Čistička vlasů od silikonů - Timotei šampón

Nevím jak vy, ale já už jsem znechucená silikony. A parabeny. A vlastně všemi divnými přísadami, které se dávají do kosmetiky...do jídel a vlastně jsou všude možně kolem nás a akorát nám znečišťují tělo a dělají problémy (např. i ta moje seborea určitě bude z něčeho takového jako nesprávné výrobky...ó, ano, používala jsem tehdá asi 2 roky přesilikonovaný šampón od Avonu...a to jsem dopadla :(...)


Značku Timotei jsem nikdy velmi nevnímala. Ne, že bych jí přehlížela cíleně. Prostě jen mě nikdy nijak zvlášť nezaujala + jsem jí vnímala jako takovou trošku levnější (= rozuměj "nekvalitní"?) kosmetiku. Ani ty obaly nebyly nic moc, že bych se v obchodě mazlila s obalem a tak :D

Nová řada Timotei Pure mě ale prostě zaujala. No řekněte? Nejsou ty obaly dokonalé? :)

Plusy: 
- první jsem už naznačila - příjemný obal, který je praktický průhledný. Vidím jaké množství zbývá, kdy je čas jít na nákup nového :D + nahoře má praktický "štuplík", který nepropustí naráz větší množství než je potřebné ;-)
- obsahuje výtažky z organického zeleného čaje (ok, doufejme, že aspoň nějaké % tam reálně je :D), ale mě spíš uchvátila zvláštní, velmi nevtíravá vůně. Zelený čaj můžu, takže za mě obrovské plus :)
- bez silikonů!!!!! Jasné, teď se o to už firmy snaží ve velkém, ale zvlášť u tohoto chválím i nulový obsah parabenů + žádná barviva. ALELUJAH! To víte, že když máte zatěžené vlasy silikony, že je nejvhodnější jim potom dát "kúru" čistým šampónem? Určitě víte :) Proto radím použít třeba i tento ;-)
- vlasy mám po něm Ú-Ž-A-S-N-É! Tak hladké, lesklé (!!! to mi potvrdila i hloubková analýza vlasu) a bez roztřepených konečků (a to je mám už skoro do pasu!!) jsem je fakt dlouho neměla + vydrží mi v pohodě 2 dny a dá se na ně dívat (tzn. nejsou s efektem mokrých vlasů = mastné :DD, pozn. mě se mastí extrémně rychle)
- i když mám potíže s pokožkou hlavy a lupy, tak necítím, žádné extrémnosti - sem tam trošku svědí, sem tam nějaký "lupen" (v jednotném čísle je to lupa? :D), ale nezhoršuje to nic a i když vím, že potom to budu muset zase prostřídat s nějakým "léčivým" šampónem, tak si vážně nestěžuju :)
- cena - do 2 €/60 Kč za 250 ml. To snad nikoho nezruinuje :)


Mínusy: 
- menší pěnivost, ale ne nijak zvlášť život znepříjemňující a určitě nepadne polovina flašky na jedno použití ;-)

Efekt: 
Oficiální popis - více o výrobcích se dozvíte zde
Toto (vpravo) je oficiální popis, který naleznete na stránce timotei.cz a já s ním mohu do posledního písmenka souhlasit. 
Upřímně, už dlouho jsem nebyla bezvýhradně a neodvolatelně (to je jak z Twilightu :D) zamilovaná do šampónu :)

Líbí se mi i myšlenka toho, že obal obsahuje o 6% méně plastu než předchozí obaly šampónů od Timotei. Někdo si sice řekně, že "jen 6%", ale když si vezmeme jaké množství výrobků to celosvětově je (však Unilever asi prodává všude možně, ne? :)), tak je to příjemný krok k přírodě :)

Koupila bych si ho znovu? 
Jo, s tím, že plánuju "růži z erika" (aspoň to jsem stále slyšela v té jejich reklamě...a nechtějte vědět, jak jsme to s manželem překroutili...:D)

Takže kolik myslíte, že to bude? 
Jasné ;-) 10 b. z 10 b. 
Toto je fakt (neodvolatelně :D) super :)




PS: ...fakt jsem si ho koupila sama a fakt jsem spokojená, žádné podplácení od firmy Timotei 
se nekonalo...bohužel :D

Komentáře

  1. Taky ho mám a jsem spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Poměrně dávno jsem taky přesedlala na bezsilikonovou péči - začalo to u Biodermy, teď prozkoumávám levnější varianty, momentálně je to šampon na poškozené vlasy od Yves Rocher, dnes mi přišel syrovátkový od La Chevre, na který se hrozně těším. Timotei je rozhodně v pořadí, moc jsem po tom ještě nepátrala, koukala jsem akorát, že jsou bez silikonů a parabenů, což je paráda, tak už jen stačí najít nějaký pro suché vlasy. :)
    Teď se mi udělalo extrémně suché místo na hlavě ve vlasech a nevím, co s tím, vím, že se s tou pokožkou hlavy taky trápíš, v daleko větším měřítku, nemáš na to nějaký osvědčený tip? :)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezsilikónová péče by měla být povinná pro každou z nás - však ještě nedávno bylo silikónů v každém šampónu až až :((...o tom La Chevre bych si ráda přečetla :)
      ...hm, suché místo v hlavě - mě celkově pokožku nejvíce ozdravil šampón Stieprox a nebo Kapyderm kolagenová emulze :) To jsou asi dva největší zázraky, takže jedině zkusit jedno z toho :)

      Vymazat
  3. S šampony této značky nemám vůbec žádné zkušenosti, ale co vím nádherně voní a je fajn, že jsou bez silikonů, takže si nejspíš aspoň jeden šampon koupím abych si vlasy před barvením zbytečně neobalovala silikony :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tak :) Na druhou stranu je super, že čím dál víc značek se staví k silikónům odmítavě, takže je z čeho vybírat ...a zatím téměř všechny "no silikone" mi vyhovovaly a hlavně - nedráždily pokožku hlavy (nebo aspoň ne tolik, jako ty se silióóóny)

      Vymazat
  4. No, každopádně jsi na cestě do přírodna =D já bych k těm na začátku článku kladenm podmínkám ještě přihodila sulfáty a pegy. Kdžy jsem viděla EDTA, taky mě to zrovna moc nenadchlo. Obaly teda mají nádherné.. a co vůně? no, každopádně, když už to málo pění, tak se mohli toho SLS vystříhat úplně a možná bys pak navíc neměla problémy se svěděním ani lupy. Já na to trpím hrozně a už jsem fakt vyzkoušela kde co a na sulfátové šampony se nemůžu ani podívat,a niž bych se nemusela podrbat o první regál ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nekaž mi iluze! :-P :DD Upřímně, už jsem si několikrát říkala, že se tomuto musím nějak začít víc věnovat (složení výrobků), ale bojím se, že pak budu muset vyhodit polovinu věcí a to by manžel asi nepředýchal (když si představí kolik peněz jsem za to "vyhodila")...beru to tak, že toto mi zatím neškodí, ale věřím, že je něco určitě úplně čistého :) A vlasy mám teda po něm fakt krásné, takže se ho zatím nechci zbavit :)...máš tip na nějakou stránku, kde se řeší tyto EDTA atd.? ...snad se tam někdy odvážím nahlédnout :D

      Vymazat
    2. EDTA neboli kyselina ethylen-diamino-tetraoctová. je to chelatační činidlo, které si mmj. používá při chelatační terapii, když se má někdo v organismu zvýšenou koncentraci olova. Jinými slovy, ne všechno, co má označení kterému nerozmíme, je nebezpečný jed. Posledně mě u regálu s jogurty pobavila paní, která zasvědceně tvrdila, že "ty sračky žrát nebude", protože je tam E 300, což je ale kyselina L-askorbová, neboli VITAMIN C! takže lidi, bacha na svá tvrzení... někdy to může být až směšné!

      Vymazat
  5. z erika? no pekne, moj brat je Erik :D Ja pouzivam bezne sampony, mne uz vlasy nik nezachrani, kedze ich stale farbim.Ale drzim palce, aby si ich aspon ty mala dlho krasne a zdrave

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle šampon používám! :) je naprosto úžasný :)
    Vlasy jsou po něm fakt neuvěřitelně jemné a přirozeně lesklé :)
    Vyzkoušela jsem i oslnivý lesk a fakt byly po něm strašně krásně lesklé vlasy
    a mám už koupený šampon Timotei pro hnědé vlasy (nádherná bruneta) moc se na něho těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro brunety je taky verze? Tak to musím vyzkoušet :))

      Vymazat
  7. Mám ho již 3 lahvičku, tu však asi nedopotřebuji... bohužel se mi začaly tvořit lupy a to jsem na to nikdy moc netrpěla.. lékárna to jistí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. och, to vážně? :-(...já teda pravidelně šampóny měním a málokdy mám jeden dvakrát za sebou, tak uvidíme, jak to bude s tímto až se k němu znovu vrátím...tak za 2 měsíce to plánuji...

      Vymazat
  8. Sampon som si kupila asi pred 4 mesiacmi (mozno aj viac) a uz mam asi 3 ci 4 balenie. Zatial som ho vzdy kupovala iba v Tescu, a casto ho majú aj v akcii. Naposledy som natrafila na kondicioner s cervenym grepom za 1,09e, skoda ze mali posledný kus. Su super a vlasy mi vydrzia nemastne aj na druhy den, DAKUJEM zarecenziu, urcite by som ani nepomyslela ze znacka Timotej este existuje, a podla mna o nom vela ludi nevie a v tescu ho umiestnuju uplne do najspodnejsej policky, takze ani nie je moznost si ho vsimnut :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, všimla jsem si, že tato značka není velmi prezentována a vždy (i v 101-ničce/Hypernově...) nacházím tuto značku úplně dole v regálech :( Teď mám sice Garnier, ale plánuju zase vyzkoušet nějaký další od této značky...fakt mi vyhovoval :)

      Vymazat
  9. Šampon je sice bez silikonů,ale obsahuje Sodium Laureth Sulfate,takže to moc přírodní šampon není. Ten mimochodem určuje pěnivost výrobků,proto čistě přírodní šampony narozdíl od Timotei nepění vůbec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, už se to tu v komentech zmiňovalo...tuším jsem nikde ani nenapsala, že je to přírodní kosmetika, protože to je jasné, že není:) ...to SLS je strašák dnešní doby. Teď, 3 roky po napsání této recenze, už to vidím trošku jinak...šampón byl fajn, ale už bych si ho nekoupila.

      Vymazat
  10. Its not my first time to visit this site, i am visiting this website dailly
    and obtain nice facts from here daily.

    OdpovědětVymazat
  11. Excellent article! We are linking to this great
    content on our site. Keep up the good writing.

    OdpovědětVymazat
  12. Good way of describing, and nice paragraph to take information on the topic of my presentation subject matter, which i am going to
    deliver in college.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky