Svatební zvony dozvonily :)

Tak jo. Už jsem paní.
Země se nepohla. Nezačalo nic padat z nebe. Obloha se nezbarvila. Neproletěly žádné holubice. 
Prostě se nic nezměnilo... :D

Člověk by řekl, že se bude aspoň trošku cítit jinak. Ale nic. Žádná extrémní emoce. Prostě jen - mám manžela :)
Víc "mimo" jsem byla při zasnoubení.

Ale toto vás asi nezajímá :)

Takže jednoduše:

- pršelo, přesně jak jsem předpokládala, ale jako zázrakem v čase od 11-13,15 (v čase focení portrétních foto) nepadla ani kapka! Opravdu jsem se nechtěla fotit někde v interiéru, ale když jsem viděla co bylo venku v čase od 8-11 (cca v čase příprav), tak mi nebylo všechno jedno. A najednou - vyšlo i sluníčko! :) Takže máme fotky venku - ukecala jsem fotografa, že to bude dobré a dokonce mi půjčil holínky své dcery, která má 36-tku nohu :D

- jedla jsem úplně normálně (až po mě koukali když jsem se nacpávala gulášem s ostatníma hostama :D) Ráno jsem si pozpěvovala dětské "úchylné" písničky (např. Spider vepř ze Simpsonů, Když jde malý bobr spát a tak). U kadeřničky jsem zívala. Fotograf ze mě nemohl, protože většinou každá nevěsta (podle jeho slov) stresuje, nadává, kope, křičí a kouše si nehty. Zívající nevěstu s přístupem "mám na háku" prý ještě nepotkal :D

- vše vyšlo přesně podle harmonogramu - téměř přesně na minutu jsem se stihla učesat/nalíčit a obléct. Fotograf a kameraman nevěřili vlastním očím :)

- v kostele jsem vnímala vše. I to, že ženich dýchal tak, jak kdyby měl každou chvíli odpadnout. (:-*...on si to přečte :)) Měla jsem sto chutí ho chytit za ruku, ale nevěděla jsem jestli se to může :D

- po obřadu jediné co mě "naštvalo" bylo, že nebyla duha! :D Na jedné straně kostela totiž svítilo slunko, ale nad námi jemně pršelo :)

- fotograf se nám trošku ztratil, takže nefotil vstup do sály a z toho důvodu jsem při přípitku psala sms pod stolem, kde že sakra je :D Ani jsem přípitek nevnímala...ale možná dobře, aspoň jsem neměla potřebu slzet :D

- naše tancování bylo ze začátku fakt trapné :D Nožka k nožce a i tak nám všichni zatleskali :D Asi jsme byli krásní - teda aspoň já :) Výjimečně jsem si tak připadala :)
V průběhu večera jsme se i tancovat naučili, i když já jsem tak "podřízená", že jsem s každým tancovala tak, jak dotyčný tancoval se mnou...sakra :D

- podvečerní focení bylo uvolněnější. Skupinové focení perfektní. Jídlo mňamózní. 

- všichni chválili - výzdobu, kytku, šaty, mě, nás, rodiče, jídlo, chlast, víno, zábavu, ... :) Někteří si jmenovky, které byly navlečeny na stužce (viz. předchozí přípravy), věšeli na košile, ruce, krk :D Jiní si brali složené ubrousky i se jmenovkou domů - vůbec to nerozvázali, což mě vlastně potěšilo, protože se jim to asi líbilo :)

- balónky, bublifuky a medvídci pro děti sklidily obrovský úspěch a dcera mojí sestřenice (3 roky) vydržela trsat až do půl jedné! :D A stále říkala, jak se perfektně baví :))

- při čepčení (slovenský zvyk o půlnoci) mě vyklopili ze židle :D Naštěstí jsem byla celkem duchapřítomná a "seskočila" tak nějak normálně a chytla záchvat smíchu :D (a tuším nějaké sprosté slovo padlo, tak jsem zvědavá na video :D)

- po půlnoci to tak uteklo, že jsem si byla jistá, že je maximálně půl jedné a byly skoro už tři a já se divila, proč většina už chce odcházet :)


Moje zhodnocení...bylo to DOKONALÉ a nevím proč jsem měla až takové nervy PŘED. Ale na druhou stranu - v den D jsem neměla nervy žádné a užívala jsem si to na 100% :)

Rady:
- vyplatí se naplánovat  každý detail, situaci - možná si to i vizualizovat, protože já na to tak intenzivně myslela, že nakonec vše dopadlo přesně tak jak jsem chtěla :)
- někdy je méně více - nebyl žádný program, ale tancovali všichni naplno a blbli jak malí - žádné "otravování" s povinnými aktivitami :)
- usmívat se, ať se děje cokoliv :)
- nestresovat se alespoň v den D :)
- nehrotit to a užívat si to, že máš nádherné šaty, si účesaná a nalíčená a vypadáš tak dobře jako málokdy :D

A teď začíná co? Obíhání na úřadech...v pondělí jsme začali a jen 2 hodiny jsme kupovali kolky :D Ale o tom možná někdy později ;-)

Přijímám gratulace a věcné dary :D
Fotografie dodám až budou :)

Bye ;-)


PS: Nějaké návrhy o čem mám psát teď? :D

Komentáře

  1. Je opravdu vidět, že sis to užila, to je správný. Gratuluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo...myslela jsem, že já budu spíš ten typ, co se bude chytat za vlasy a rvát si je a nakonec jsem byla úplně normal, jak kdyby se nic nedělo :)

      Vymazat
  2. gratulujem este raz, hlavne vela lasky.. a trpezlivosti s tymi uradmi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dakujem...No uz ted mam nervy, protoze jsem se dostala do bludneho kruhu uradu :-/...grr :D

      Vymazat
  3. supeeeer :D velka gratulacia! nielen k manzelstvu, ale hlavne k pristupu v svadobny den a tie rady na zaver fakt vsetko vystihuju ;)

    btw, tiez som nepocitila ziadnu extremnu emociu ohladom zmeny stavu :) sustredila som sa akurat na to, aby som sa nezastavila a nezaspala, kedze som bola na antibiotikach :))

    a bola si naozaj velmi krasna nevesta ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dakujem ;-) Ja skoncila antibiotika par dni pred, takze taky jsem si uzila sve :D Ale bylo to super, neverila jsem, kdyz mi kazdy psal/rikal, ze jemu to strasne rychle uteklo...a ono opravdu :) A dakujem - ten den jsem si opravdu pripadala dokonala (i pres nedokonalosti :D), ale tak to ma asi v den D kazda nevesta :)

      Vymazat
  4. Obrovská gratulace, vydala jsi překrásně. Moc se těším na další fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Budou, budou - už jsem dnes nějaké i obdržela, ale počkám s článkem na všechny, aby to bylo už takové kompletní - toto je jen maaaalinkatá ochutnávka :)

      Vymazat
  5. super! som veľmi rada, že si si to po všetkých tých stresoch tak poriadne užila :) Väčšina kamošiek mi totiž hovorí, že svoju svadbu si neužili.. tie bublifuky napadli aj mňa, len sa desím, že niektoré z detí sa oleje, alebo poleje dlážku a niekto sa tam rozčapí ako žaba :-D a blahoželám vám obom, ešte raz! krásni mladomanželia ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si piš, že nějaké dítě se poleje - jednomu z našich hostů (3 roky) se to podařilo asi až 3x :D (3 různé bublifuky) Další na sebe vylil pití (4 roky), další se zapatlala čokoládou (3 roky)...ale o tom to je a duchapřítomní rodiče měli pro každého "mini" hosta přichystané náhradní oblečení :D

      Vymazat
  6. Jé, gratuluji moc! Sluší vám to)

    OdpovědětVymazat
  7. Taktéž gratuluji novopečené manželce. :)) Měla jsi krásné šaty i účes. Přeji vám, aby vaše láska vydržela po mnoho let. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky