10 důvodů proč být bloggerkou :)

Pro ty, které případně ještě váhají, jestli do toho jít ;-)



1. ulevíte si. Je jedno o čem budete psát, jestli budete recenzovat (cokoliv) nebo psát názory (na cokoliv). Blog je jakási obdoba denníčku, který si mnoho z nás psalo...před x-lety :D

2. začnete být trošku více IT schopní :) Podmínkou pro aktualizaci blogu je alespoň nějaký ten základ PC gramotnosti. Blogger.com/Blog.cz má sice uživatelské prostředí, které podle mě musí pochopit každý negramota, ale když chce mít člověk na webu "vychytávky" jako vlastní hlavička, vlastní bannery, pozadí atd., tak už musí trošku popřemýšlet "jak na to" :)

3. můžete diskutovat o čemkoliv, kdykoliv. Znáte to, na deníček vám nikdo nereagoval :) Tu ale svěříte svůj názor na něco a dost často se někdo chytne - veřejně prostřednictvím komentáře, někdo i na mail...takže možnosti na vykecání jsou obrovské :))

4. můžete se i pohádat, ale naučíte se argumentovat :D - vždy se najde někdo, kdo vám napíše něco, co vás vytočí a budete přemýšlet, jestli má cenu pokračovat v psaní... A řeknu vám jedno - MÁ :)

5. rozšíříte si obzory - jak začnete psát o nějaké oblasti, tak se to na vás bude nabalovat a postupně budete sledovat podobné blogy, sledovat trendy ve "vaší" oblasti (podle zaměření blogu) a budete se chtít zdokonalovat - konkurence je v současné době velká, čtenáři si vybírají podle sympatií/toho, co jim článek přinese/jestli je pobaví...takže "vzdělávání" je nutností :)

Zdroj: http://www.prnewsonline.com

6. možná dostanete něco zdarma... Firmy mají bloggery rády a když se dá, tak jim nabídnou určitou formu spolupráce. Někdy se domluvíte hned, jindy s obtížema, protože podmínky firem jsou někdy "zvláštní", někdy se nedomluvíte vůbec. Už jsem mohla mít více spoluprací s firmami, ale když na mě jdou se slovy: "Pošleme vám toto..... a vy napíšete POCHVALU za každou cenu", tak od toho dávám ruce pryč. Nedám se tak snadno koupit :D...a ráda píšu pravdu :)

7. naučíte se fotit :D Všimli jste si, že blogy v poslední době mají lepší a lepší fotky? A jak to všichni umí upravovat...někdy až žasnu. Bloguju (když beru do úvahy i vytváření blogů na rimmel.sk) už takových 6-7 let. A začínalo to bídně - téměř žádné vlastní fotky (všeobecně, nejen já), žádné efekty, nic. A teď...každá druhá -náctiletá dá na blog takové fotky, že čumím jak puk s otevřenou hubou jak se jim to podařilo...a závidím no :D

8. naučíte se vyjadřovat :) Ale když si procházím některé blogy...tak možná ani ne :D Ale každá činnost když se dělá opakovaně přináší své ovoce - tedy i nějaké to rozšíření slovní zásoby, když se třeba snažím popsat, že výrobek "vlastně nic s pletí/vlasama" nedělá, ale chci to napsat nějak "inteligentně" :D

9. naučíte se trpělivosti - čekání na první návštěvu, čekání na první koment, čekání na první návštěvu z odkazujícího webu, čekání na první návštěvu člověka ze zahraničí, čekání na první spolupráci...no comment.
...jednoduše, nesednete si, nenapíšete a hned nebudete "v kurzu"... :)

10. třeba se stanete "populární" ...např. slovenský časopis Eva píše sem tam články o bloggerkách - dost často o zahraničních, ale i některé cz/sk bloggerky zmínili. Rozhovory s bloggerkami jsem už taktéž viděla. A je známo více případů, kdy se blogger prostě nějak proslavil...kniha, psaní do časopisů, účast na prestižních módních přehlídkách, vlastní kulinářský pořad/kniha atd. atd. atd.

Kdo si myslí, že má co sdělit světu, tak ať neváhá a jde na to :)


Komentáře

  1. veľmi pekne napísané a so všetkým musím súhlasiť, blog je jeden úžasný relax :-) okrem iného ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní článek, líbí se mi. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek. Souhlasím s tebou ve všech bodech. Mě na mém blogu baví to, že se dostavám k různým tématům a přicházejí tak nějak samy. Kdybych měla více času, píšu i několik článků denně. Tvůj blog je mi moc sympatický.

    Ms. Blogger Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky moc :) Já mám tvůj blog taky ráda ;-)...a kdyby mi to pracovní doba umožňovala, tak taky chrlím jeden článek za druhým...někdy ta inspirace chodí sama :)

      Vymazat
  4. Super článek!:))
    Bylo by fajn kdyby jsi tím někoho inspirovala aby nás bylo víc)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...to byl účel :) Snad se podaří rozšířit blogový prostor o pár nadšenců :))

      Vymazat
  5. Skvelý článok, skutočne inšpirujúci a v podstate si zhrnula všetky body, ktoré po roku písania blogu vidím aj sama u seba, tiež nechápem hlavne ako niektoré blogerky robia tie úžasné fotky, ja som začínala dosť biedne, keď sa na tie fotky pozerám teraz tak sa mi chce až smiať, fakt no na začiatku to nebolo nič moc, sťahované obrázky nie sú to pravé orechové, takže proste ostáva naučiť sa fotiť, zatiaľ som sa trošku zlepšila, ale stále mám ku krásnym fotkám ďaleko. A tiež nechápem, ako si niektoré blogerky dokážu spraviť tak úžasný dizajn na blogu, ja som informatiku nikdy neštudovala, ale to programovanie v HTML by sa mi teda teraz veru zišlo. No a čo sa vyjadrovania týka našla som aj blogy s fatálnymi gramatickými chybami a to teda nie je nič pre mňa, snažím sa slová, pri ktorých si nie som istá pravopisom skontrolovať a overiť, aby to proste nejako vyzeralo.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Já taky nechápu hlavně ty fotky...někdy přijdu na blog a jen ochkám nad tou krásou a i když si myslím, že mě se občas nějaká fotka podaří, tak stále je to tak 50 na 50 :D...někdy ani tak ne :) Já v předchozí firmě pracovala ve firmě, která se zabývala tvorbou www stránek, takže něco malinko se na mě nalepilo i z toho html, ale i tak dost často žasnu, co tam kdo vytvoří :) A fascinuje mě, že dost často to jsou mladé "žabky", u kterých by mě ani nenapadlo, že dokážou cokoliv vložit do html a upravit :)
      ...gramatika - no comment, já když už si fakt nejsem jistá tím, jak je to gramaticky správně, tak radši celou větu překopu, aby dostávala stejný smysl, ale abych se tomu divnému slůvku vyhnula :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky