Cvičení s Jillian Michaels - deník odpůrce a sportovního antitalentu (tedy můj :D)

Blíží se jaro. A ani se nenadějeme a bude léto. A znovu budeme odhazovat vrstvy oblečení a zjišťovat co se na nás přes zimu nalepilo :(
Před časem jsem psala (zde) o tom, že jsem přibrala během krátké doby (vánoční svátky :-x) 5-6 kilo. Ano, pár z vás mi psalo, že váha 54 kg je stále málo, ale prosím, berte to tak, že žádnou z nás nepotěší přírůstek kil o 5 % z původní hmotnosti.
Opravdu jsem si připadala až nemotorná a hlavně - všechno moje oblečení mi bylo malé/těsné :(

Tím, že plánuji svatbu (už jen 2 měsíce...sakra to letí) jsem se chtěla dostat na původní váhu, abych se do těch šatů, které jsem si pracně vybrala, vůbec vlezla.

A toto jsou moje dojmy z cvičení 30 Day Shred s Jillian Michaels. 


1. den – musím se přiznat, že jsem sportovní antitalent (již jsem to tu psala, ale pro jistotu znovu :D) a proto v zájmu ochrany svého zdraví i bezpečnosti ostatních, vůbec, ale fakt vůbec nesportuji. Takže si představte „tuto kondičku“ jako výchozí bod. První cvičení tedy bylo o hodně zadýchání, přemáhání, odpadávání a jadrného nadávání :-x Dojela jsem první level, ale přiznávám, že jsem musela odpočívat a kliky jsem udělala jen 3 :D

2. a 3. den – bylo to o trošku lepší, ale tím, že jsem měla přetížené svaly (měla jsem problém vyjít/sejít schody a normálně se pohybovat :D), bolelo to neskutečně. Pokrok – udělala jsem 7 kliků za sebou :D

4. den – přestaly mě bolet svaly – jupí. Začala jsem si pamatovat, jak jdou cviky za sebou a lehce jsem se u nich začala nudit. Koukala jsem každých 5 sekund na hodiny, jestli už je ta dvacetiminutovka za mnou. A začala jsem konečně i více rozumět Jilian (její angličtinu a komentáře) – první dny jsem neměla sil, abych jí ještě vnímala.

5.-10. den – pozoruji první změny. Břicho je viditelně menší, i když večer to stále není super (rána miluji…znovu mám úplně ploché břicho :D). Stehna se zmenšily a společně se zadkem viditelně i citelně zpevnily. Až se mi nechtělo věřit. Tak jsem hupla na váhu a dole bylo „jen“ kilo. Čekala jsem trošku více…

11. denWTF? 2 level je jiná zabíračka. Jestli jsem se potila během prvního, tak nevím jak mám popsat level č. 2. Byla jsem mokrá jak myš. A strašně unavená. Kde jsou sakra ty endorfiny, či co to má moje tělo produkovat po cvičení??!?

12. den – nesouvisí s cvičením, ale dobíháním na autobus. I když šance byly téměř nulové, tak jsem ho doběhla a téměř jsem se nezadýchala! Ještě před 14-ti dny (chodím stále všude pozdě…resp. „mááááám čas…“ i když nemám :D) jsem dobíhala tak, že ještě 10 kilometrů jsem seděla v buse a kontrolovala dech a životní funkce…a snažila se moc nefunět :D Takže to přeci jen k něčemu je :) Břicho se jakoby přesunulo pod pupek – nahoře ho mám ploché, ale nějak se soustředí pod pupkem :-/

13. a 14. den – cvičím. Nebaví mě to. Fakt tomu sportu nějak nemůžu přijít na chuť. Dělám to jen proto, abych zhubla. Na těle už nevidím žádné extrémní změny. Asi nastává fáze zpevňování? Začínám si pamatovat level 2. A těch debilních kliků, které jsou v druhém levelu udělám 10, uff.

15. den – píši článek o svatbě pro vás. Čtu si. Hledám si věci na netu. A přežrala jsem se večer v osm večer. Sakra…fakt se mi nechce cvičit, však už je 21.02 hod. :-/…ale tak jo…nesmím polevit, jinak se další dny už nepřinutím! A jsem v polovině.

16. den – ještě, že jsem nepolevila! Dnes jsem šla kolem zrcadla jen ve spodním prádle (samozřejmě doma :D) a musela jsem se vrátit, abych se přesvědčila jestli mě zrak neklame – moje břicho je viditelně menší a zadek též. Znovu si připadám jak 17-tka :D Jupí!

17. den – no, ale když ležím, tak se to stejně ještě vše nějak „rozteče“ do stran :) Předčasná radost :D…ale zase – už se nemusím bát položit si hrnek na pupek, když ležím a čtu si …už nemá tendenci se zkydat do strany :D A cvičení – už celkem zvládám druhý level, potím se nehorázně, ale naučila jsem se jedno – opravdu, ale opravdu hýbat se po celou dobu, i kdybych měla skákat jak smyslů zbavená :) Prostě „don´t stop“ přístup :)

18. – 20. den – už mě to (zase) nebaví. Ale po jídle se mi břicho nevypoukne tak jako kdysi a zůstává relativně ploché :) Ale poslední 2 dny mě strašně chytá žravá – dnes jsem neodolala a láduju se chipsama. Miluji je! :D I když vím, že na to zareaguje jak pleť, tak tělo a celulitída, ale nemůžu přestat…sakra, asi budu odkázaná na každodenní cvičení, abych si mohla dovolit tyto neřesti …:-/

21. denWTF? Do prdele!? Ku**a! asi takto jsem reagovala na cviky z třetího levelu. Zpocená jsem byla už po prvním kole (pozn. Každý level má 3 kola) a o únavě ani nemluvím. Myslela jsem, že za 20 dní už budu šikovnější – hovno. Fakt jsem myslela, že odpadnu. Navíc mi vadilo, že skoro všechno se najednou stalo skákavé (zahřívačky) a přeci jen, bydlím v paneláku, tak tu nemůžu dupat jak stepní koza :D Trošku jsem to okašlávala zahřívacími cviky z prvních 2 levelů, ale hýbat jsem se nepřestala. No do prdele…vážně, ale mám dost…

22. den – tak ty chipsy z 20-tého dne pěkně vidím na bočních šunkách :-/ Končím s nimi – když u tak dřu, tak se musím ovládat :D …ale strašně se netěším na dnešní cvičení…

23. den – konečně jsem se dotkla při protahování i levou rukou špičky levé nohy :D Hurá, už jsem ohebnější nebo se mi aspoň pupek zmenšil (pozn. pravou rukou jsem se dotkla špičky pravé nohy cca po 5-ti dnech…jj, až tak jsem byla neohebná :D)
Jinak poslední dny mám stále žravou a fakt žeru…takže se mi zdá, že už se teď s tělem nic neděje :( A proto jsem se přinutila po posledních 2 cvičeních si udělat ještě 50 leh-sedů…uff :)
Líbí se mi, že Jillian v 3. levelu stále opakuje, abychom dýchali – tak „tlačím na pilu“, že na to fakt zapomínám…asi s tím počítá, tak to říká téměř u každého cviku :D

3 dny jsem cvičení vynechala…z pochopitelných důvodů, kdy mě k tomu „donutily“ smutné rodinné záležitosti a tyto dny jsem dělala vše jen rutinně, takže cvičení nehrozilo :(

24.-26. den (po té pauze) – už si zvykám na 3. level a začínám ho dávat „v pohodě“, ale pot ze mě doslova stříká :D
Dnešní milé překvapení – totálně se mi ztratila celulitída! Úplně! Když si zmáčknu stehno, tak tam není ani náznak nějakého hrbolku :-o Jsem z toho v příjemném šoku.
Navíc jsem si všimla, že se to začíná projevovat i na bočních šunkách – v posledních dnech se viditelně zmenšily + břicho je při sezení už téměř propadné (samozřejmě ne hned po jídle – to je stále trošku vypouklé).

 ...a cvičení jsem nedokončila. Ze zdravotních důvodů. Asi jsem moc tlačila na pilu a nejdříve si to odnesly ledviny (obličky) a hned na to strašná bolest zad a namožený sval (to z těch debilních "supermanů" z 3-tího levelu! ..:D)

I tak musím říct, že toto cvičení je mega účinné. Nedoufala jsem! 


Z tabulky je jasné asi vše :)
Svým způsobem mě nepotěšilo, že jsem zhubla 4 cm přes prsa, ale upřímně - obvod podprsenky mám 70/75 a 77 cm už bylo prostě nad a já to fakt cítila - někdy jsem měla pocit, že ani pořádně nemůžu dýchat :D Teď už je to zase v pohodě, takže to beru jako nevyhnutelnost :)

Břicho se mi sice neztratilo komplet, ale po dlouhé době ho mám ploché i když sedím! :D I po jídle! Nejsem naivní, abych si myslela, že ještě někdy dosáhnu v pase 60 cm, ale i toto se cení - 10 cm dolů je pořádný úspěch! 

Boky a stehna - jsou citelně pevnější. Netřepou se :D A ta celulitída je prostě pryč - vážně, úplně! 

Váha - 50, sem tam 51 kg po ránu. To už je snesitelné :))

Co doporučuji/čeho jsem si všimla
- tělo je ohebnější (aby ne, když se 30 dní pravidelně hýbeš :))
- mám trošku kondičku a rychlá chůze/běh na autobus mi už nedělá takové problémy jako kdysi – při kardio cvičeních se téměř nezadýchám (každé trvá 2 minuty)
- ztratila se celulitída komplet
- při poctivém cvičení není možné, že bys nezhubla alespoň 3 kila za měsíc (pozn. v jídle jsem se neomezovala a jedla jako vždy...jen chipsy jsem měla 1x :D)
- když ti nejde nějaký cvik/nechceš/nemůžeš, tak se nezastavuj! opravdu se musíš celých 20 minut hýbat, i kdybys prostě jen poskakovala na místě!

Cvičení je rozděleno na 3 levely. 
Každých 10 dní se cvičí daný level.

  • Den 1-10 level 1.
  • Den 11-20 level 2. 
  • Den 21-30 (pochopitelně) level 3.


Cvič po celou dobu s nimi! Tedy nemusíš počítat kolik máš ještě udělat. Když je budeš sledovat a dělat to přesně s nimi (nebo rychleji, když budeš zvládat), tak ti garantuji výsledek.

Každý level je dále rozdělen na "kardio" cvičení (skákačky a jiné zadýchávačky). Po nich následuje cvičení "na sílu" (ty jsem nenáviděla, protože mám prostě slabé ruce/nohy :D). A "abs" (nehledej po tím nic složitého - prostě zabíračka na všechny břišní svaly).

Nepřetěžuj se...když to nejde, tak to radši udělej nějak "omezeně" nebo si najdi nějakou obdobu daného cviku.
Po každém cvičení se hned vysprchuj/převleč do suchého, aby neprochladla jako já :(
Nezapomeň dýchat :)
Pít :)

A čekat...na jaro/léto, kdy budeš mít postavičku jak lusk ;-)

Pozn. ...do těch "motivačních" riflích, o kterých jsem psala jsem se i přesto nenarvala...asi jsem byla ještě hubenější před tím rokem :(...a proto tu nejsou žádné fotky, protože sorry, ale svojí prdel/břicho sem fakt raději nedám :))


Když posondujete po googlu, tak cvičení určitě najdete. 
Těch druhů cvičení je více - všechny oficiální info naleznete na webu: http://www.jillianmichaels.com/fit/ + jsou tam fotky/příběhy těch, kterým to fakt pomohlo :)



Komentáře

  1. Super!!! Aj kamarátka to cvičila a hovorila, že to funguje...asi sa na to vrhnem aj ja...som po tomto článku maximálne namotivovaná!

    alliknowaboutcosmetics.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak to jsem ráda! Potom dej vědět, jaké byly tvoje dojmy :) Je to fakt makačka, ale výsledek opravdu stojí za to...btw. dnes jsem ráno vážila 49 kg! :-o :))

      Vymazat
  2. ja mam tie cvicenia stiahnute asi od juna... a neodhodlala som sa a stale neviem a vaham... som lemra viem,....doma by ma asi vysmiali keby ma vidia:D ale brucho ma stve a riadne a ked vidim, ze tam to malo asi najvacsi ucinok...i ked aj moje stehna a zadok su tiez makke na dotyk..no asi vazne rozmyslam ze by som to aj dala...totiz moje jedine nejake cviky su vyslapat rano pesi na 3tie poschodie kde praxujem...inak nic...sem tam beh za busom respektive pred busom...bo smer zastavka mame ronaky...ale uz som si ich vycvicila a postoja aj pri mne:D ale desim sa leta a hanby ked sa vyzleciem do plaviek... takze asi fakt zacnem s tym cvicenim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak neváhej - upřímně, já si též připadala jak idiot, když jsem to měla doma cvičit, ale tak cvičila jsem během večerních zpráv, kdy naši neměli čas přemýšlet, co u sebe v pokoji dělám :D :))...ano, břicho asi nejvíce, ale zadek i stehna hoodně zpevnily, až jsem byla překvapená, protože s pevným zadkem jsem se už pomalu rozloučila :-x...a vidím, že to máš stejné jak já :D Já chodím taky jen tak do 3. patra na byt a to byl doteď asi můj jediný pohyb :D...začni, vydrž a neboj - i kdybys došla jen do cca poloviny, tak výsledky vidíš...ale čím déle, tím lépe ;-)

      Vymazat
    2. kde jsi stahla prosím?

      Vymazat
    3. nechci davat konkretni odkaz, ale zkus se podivat na ulozto.cz nebo esoubory.cz ;-)

      Vymazat
  3. ja som sa zasekla na 24 dni :D proste uz ma vytacalo vsetko to monotone dookola to iste :D dufam ze zajtra ma to prejde pretoze takto "strajkujem" uz tri dni :D v nedelu som mohla koncit, ale tak som si aspon oddychla a trosku posunula :) ale tak ako nahle skoncim shred pokracujem v ripped ... podarilo sa mi zatial zhodit 3 kilka ... ale este ma caka dlha cesta :D len treba chciet ... a vysledok sa postupne ukaze ... idem ja teda cvicit :)
    Purpurová Lastovička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) ano, mě už to taky štvalo a navíc v třetím levelu mě nebavil snad žádný cvik :D...uff, tak ty pokračuješ?...já přemýšlela, že půjdu ještě do killer abs, abych to břicho úplně stáhla, ale nevím nevím...asi ne :D...a přesně tak, musí se chtít a jsem si jistá, že až budu mít naplánovanou dovolenou na léto, tak minimálně 20 dní před pojedu znovu na 30 day shred :)...nedoufala jsem, že ještě někdy budu mít tak pevné tělo :D (s mým odporem k pohybu) :)

      Vymazat
  4. Mne 30DS nedonieslo takéto skvelé výsledky, ale to asi preto, že som napríklad cvičila bez činiek poväčšinou a tak. ALe určite kondička sa mi zlepšila a odvtedy som začala pravidelne cvičiť tak aspoň niečo:)

    budem rada, keď sa prídeš pozrieť:)↓

    + práve u mňa prebieha aj giveaway, tak sa môžem zapojiť a skúsiť šťastie:)

    nati

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidis, ja cvicila bez cinek a pomohlo mi to "az takto" :)...ale uz jsem s tim zase prestala...hold odpurce pohybu :D

      Vymazat
  5. Ahoj, prosím, nepopsala bys trošku co jsi dělala ? Ja a moje agličtina je mimo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, nepotrebujes znat ani slovo anglicky :) Proste jen delas to co delaji na videu (Jillian a jeji spolubojovnice) :)

      Vymazat
  6. chapu to dobře, že každej level je na 10 dní? a jak dlouho se denně cvičí?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, presne tak - kazdy level se cvici po dobu 10-ti dnu...ale toto je individualni, kdyby si chtela, tak si to klidne muzes natahnout :)...a denne je to cca 25 minut i s protazenim a rozcvickou :)

      Vymazat
  7. Já jsem od Jillian začala před nějakou dobou cvičit Body Revolution. Je to program na 90 dní, rozdělený na 3 fáze (12 Workoutů a 3 Cardia). Pro lidi, kteří nejsou zvyklí cvičit, je to asi nejlepší varianta. Už po týdnu jsem na sobě začala pociťovat, jak se mi zpevňuje tělo a hlavně je to pro mě velká výzva (90 dní je fakt dost dlouhá doba)... Takže vřele doporučuji tento program!

    OdpovědětVymazat
  8. tak o tom jsem neslyšela, ale nevím nevím - já bych to teda 90 dní nedala :D a obdivuji každého, kdo u toho vydrží :) Ale zase věřím, že ten výsledek jde pak pořádně vidět :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem fakt namotivovana :D Diky :D Asi se do toho dam uz dneska :) potrebuju trosku zpevnit telo :) Mimochodem, super blog! :) uz ho mam v zalozkach :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jak já někde čtu nebo slyším "Jillian Michaels", ježí se mi srst. :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Gratuluji ke skvělým výsledkům. Osobně sice dávám přednost zumbě ale i o Jilian jsme slyšela hodně chvály. Musím říct, že tenhle článek mě trochu nahlodal a možná to přece jen zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, určitě doporučuji...podle mě je to velmi účinné cvičení a pomůže i lenochům jako já, když se aspoň trošku dokopou k tomu zapnout si to a fakt něco dělat :D

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, super popis, hrozně se v tom vidím, i když nejsem ještě ani náhodou tak daleko jako ty.. Píšu si svůj vlastní "deníček" cvičení s Jill, jsem dneska u 7. dne a od sprostých nadávek pomalu přecházím k tomu, že mě to začíná bavit. Myslím ale, že jakmile změním level, vrátím se ke svému původnímu slovníku:)...tak to bylo jen moje velké díky, fakt jsi mě pobavila a drž se.
    ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj :)) Neboj, přesně jak píšeš...přejdeš na vyšší level a zase se ty nadávky vrátí :D Podle mě je to, ale úžasné cvičení, které nezabere člověku až tolik času, takže pokračuj pokračuj...výsledky rozhodně stojí za to ;-) Díky moc a hned po porodu (jak to bude možné) jdu na toto cvičení znovu :D

      Vymazat
    2. Prosím ješte o konzultaci, jsem dneska na 28. dnu a žádné výsledky nemám:( ani na cm ani na kg, přijdu si dost zoufale, že jsem jediná, na koho to nepůsobí....
      cvičila jsem poctivě, za celou dobu vynechala jen 1 den, kdy jsem šla na Sněžku:)...jídlo si hlídám, tam problém nebude....nesetkala jsi se už s někým, jako jsem já?
      ila

      Vymazat
    3. To vážně? :-o To je velmi zvláštní, protože doporučila jsem to mnoho známým a každý výsledky měl - někdo úžasné (i já, aspoň mi to tak přišlo), někdo to pociťoval hlavně na kondičce, ale každý se cítil lépe :) Měřila sis alespoň míry? Ono se nemusí zhubnout "na váze", ale když ubereš 5 cm přes břicho, boky nebo stehna, tak to potěší :) A potom jedině ještě zkusit nějaké extrémnější cvičení - Jill jich má několik.. :)

      Vymazat
    4. Bohužel, výsledky nic. Měřila jsem i cm a jsem na pořád stejných mírách, jediná změna, kterou pozoruju, je zlepšení kondice, ale čekala jsem od toho i trochu viditelnější výsledky, ale nechci to vzdát...

      Jakým programem bys mi prosím doporučila navázat? Chodím navíc ke cvičení s Jill ještě 3 x týdně na zumbu, takže bych potřebovala něco kratšího - těch 30 minut mi přišlo ideální..

      Díky moc

      ila

      Vymazat
    5. To je opravdu velmi zvlášní a jsem překvapená, že to na někoho nepůsobí :( Nemáš nějaké zdrav. potíže, které by bránily zhubnutí? (jako problémy se štítnou žlázou?)
      co vím, tak pěkná zabíračka je i Ripped in 30 a nebo Killer ABS (pokud si zaměřená hlavně na oblast bříška) ...no a poslední co mě napadá - možná už máš dokonalou postavu, tak potom není co zlepšovat/nehubneš a prostě jen zpevňuješ? ;-)

      Vymazat
  14. Cvičím to 10 den lvl 1 a je pravda že mám už vyrýsovanější břicho a menší pas, ale co mám jsou svalnatý nohy :D zadek se mi trochu zvednul a ruce posílili, váha ukazuje o 4 kg víc - jím normálně... spíš jde o to že víc pohybu nemám a svaly se mi utvořili rychle takže to ted bude muset zmizet protože centimetry jsou menší... no hodlám to docvičit a tobě gratuluju k výsledku... :) ta vaha mě vyděsila ale holky píšou že ze začátku se přibere + já budu brát prášky na vodu v těle...tak snad

    OdpovědětVymazat
  15. Díky moc za super popis, přesně tohle jsem si potřebovala po prvním cvičení přečíst, abych si nepřipadala jako absolutní nýmand. Nadávala jsem milý zlatý Jillian jak poslední lopata ve čtyřce bez ubrusů po dvanáctým pivu, funěla, potila se a to přesto, že jsem bývala poměrně slušnej sportovec (pravda, asi před dvaceti lety :-D) a teď zišťuju, že jsem taky dělala jednu zásadní chybu. Kdykoli jsem nemohla, přestala jsem, vyklepávala svaly a čekala na další cvičení. Příště tedy budu aspoň poskakovat na místě, nebo se snažit dělat cviky ne třeba tak dokonale, nebo pomaleji. Ještě jednou velký dík za super motivaci.

    OdpovědětVymazat
  16. Zdravím😊měla jsem úplně stejný problém. Pět kilo po Vánocích nahoře a ono je ten rozdíl 54 a 59 fakt vidět a hlavně cítit. Ja jsem si to trosku poopravila a každou sérii cvičila 15dni. Ten průběh je naprosto identicky😅, akorát ja jsem teda neměla problém
    S tím, ze by mě to začalo nudit. Každý den jsme se vlastně těšila, protože jsem fakt sledovala jak to břicho v leginach mizí. Při skákání😁po sedmi dnech jsem se zvazila a měla jsem 60,8! To je nejvíc od porodu před 14ti lety! Byla jsem sokovana, protože jsem fakt už po par cvicenich cítila změny, byla jsem celkove zpevnenejsi a sikovnejsi. Kamarádka, co pravidelně už 30let cvičí mi dodávala odvahu, ze to je ok a ze se nemám vážit. poslechla jsem. Oblečení mi Pasuje znovu perfektně a dokonce jsem začala chodit v kratasech a natelniku. Dřív jsem se styděla a chodila v teplakach a mikinach. Celulitida také zmizela!🙌takže program jsem odcvicila a jedu ho znovu😅proste jsem si na to cvičení zvykla a mít zpevněné tělo je pocit, který jsem už taky pohřbívala. Začala jsem si to odduvodnovat ctyricitkou na krku🙈takže dámy! Běžte do toho!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky