastně mrtvé a my se snažíme dávat výživu tomu co je mrtvé ...ehm, nějaké rozumy z nějaké bio/eko stránky :D) si dávám úplně nejlevnější jemný šampón pro citlivou pokožku bez silikónů atd. od Baley. Stejně budu zkracovat...snad už v blízké době :)

Používáte? Znáte? Jaké jsou Vaše TOP šampóny nebo balzámy na vlasy?

Vaše 



Komentáře

  1. Vypadá to celkem dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. radšej dám tú cenu za prírodný šampón, ako 6€ za Aussie a obsahuje samé parabény :) a táto značka ma láka už dávno, odkedy som našla tento obchod v Centrali v Bratislave :D len stále neviem, čo si mám odtiaľ kúpiť.

    Inak ak sa môžem spýtať, kedy bude vyhodnotenie giveaway?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manufaktura má dobré a kvalitní věci, jen někoho může odradit o něco vyšší cenou :(...a vyhodnocení - pracuje se na něm, ale je tam mnoho komentů, mnoho bylo i smazáno (pak se navýšil počet), tak odčítám a počítám, kdo chtěl 1 a kdo 2. balíček...a mám teplotu, tak jsem nějaká zmatená.. :D...ale pokusím se dnes/zítra určitě :)

      Vymazat
    2. radšej si niečo priplatím za kvalitu, ako si zakaždým kúpiť niečo za pár centov a potom mi to stojí v kúte a obsahuje to samú chémiu :) ďakujem za odpoveď a skoré uzdravenie :)

      Vymazat
    3. Souhlasím s tebou a jsem ráda, že je nás víc ;-) ...díky a fakt se posnažím co nejdřív vyhodit výsledky ;-)

      Vymazat
  3. Vypadá zajímavě:) Potřebovala bych něco co by mi vlásky zpevnilo, takže bych tohle velmi ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem konečně našla, kde u nás Manufakturu prodávají a jsem fakt nadšená:D Naposledy se mi líbil nějaký balzám na vlasy v takové roztomilé sklenici, ale tak nějak jsem se zatím nerozhoupala:D No ale příště s prázdnou určitě neodejdu, vypadají super:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to se musím po nich mrknout teda. Děkuji za tipy ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, tak teď jsi mě inspirovala, příští týden si jdu pro něj, seborea je i můj věčný přítel :-) Jinak co do těch eko/bio keců o mrtvých vlasech - ano, i u nás na medicíně nám to tvrdili, takže já bych jim docela věřila :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že si spokojená ;-) Hmmmm...tak to teda asi nebudou jen kecy :D

      Vymazat
  7. Bohuzel ja se zklamala, mam serbou a u teto znacky mam koupey jeden sampon a efekt hruza, mastny vlasy, strasne svedi, strupy, myslela, ze mi to prirodni sampon zklidni a houby, ale z Mrtveho more muze byt lepsi uznavam. Jen ty ceny..jako kdyz to clovek nema ozkousene, celkem na odstrel:((((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uff, to vážně? :-( Já od té doby co používám vše co je "očištěno od silikony a jiné srajdy" si žiju se seboreou o něco lépe...každopádně teď mám šampón Yves Rocher, od kterého jsem si celkem slibovala a teda... :-/// Ale o tom bude recenze na blogu...a asi nebude velmi pochvalná..

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky