Kapy, Kapy, Kapyderm...testování :)

Před několika dny jsem vás informovala o seboree (heh, je to vyskloňované správně?) a testování výrobků od firmy Kapyderm.

vlasová kosmetika, Kapyderm, seborhoická dermatitídaVždy raději píši o testování s odstupem času, protože se mi už několikrát stalo, že výrobek mě po prvním/druhém používání uchvátil...a potom už to nebylo tak "príma" jak jsem si myslela.

Takže s čistým svědomím vám mohu poreferovat o výrobcích Kapyderm. Na úvod jen rychlá informace, že sice mají hrozné obaly jak z roku "raz-dva", ale když si vyhledáte různé recenze a zkušenosti, tak v 99% budou pozitivní. 
Jedná se o španělského výrobce a je možné je zakoupit výhradně přes e-shop firmy kapyderm.cz (zasílají i na Slovensko).


Celý můj ozdravovací proces začal zhruba před měsícem.
Vypadá to asi takto...

3x týdně si umývám hlavu šampónem proti lupům.

Kapyderm, proti lupům, šampón

Plusy:
- zajímavý způsob víčka - pootočí se víčkem a vyleze "štuplík", z kterého vše teče. Vyteče tedy přiměřené množství, žádné chrstnutí do ruky, jak se mi stává u jiných značek a balení
- celkem dostatečně pění - umývám vždy dvakrát. Poprvé pění celkem málo, ale to ještě vlasy možná nejsou dostatečně mokré. Při druhém mám z malinkatého množství obrovskou pěnu :)
- vydrží dlouho - balení sice vypadá malé (250 ml), ale používám už víc jak měsíc a tipuji, že zhruba 20% obsahu ještě mám :)

Mínusy:
- kdo si potrpí na vůně, tak vás zklamu ...není to ani vyloženě smrad, ale nepřipomíná to nic konkrétního... :)
- cena za 250 ml balení...
- šampón by měl na vlasech zůstat působit nějakou tu minutku (píše se 3-10 min.), já toto čekání s mokrou hlavou v koupelně nějak nemám ráda...

Efekt:
Vlasy vržou. Já ten zvuk sice nesnáším, protože mi při něm běhá mráz po zádech, ale mám pocit, že jedině s tímto zvukem docílím toho, že vlasy jsou dokonale smyté, čisté...a teda v tomto případě, bohužel nejsou voňavé :)



Po dostatečném spláchnutí vlasů je trošku vysuším a nanesu kolagenovou emulzi (140 ml).

kolagenova emulze, Kapyderm, seborhoická dermatitída

Plusy:
- stačí menší množství a to rozetřít hlavně na pokožku hlavy a zbytek rozetřít do vlasů - myslím, že základ je dostat co nejvíce na pokožku (když ta je mým hlavním problémem). Zbytek vlasů klidně může být o trošku ochuzen ;-) Přeci jen tyto produkty nejsou nejlevnější záležitost...
- díky mentolovému pocitu hned cítím, že se na pokožce hlavy "něco děje"...je to zvláštní pocit. Každopádně doporučuji hlavu zabalit do ručníku - efekt se zvyšuje, potvrzené :)

Mínusy:
- cena
- trošku déle se smývá
- musí se nechat působit dalších cca 10 minut...nejsem zvyklá, abych se tak dlouho věnovala péči jen o vlasy (když vezmu do úvahy, že přijdu některé dny cca o půl deváté večer z práce a total KO...)

Efekt: 
Vlasy se relativně vyhladí a jsou příjemnější na dotek. Pokud si je ale hned nerozčešu, tak je mám stále jak kdybych právě prošla roštím :D

Kapyderm, tonikum na plísně, Fungi-Activ















A na závěr (po opětovném smytí a usušení vlasů) používám tonikum na plísně Fungi-Activ, které stačí nakapat do dlaně a jemně vtírat do vlasové pokožky, případně nakapat přímo na pokožku (jak se komu podaří :)). Tonikum zabezpečí, že ty malé svině, které to vše způsobují, se už nevrátí. Aspoň toho jsem si všimla :D
Potom se už nesmývá a nechává se působit. Smrdí...škoda :)
...a název "proti plísním" je trošku zvláštní, ale co už :D

Celkový dojem...
Četla jsem na tuto vlasovou péči velkou chválu. Jak to pomůže hned po prvním použití a člověk už nechce nikdy víc nic jiného ani vidět. Byla jsem proto natěšená. 
Po prvním umytí se ale žádný "wau" efekt nekonal. Dokonce ani po druhém a to už jsem začala mít divný pocit. Vlasová pokožka mě stále strašně svěděla a dokonce jsem měla pocit, že je to snad horší ... :(
Ale pak přišel obrat!
Zhruba na druhý týden používání se "TO" konečně projevilo. Neměla jsem nutkání v průběhu dne škrabat si hlavu a už to bylo velké plus. Přidalo se i to, že vlasy vydržely déle "nemastné". Omezila jsem umývání na 2x týdně, což bylo u mě dříve nemyslitelné :)

Ale abych jen nechválila...Všimla jsem si, že se mi začalo dělat akné na místech, kam zasahuje pěna (nahoře na čele, kousek od uší...). Nemůžu definitivně tvrdit, že je to z těchto výrobků, ale člověk nikdy neví... + ve vaně zůstává stále více vypadnutých vlasů...ale to opět může souviset s něčím úplně jiným...

Hodnocení dávám dnes celkové, podle efektu...a to 8 b. z 10 b. 

Kdyby se někdo ptal, proč to není plný počet, tak hlavně kvůli tomu, 
že cena a dostupnost je pro mě celkem problém...

Za celý balíček se stejnými produkty bych dala:
- šampón proti lupům (250 ml) - 400 Kč
- kolagenová emulze (145 ml) - 543 Kč
- vlasové tonikum (30 ml) - 578 Kč
+ poštovné 200 Kč na Slovensko 
Suma sumárum: 1721 Kč...uff. Když si to vezmu, že to je kůra
zhruba na měsíc, tak musím opravdu zvážit, jestli nezměnit zaměstnání, abych
si toto mohla dovolit... :D

Závěrem - jedná se o velmi kvalitní kosmetiku a kdo má podobné problémy (seboroická dermatitída, vypadávání vlasů - alopecie, nadměrné mazotok, citlivou pokožku...) a dosud mu NIC nepomohlo, tak ať začne šetřit - jsem si na 98% jistá, že tyto produkty pomohou každému s těmito nepříjemnými problémy :)



Komentáře

  1. Klíčová otázka: jak dlouho se to musí používat/jak dlouho vydrží efekt? Jestli se můžu zeptat. Stojí to raketu, ale kdyby člověk věděl, že mu to pomůže, tak by snad ty peníze i obětoval. Pokud to teda alespoň chvíli vydrží a ta kúra se dá opakovat "jen" jednou za určitý čas. Vidina, že si mám do konce života mýt hlavu šamponem za čtyři stovky, bohužel teda nejsem slečna Rothschildová.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky