Exkurze po zahraničních beauty blozích

Na Slovensku je 6. ledna státní svátek, tak proč nevyužít den volna na nějaké "courání" po zahraničních blozích. Hledala jsem hlavně inspiraci. Buď na nové rubriky, články, design atd.



Když jsem porovnala blogy českých/slovenských blogerek (dále "naše" blogy) a těch zahraničních, tak... 

ZDROJ: tu
Naše blogy jsou někdy více promakané. Mluvím zejména o těch známějších blogerkách, které si s designem pohrály, mají ho dokonalý do poslední šipky, která nás přesune na další stránku a do posledního komentáře, který je označen číslem :) Zahraniční blogy více používají "obyč" šablony, které si člověk může vybrat v administraci na blogger.com a nehrají si tak s detaily. Samozřejmě to neplatí pro všechny, ale v tomto naše blogy přeci jen vedou :) a už i "malé" blogy (podle followerů) mají ťip-ťop desing :)

Naše blogy mají obrovské obrázky. Nevím, jestli jsem jen neměla štěstí na ty pořádné beauty blogerky, ale mnoho zahraničních blogů mělo jen takové pidi-mini obrázky, ale zase - dost často to nebylo na úkor kvality. Stále bylo vidět, co na té fotce má být a články se tak nenatahovaly :) A hlavní zjištění, zahraniční blogerky asi nemají zrcadlovky (ne v takové míře), jako tu už má každá druhá :) Jejich fotky byly v některých případech i nekvalitní (jak z mobilu se slabším rozlišením) a i přesto jejich blogy měly více jak 10 tis. následovatelů :)

Ani zahraniční blogy nemají extrémní množství komentářů pod každým článkem. Všimla jsem si toho náhodou a překvapilo mě, že i blogy, které mají xy-tisíc followerů měly pod některými články 0-10 komentářů. Kontrolovala jsem to namátkově u více blogerek (to vypadá, že jsem se musela strašně nudit, že ano? :D) a nenašla jsem články, které by měly i více jak 100 komentů, jako můžeme vidět na některých našich blozích. (ne na mém, málo se snažíte :-P :D)

Zahraniční blogerky více rozpisují složení, cenu, možnosti nákupu, pro a proti v rekapitulaci, obrovské množství textu. Ukazují varianty produktu, možnosti kombinací. Celkem přínosné info, ale někdy mi to přišlo už moc. Myslím, že AŽ TOLIK informací by nikdo pravidelně nechtěl číst + kdo by to stále psal, že ano? :))

Někomu se tím, že píše blog vlastně splní sen :)
ZDROJ: tu
Zjistila jsem, že mě absolutně nebaví nailblogy. Viděla jsem jich pár a byly tam prostě a jen nehty a nehty. Na milión způsobů, ale bez nějakého kreativního vzoru. Prostě jeden den nalakované modrým, druhý den červeným, třetí den zlatým lakem... 

Ten "můj" pohyblivý banner nad články má stále více blogerek. Hold asi našly podobnou šablonu jako já :D Ještě stále fičí různé pohyblivé texty, ale začíná převládat úplná jednoduchost jako známe i u našich blogerek jako Lili :) 

Zahraniční beauty blogy postrádají random fotky. U nás je to už pravidlem, že když je např. předvánoční období, tak se všude objevilo mnoho random fotek "vlastně o ničem", ale rády na to koukáme :) Na zahraničních beauty blozích se toto stává ojediněle, tak nějak jsou všechny věrné tomu co si daly jako primární cíl - tedy kosmetický blog :)

Stále více beauty blogů je zaměřených čistě jen na eko kosmetické výrobky a jejich recenze. Škoda, že většina značek u nás vůbec není dostupných (googlila jsem poctivě :D). Některé vypadaly zajímavě...

Mnoho zahraničních blogů mě odradilo: 
- svým písmem. To není samozřejmě problém jen těchto zahraničních, ale viděla jsem to hooooodněkrát. Špatné písmo je každé, které není Arial, Times New Roman, Tahoma...prostě ty normální, které se používají pro jakékoliv dokumenty. Písma, které vypadají jako psací, divně pokroucená se nedají dlouhodobě číst. V nadpisu ok, ale nemělo by se přehánět. Moje angličtina je taková...no, že sem tam něco i přečtu a přeložím si, ale písmo, kdy přemýšlím co je g a q, odcházím hned ...
- nemusí to být jen typ písma, ale i jeho velikost. Písmena jak kráva nebo jak mravenečci, která jsou nahuštěná v maximální šířce, že pomalu na 17-palcovém displeji musím použít posuvník, je už moc :)
- poslední článek byl před půl rokem - nechápu jak je Google posunul tak nahoru ve vyhledávání (prostě jsem jen pár prvních stran na různá klíčová slova), když poslední příspěvek byl v září minulého roku. A předtím v květnu. Některé blogy, které mají i 100 tis. následovatelů mají cca 20 zveřejněných článků za rok?! WTF? :D A já se tak snažím... :))
- když jsem neviděla autorku :) Vím, že někdo chce zůstat v anonymitě, ale není blogová komunita právě o tom, že aspoň trošku tušíte, kdo vám vše píše? :) A hlavně...že jste zvědaví, kdo má takový názor "na věc" :)
- fotky odstínů na chlupaté paži. No comment :D

Zjistila jsem, že naše blogerky určitě hledaly inspiraci právě na těchto zahraničních blozích. Sem tam jsem narazila na blog, který byl podobný jednomu "z našich" (CZ/SK) :) Ale to je podle mě přirozené :)

Zjistila jsem, že Naked Urban Decay paletku očních stínů má KAŽDÁ beauty zahraniční blogerka! Už jsem měla pocit, že mě to pronásleduje, protože líbí se mi, ale vím kolik zhruba stojí (moooooc a když jsem to řekla manželovi, tak říkal, že mi radši oči vypíchne :D, než abych dala 1400+ Kč/50+ € za něco čeho se mu jeví, že mám doma hodně ...včera jsem si rovnala zásoby kosmetiky před manželem, velká chyba, najednou zjistit, že mám nadbytek :DD). Na těchto blozích na mě koukala všude - nejčastěji nyní jako TOP 2013 produkt a nebo jednoduše v must-have rubrice :) Ok, must-have, ale já taky must-have na koupi :D
nars, nyx, estee lauder
Jednou toto CHCI vyzkoušet! :)

Chtěla bych vyzkoušet a moje srdce piští po:
- Nars kosmetice
- korektoru NYX (recenze tu)
- Benefit kosmetice - ta sice je u nás relativně dostupná, ale taky za nehorázné prachy :-/
- make-upu Estée Lauder Double Wear. (pěknou recenzi jsem našla tu) Je k dostání ve více odstínech, ale cena je taky tak 30 € a výše, takže zatím (do té doby než budu bohatá :D) nepřipadá do úvahy :(

A na závěr seznam blogerek, které podle mě stojí za shlédnutí: 
zahraniční blogerky, beauty bloger
http://www.cosmeticcupcake.com/ - dobře, toto je zrovna více nailblog, ale fotky má krásné. Líbí se mi i jednoduchý design a přehlednost blogu. Určitě se k ní ještě párkrát podívám :)

http://www.makeupandbeautyblog.com/ - toto už je namakaný blog. Vzhledově dokonalý. Trošku crazy :) Nádherné fotky. Můžeme si zavzdychat nad produkty, které pravděpodobně 80% z nás nikdy nebude držet v ruce :) Ale líbilo se mi tam :)

http://makeupbytiffanyd.blogspot.sk/ - blog nejen o beauty, ale i o home&decor. Všimněte si, že mnoho zahraničních blogerek dá raději video + produkty nefotí v jedné hromadě, ale stále častěji používají takový pohyblivý "proužek" s produkty. Těžko se popisuje, musíte vidět (např. tu). A má krásného pejska :))

http://www.missnattysbeautydiary.com/ - nádherná žena! Její blog se mi líbí asi nejvíc ze všech, co jsem viděla (a že jsem jich prolezla dnes  hodně :D). Přinutila jsem se některé články aspoň jakž-takž přeložit a myslím, že její blog má opravdu úroveň. Nádherně se líčí...a jednoduše, když už nic, tak aspoň na tento blog se fakt musíte mrknout :)

http://www.elle-yeah.com/ - francouzský blog :) Podlě mě to z něho jde cítit. Obsahuje mnoho fotek (nádherné z vánoc) a i když jsem víceméně nic nečetla, tak jsem tam jen klikala a klikala a snila o tom, že jednou si něco takového taky pořídím :) Líbí se mi její vkus :)
recenze, zahraniční blogy
http://www.jennysuemakeup.com/ - sympatická a krásná maminka 3 dětí, která popisuje i nějaké ty radosti-starosti s dětmi + krásně se líčí :)

http://truebeautybynature.com/ pro ty, které hledají blog s eko kosmetikou. Tu můžete najít inspiraci :)

http://www.phyrra.net/2013/10/welcome-new-readers-cruelty-free-beauty-list.html - tu naleznete seznam firem, které netestují na zvířatech!

http://www.beautyaesthetic.co.uk/ - tu mě zaujal hlavně design, přesně podle mého gusta a měla bych se takovou "jednoduchost" naučit :)

http://www.mywomenstuff.com/ - mimo jiné tam naleznete i tipy pro blogerky :)

http://www.jemimaandted.com/

http://bunbunmakeuptips.com/you-know-im-still-a-beauty-blogger/#more-11636 - kdo má sem tam nějaký malý pupák, mrkněte s čím se musela potýkat tato blogerka. A jak vypadá teď :)

http://www.beautybroadcast.net/ - ukázka toho, že i menší fotky dokáží hodně a vypadá to fakt dobře :)

http://hudabeauty.com/huda-kattan/ - na závěr fanfáry! Překrásná blogerka, která vyhrála "Award Winning Blogger and Hollywood trained celebrity makeup artist in Dubai", takže už to by vás mělo přesvědčit a sledovat její blog :) 



Závěrem - už to, že se člověk odhodlá psát blog, psát vlastní názor, dát vlastní fotky, prozradit něco ze svého soukromí...už to je "big thing" a psaní blogu není o tom, že pochlubím se co mám (zase) nové. Je to vyjádření názoru, odreagování se, vyventilování...
...a kdo ví, z některých "malých" blogerek se možná časem stanou ty "velké" a uznávané :)

Have a nice day








Komentáře

  1. Moc se líbí úprava designu i tohle shrnutí! V mnohých bodech s postřezích se shodneme :-)

    OdpovědětVymazat
  2. NARS rozhodně doporučuji, mám nově tvářenku a prostě tu značku miluju :-) jen ty ceny :/ Moc hezký článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. však právě... :-/...nadšeně jsem googlila dál, jestli se to vše dá u nás sehnat a když jsem viděla cenu, tak jsem měla pocit, že to je s nějakým dárkem extra, když to ku**a stojí tak moc :-/... :D

      Vymazat
  3. Veľmi kvalitný článok! Priznám sa, že veľa zahraničných blogov nečítam z toho dôvodu, že majú krásne veci, ktoré sa u nás nedajú zohnať a teda je to zbytočná provokácia nás zo zapadnutého Slovenska. :D

    V podstate z tých pár zahraničných blogov, ktoré sledujem mám rovnaké pocity ako ty. Často ani tie baby nie sú také pekné ako naše dievčatá, ale u nich ich ospevujú. Dobre fajn, ja nie som žiadna kočka, ale ja sa ani na mojom blogu moc neukazujem s líčeniami a podobne. Skôr sa zameriavam na kvalitu produktov a nie na narcistické ukazovanie vlastného xichtu v článkoch make-up of the day a podobne. :D Súhlasím aj s tvojim názorom na lakovacie blogy. Ja som neskutočne závislá na lakoch na nechty, ale blogy o tom ma fakt nebavia. Takisto ma nebavia ani fashion blogy, pozerať sa na to, že slečna má 50 rôznych sukní a 100 rôznych blúzok, na to fakt nemám popri škole, svojmu blgou, rodine a priateľovi čas. V podstate nesledujem asi ani jeden vyložene fashion blog, mám radšej recenzie, ktoré mi povedia aký make-up si kúpiť a aký radšej nie, alebo krém, šampón, to je jedno.. Proste niečo čo mi poradí ako peniaze správne investovať, alebo naopak kde ich zbytočne nevyhodiť. Ak to je navyše doplnené o pekné líčenia alebo niečo iné, tak je to len a len plus. :-)

    Pokiaľ ide o dizajny našich blogov, začína mi prekážať tá jednotvárnosť. Mám pocit, že skoro všetky vyzerajú rovnako a potom neviem či som u Evky alebo u Katky alebo u Elišky. Všetko je čierno-biele, jednoduché bez štipky vlastného "podpisu". Aj keď sú tam prepracované detaily, stále je to pre mňa nuda. Je jasné, že čiernou a bielou sa nedá nič pokaziť, je to elegantné a tak, ale pripadá mi to potom také bez života, bez nálady, bez chute "hrať sa" s tou kozmetikou. Chcelo by to dať tam aspoň kúsok farby, nejako to oživiť ako si to napríklad ty urobila tými ružovými detailami. Aj preto som sa rozhodla vystúpiť z radu a byť farebná. Možno si niekto povie, že to u mňa vyzerá ako v detskom kútiku, ale čo? Nemám ešte chuť byť vážna, nemám ešte chuť vyrásť z kreslených vtáčikov a veselých farieb. Na vážnosť mi ostáva celý zvyšok života a blog je pre mňa radosťou a zábavou, tak prečo mu to brať? Chcem aby bol veselý a pozitívny, aby bol ako ja a preto možno vytŕča z davu našich blogov :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky! :) Ano, je to čistá provokace a zatoužila jsem po tolika věcech, že si říkám, jestli mi to za to vůbec stálo :D
      ...fashion blogy jdou úplně mimo mě, nejsem nějaký fashion fanoušek. Někdy si řeknu, že někomu to fakt sluší, někomu vůbec. Ale že bych musela stále sledovat co se nosí a co ne, jak a s čím, to ee ...:)
      ...design jsem v uplynulých letech na blogu stále měnila a teď jsem nějak zakotvila u tohoto. Jasné, už mám zase chuť na změnu, ale tím, že je to indi-vindi šablona bojím se do toho nějak rýpat, i přesto, že mám nějaké html znalosti z předchozí práce (omezené, ale aspoň cosi :D) ...
      ...ale už jsem přišla na to, že je vhodné mít stejný/podobný design po určitou dobu, potom si mě spíš každý zapamatuje a ne, že najednou netuší, jestli se vrátil na správný blog...ale něco určitě ještě pozměním, jak se znám :D

      Vymazat
  4. Já teda zahraniční blogy moc nečtu, spíš sleduji kanály na youtube:) Baví mě víc koukat a poslouchat, než číst spousty anglického textu, který je mi kolikrát k ničemu:) A vždycky mě nalákají na tolik věcí a pak si vždycky nadávám, proč na to koukám, pak jsem zbytečně naštvaná, že bych si chtěla koupit tolik krásných věcí, na které nebudu mít taktéž do nějakého zázračného okamžiku, kdy budu bohatá:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. och, typická žena :D...no já radši angličtinu čtu, to mám pocit, že relativně rozumím...jak spustí ve videu, tak si domýšlím všelijaké kraviny a pak to fakt nemá ani hlavu ani patu...a vlastně jen sleduju co mají v rukou :D

      Vymazat
  5. Zahraničné blogy pravidelne nečítam. Vždy ide len o náhodný článok, keď hľadám recenzie na dačo konkrétne. Fotky odtieňov na chlpatej paži :D Tak s tým si ma dostala..presne toto som si veľa krát všimla, a radšej no comment :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Právě, že já si toho všimla už několikrát a divím se, že to do dnešního dne nikdo nikde nekomentoval :D...myslím, že se dá najít na těle jakékoliv místo, na kterém vyfotit odstíny...proto nefotím odstíny zblízka :DD...a když už tak snad na hřbetu ruku žádná baba nemá nic...snad :D

      Vymazat
  6. Tvoje články sú proste super. :) vždy sa pri nich zasmejem, píšeš takým svojským štýlom, a naopak aj sa niečo priučím :)
    Zahraničné blogy moc nesledujem, už len z dôvodu angličtiny....ale niekedy tam zabrúsim sa inšpirovať nejakými fotkami :)
    Adrien

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. och, díky :)) Já je sleduju taky hlavně kvůli fotkám :D Ale tak "den" při brouzdání po zahraničních blozích a hned jsem měla pocit, že moje angličtina na tom není až tak hrozně :)...kde jinde si jí procvičit než na anglicky psaných článcích o kosmetice? :D

      Vymazat
  7. Veľmi pekný článok, dosť mi ako začínajúcej bloggerke pomohol. Napríklad s tými fotkami, :D, akurát som robila nový článok a snažila som sa dať fotky, čo najväčšie...Ale asi máš pravdu, aj menšie veci majú väčšie čaro. O tom, že môj blog j plný nekvalitných fotiek, radšej pomlčím, len som rada, že to prevláda aj v zahraničí, hehe :D. Prajem pekný večer. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) Tak to jsem ráda a upřímně - já mám taky kopu nekvalitních fotek (aspoň se mi zdá, ale prostě s "normálním" foťákem velkou parádu neudělám) + líbí se mi mít velké fotky...tak potom nevím "kudy vede cesta" :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky