Já, Rimmel Agentka...a jak se jí stát :)

Od 3. 4. 2008 jsem Rimmel Agentkou. Jsem hrdá na to, že jsem z prvního "náboru" agentek, které Rimmel dělal pro své stránky rimmel.sk (samozřejmě hledal i pro rimmel.cz, ale bydlím už nějaký ten rok na Slovensku, tak jsem se rvala do .sk a proto píši i slovensky :) )

Za ty roky jsem recenzovala všechny novinky od Rimmelu.
Blogy se vytváří každý měsíc na nové téma.

První rok a půl (možná dva) to ale neznamenalo, že agentky dostanou výrobek zdarma na testování každý měsíc. Právě naopak - ze začátku to mohlo být tak 4x do roka a zbytek roka jsme vytvářely blogy na téma: Můj nejoblíbenější Rimmel výrobek, Moje starostlivost o pleť, Jarní líčení apod.
Možná proto některé agentky "odpadly" (nebavilo je vytvářet obdoby článků) a byly postupně nahrazovány dalšími.

Nyní to už znamená - dostávat každý měsíc nový výrobek (zpravidla úplnou novinku, někdy i dříve než se dostane do drogérií).
Naším úkolem je napsat vlastní názor + přidat vlastní fotografie.
Já osobně s tím nemám problém :) Nikdy nepopisuji, co daný produkt obsahuje (i když nám s výrobkem dochází i tyto informace), co má splnit apod. Zaměřuji se JEN na to, jak jsem se já sžila s tímto výrobkem a zda-li bych ho doporučila dál.


Jak se stát Rimmel Agentkou? 
V prvních letech v podstatě bylo podmínkou jen:
- napsat korunní Rimmelce jakýsi "motivační" list, proč se chceš stát Rimmel Agentkou.
Rimmel na základě aktivity konkrétních osob (tj. jestli vytvářely osobní a soutěžní blogy a jak vypadaly, pochopitelně), vybral cca 30 agentek.

Na novém webu (web se za poslední 4 roky změnil - tento měsíc se spustila nová vylepšená verze, kterou velice chválím) jsou podmínky tyto:
- nasbírat 1000 bodů do tzv. Rimmel Karmy + znovu motivační list.
Podrobnosti pro .sk zde: http://www.rimmel.sk/agentka
Pro .cz potencionální Rimmel Agentky zde: http://www.rimmel.cz/agentka

Jak jsem se k tomu dostala? 
Asi v 20-ti letech jsem jen tak, na základě inzerce v časopisu, zabrousila na stránky rimmel.sk. Zjistila jsem, že se tam dá něco vyhrát, bylo to pro mě silnou motivací a x-měsíců jsem se snažila vyhrát (byla tehdy "tvrdá" konkurence zkušených Rimmelek, které slepě sbíraly body a vyhrávaly kolo od kola - umístit se bylo opravdu těžké). Ve vytváření blogů jsem se proto zdokonalovala a i některá soutěžní témata byla o konkrétních radách nebo produktech.
Zjistila jsem, že to by mě mohlo bavit a hned jak Rimmel dal výzvu, že hledá Agentky, tak jsem posílala motivační list. A bylo to :)

Jaké jsou předpoklady pro Rimmel Agentku? 
Chuť recenzovat, chuť něco napsat, nafotit a hlavně to dát do nějaké pěkné formy :)
Opravdu to není jen o tom: "jupí, dostanu novinku zadarmo".

Je třeba si uvědomit, že žádná z Rimmel Agentek nikdy nevyplnila žádný dotazník a proto z Rimmelu dostáváme odstíny doslova po náhodě - tedy, make-up může být v úplně nevhodném odstínu, lak na nehty v takové barvě, kterých máš doma už deset, stíny, které se hodí k modrým očím, když ty máš hnědé apod.
Někdy tedy opravdu není co závidět :))

Je třeba vše nafotit - když už se člověk pro toto jednou rozhodne, tak by opravdu měl mít vlastní fotky - obzvlášť pro porovnání před-po jsou nezbytné. Pokud na to nemáš "stroj" nebo chuť, tak to asi nemá ani cenu zkoušet :)

Psaní - ok, blog se dá vytvořit i z fotek a základního textu, který je na 3 řádcích. Já ale takové blogy nemám ráda - sama když hledám recenzi o nějakém produktu, tak hledám takovou, která mi opravdu řekne plusy/mínusy a něco navíc o používání. Prostě nějaký názor skutečné uživatelky. Nehledám informaci o tom, že výrobek obsahuje to a toto (to už většinou vím, když jsem hledala např. cenu). Potřebuji vědět na co si dát pozor a nebo potvrdit si, že "ano, toto je super" :)

Forma - v tomto případě myslím, aby to nějak pěkně vypadalo. Konkurence je v poslední době čím dál větší :D a holky, agentky, jsou strašně šikovné. Pracovat s nějakým grafickým programem je v součastnosti už téměř nezbytnost - min. ořezat fotku, přidat jí světlo atd. bys měla zvládat.


Pokud toto vše ovládáš, tak šup - registruj se na .cz nebo .sk webu Rimmelu a začni sbírat body do karmy. Pokud budeš velmi snaživá, tak vyhraješ třeba i měsíční nebo čtvrletní balíček za Karmu (tj. Rimmelky, které za dané období nasbíraly nejvíce bodů).
Za co můžeš získávat body se dozvíš zde:
- .cz - http://www.rimmel.cz/souteze/bud-agentka
- .sk - http://www.rimmel.sk/souteze/bud-agentka

Po dosažení potřebného počtu bodů už jen napíšeš motivační list, kdy stačí v podstatě napsat, proč zrovna ty bys měla recenzovat výrobky - takže se trošku vychval a poté se můžeš přidat mezi nás :))

Na Rimmel kosmetiku jsem si už po těch letech zvykla - některé výrobky miluji (zvlášť make-upy), s ostatními sympatizuji a výýýýjimečně něco opravdu zkritizuji.

Btw. pokud tě toto nepřesvědčilo, tak možná tě přesvědčí to, že Rimmel Agentky mají v e-shopu Rimmelu 15% slevu na všechny produkty ;-)


Komentáře

  1. ahojky, tvůj článek mi jde přímo do rány :-D Mám otázku ... jak mám napsat korunní rimmelce motivační dopis? Nikde jsem nenašla žádný kontakt :-( Karmu už mám nasbíranou, tak bych se o to ráda pokusila. Předem díky za pomoc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super :) rimmelka@rimmel.cz - to je ten e-mail na ní a myslím, že by ti "prošlo" i to, kdyby si napsala ve skupině na FB (Rimmelky) do zpráv :) Hlavně napiš, proč chceš být agentkou, zdůrazni věci, které tě baví (měla by to být kosmetika, tvoření blogů...:D) a pošli jí odkaz na nějaké tvoje výtvory :) Přeji hodně štěstí a věřím, že se zapojíš do našich řad :)

      Vymazat
  2. Ja už čakám 5 mesiacov či ma vyberú ako Rimmel agentku už som aj vyhrala dva krát karmu a vždy mi napíšu že mám ešte počkať :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí :( Nevím jak v současné době probíhá "vybírací" proces a jak dlouho se čeká...je možné, že se čeká na uvolnění místa (pokud je přesně stanoven nějaký max. počet agentek). Věřím, že se ale podaří...a doufám, že nenahradíš mě :D ;-)

      Vymazat
  3. Ako si mám čo najrýchlejšie nazbierať body do KARMY ????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono to velmi rychle nepujde, resp. aspon ten mesic to bude trvat, kdyz se tomu budes venovat denne :) Tu najdes za co vse dostanes body do karmy: http://www.rimmel.sk/rimmel-shopping-chci ...urcite doporucuji kazdy den vytvorit novy blog na libovolne tema nebo se inspirovat tematy, ktere jsou vyhlasovany kazdy mesic + lajkovat blogy jinych + komentovat blogy jinych :) Drzim pesti :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky