„Těžké“ dilema – vatové polštářky Ebelin (z DM) versus Beauty Iseree (z Lidlu)?


Jsem už několik let věrná vatovým tampónkům od Ebelin. Dají se koupit jen v DM drogérii. Jedná se o mojí (jejich) oblíbenou značku, protože DM věci (Alverde, Balea, Ebelin…) stojí zpravidla málo a dost jich stojí opravdu za to (jsou i slabší výjimky, samozřejmě).
Tyto vatové tampónky zbožňuji z toho důvodu, že nemění tvar, ať se děje cokoliv – tedy, nanesu na polštářek jakýkoliv přípravek, pošmrdlám po obličeji a polštářek je i o sebevětším tření stále celý, nikde se netřepí, nezůstává mi na prstech rozplizlý apod. – takové zkušenosti jsem měla totiž s jinými vatovými tampónky – stačilo, aby se dostaly do kontaktu s vodou (a nejen tou odličovací) a už se „tvářily“ jako normální vata :-/ Na tomto jsem měla vždy nervy, protože jsem jich poté musela použít více. 
Slávu jsem provolávala DM-ce, když jsem objevila ty jejich od Ebelinu a zjistila, že jsou famózní. Už minimálně 5 let kupuji jen ty a všem je vřele doporučuji – už i 3x přímo v drogérii, kdy kupuji vždy min. 2 balení po 140 kusech, což zpravidla zaujme ty, které „ty svoje“ vatové tampónky ještě stále hledají J Snad byly spokojené jako jsem i já.



Jsem ale duše spořivá a v poslední době jsem si oblíbila i Lidl a všelijaké výrobky od nich. Jdu kolem regálů a do očí mě praskla cena za 120 ks vatových polštářků od Iseree. Teď už si cenu nevybavuji přesně, ale byla to cca poloviční cena, než kterou dávám za Ebelin vatové polštářky a navíc obsah byl téměř stejný (140 versus 120 ks). No, nekup to.


Chtěla jsem je vyzkoušet, abych měla jistotu, že jsem něco nepropásla za ty roky a abych náhodou nepřeplácela i na takové drobnosti více…ono se sice řekne, že je to drobnost, ale já těch polštářků spotřebuji cca 5 za den na dokonalé vyčištění pleti, to je kolem 30-ti za týden, takže jedno balení je tak na měsíc, když mi z něho moc „nekrade“ mamina.

A jak dopadl test?

Složení:
- DM Ebelin – 100% bavlna
- Lidl – Iseree – 60% bavlna, 20% polyester, 20% polyesterové mikrovlákno L

Bod pro DM Ebelin!

Cena:
- DM Ebelin – cca 1,49 €
- Lidl Iseree – 0,86 €

Bod pro Iseree Lidl! Skóre 1:1.

Výkon:
- DM Ebelin - tampónek se neroztahá, nerozpadne v ruce, nezmění tvar, ať s ním dělám cokoliv, nanáším cokoliv, smývám z pleti cokoliv! Miluji je! J
- Lidl Iseree – vypadají taktéž pevně, ale při odličování má tendenci se roztahat do stran, trošku se rozpadá, když už moc dřu (např. i odličovačem nehty) a celkově – ne, nestojí mi za to.

Bod pro DM Ebelin a skóre je 2:1.

Lidl Iseree je na lopatkách a upřímně – budu raději kupovat ty dražší, ale léty ověřené vatové tampónky, než nějaké „méně kvalitní“, u kterých se budu nervovat J
Netvrdím, že jsou špatné – z minulých zkušeností vím, že byly jiné mnoooohem horší, ale už to dál zkoušet nebudu.






Jednoduše – doporučuji všem vatové tampónky Ebelin!
Hodnotím je pochopitelně na 10 b. z 10 b. a budu jen doufat, že se jejich struktura NIKDY nezmění.



Komentáře

  1. Ja uz dlhe mesiace mozno aj roky pouzivam tie z lidlu a som spokojna, mozno ale aj preto ze som ine neskusala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja už dlhšiu dobu používam tie Ebelin a som s nimi najviac spokojná :) Tie z Lidlu som zatiaľ ešte nemala.

    http://catherinestyl.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Dakujem za reakcie :) Som rada, ze sa ozvali obe strany - aj Ebelin, aj Iseree...asi je to indi-vindi, aj ked ziadna z vas zatial neskusala tie ine :))...ja sa Ebelin nevzdam :)

    OdpovědětVymazat
  4. já používám od MY FACE z Billy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Doporučuju tamponky z Tesca, jejich značku... Jsou také ze 100 % bavlny a odličuje se jimi jedna radost :-)

    PS: Mohla by sis prosim vypnoout to overovani komentare? neskutecne me to stve a otravi pri psani komentare :-(

    OdpovědětVymazat
  6. neviem,či sú to tie z lidlu,ale ja mám najradšej tie ktoré sú po krajoch také zošité,myslím že sú to tieto z lidlu :)

    OdpovědětVymazat
  7. zaujímavý článok :)
    petra-book.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. zaujímavý článok :)
    petra-book.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Presne to sedí do rozmeru malého sitka na čaj. Dá sa s tým veľmi jemne filtrovať niečo. Odvar z rôznych liečivých rastlinných práškov ale aj docediť na úplne čisto, obyčajnú kávu z kávovaru.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky